Havørn 2008
Var i Flatanger en tur i helga og kan bare slå fast at det kommer til å bli en glimrende ørnesesong. Også hjelper det selvfølgelig å få nytt utstyr ombord i båten. Nikon D300 spytter i vei 8 bilder i sekundet og det hjelper på denne typen fotografering.
Bildet inngår i albumet - Havørn - - Nord-Europas største rovfugl er et av mine favorittmotiver.

Alle bilder er tatt i Namdalen.
Utstyr
  • Nikon D300
  • Nikon 300 mm AF-S II f 2.8
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_313549} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (22)
Jan Inge K.

Etter min ringe forstand er dette et blinkskudd...
Odd E. k.

Hei Kjartan!

Et meget flott bilde av haørna under fiskejakten. Flott dybdeskarphet og skarphet der det gode lyset fremmer fint detaljene i fjærdrakten på den mektige posituren. Synest også at fotovinkelen er optimal der hele ørna med sitt særtrekk kommer fint tilsyne. Fisken i vannspruten gir en flott action og liv i bildet. Den mørkeblåe havflaten med sine små'e bølgetopper gir et ekstra smell i bildet. Meget bra dette, der komposisjonen og utsnittet også er utmerket.

Anbefales!

mvh

Odd E.
Henning J.

God dag,

Dette var nesten irriterende bra ;-) Slik jeg kan se det må bildet være tatt i akkurat riktig øyeblikk, med vingeslaget som gir den flotte buen på høyrevingen og med fisken akkurat klar av vannet. Jeg går ut fra at det er der du er mest fornøyd med 8 bilder/sek. Eksponeringen er utmerket, i hvert fall slik den fremstår på skjermen min. Fokus likeså, selv om jeg satt og lurte litt på om venstre vinge er rett utenfor fokusplanet.

Så til pirk, er oppskarpingen gjort litt for kraftig? Nå sitter jeg på en halvgammel kontorskjerm og betrakter, og jeg tar høyde for at det kan være grunnen til at jeg synes jeg ser et eller annet som ikke er helt optimalt rundt hodet på ørnen, men ettersom det er det eneste jeg kan finne å pirke på så tar jeg det med.

Helhetsinntrykket får karakteren 'wow'.

mvh,
Henning

Terje S.

Herlig bilde Kjartan tatt akkurat i rett øyeblikk. Ser virkelig frem til helgen og målet må jo bli å få tatt tilsvarende.


Terje
Tom E.

Hei!
Det beste havørn bilde fra 2008 sesongen hittil :-)Bra du legger lista høyt.
et bilde fylt av action og et herlig lys.
mvh Tom
Kjartan T.

Takk for skikkelig gode kommentarer, og for fokus på smårusk m.m. Bra det!

Har knipset slike havørnbilder helt siden Ole Martin Dahle startet opp med dette, og da snakker vi tilbake i filmtid og Nikon F5, men har ikke før nå fått et såpass vellykket bilde akkurat i fangstøyeblikket. Har jo sett at det er mulig å få den til å vri seg og vise vingeundersidene på denne måten, men selv fikk jeg det altså ikke til å sitte før nå. Takk til havørna, guiden og Nikon D300. Morsomt dette!
Vegard L.

Kjempeflott Kjartan!. Skikkelig treff på posituren!. En nytelse å studere bildet!
:-)
Vegard
elin a.

Dette er bare helt fantastisk.

Elin
Bent O.

Hei Kjartan, dette er glimrende! Skal opp til OM i juni, så dette hjelper på motivasjonen. Har noe å strekke meg etter her. Lykke til videre med fotojakta.

Mvh Bent
Aleksander M.

Hei Kjartan!
Veldig flott positur på ørna der den legger seg litt over til sida. Teknisk topp. Dessuten er bildet tatt i et ''millisekund'' jeg ikke har sett før, men vi har jo sett bilder som er tatt nesten helt likt som dette, så det skiller seg nok ikke mye opp av mengden synes jeg, men litt gjør det!

Mvh Aleksander
Marcus V.

Som vanlig leverer du et knakende godt bilde. Teknisk topp og en meget severdig positur. Det ser ikke for kraftig oppskarpet ut på min skjerm.
Håvard S.

Hei Kjartan!

Et fantastisk ørnebilde!
Skarpheten sitter jo som et skudd. Kameravinkelen og hvordan ørnen er rettet skaper et flott perspektiv...
Ørnen er målrettet i blikket og passer på maten sin med nebb og klør.
Mektig skue dette, særlig flott med hele vingespennet utslått.
Det blå vannet står fint til det gule nebbet, beina og de lysere delene i fjørdrakta.
Praktfullt!

Anbefales!

Mvh. HåvardS
Kjell Sigurd S.

Av de bedre i genren. Skulle noe vært endret så måtte det være stillere vann. Meget flott.

Kjell S
Robin J.

Herlig bilde og positur. D300 leverer varene. Skulle man ønske noe mer måtte det være som KSS sier stille vann:) Men du verden det er et flott bilde.Mvh RJ
Marit O.

Hei Kjartan!
Wow sier jeg gratulerer med dette blinkskude,her sitter alt!
Anb!
Mvh Marit
Anne-Lise K.

Oi! Her er det bare en ting å si, flott! (For et uttrykk på den barske fuglen!)
mvh, Anne-Lise
Trond S.

her er det meste nevnt. meget flott bilde. moro se når ting klaffer. høy standar dette. hadde jeg gått med hatt hadde jeg nok tatt den av for som svint!
Kjartan T.

Her ryr det inn med kommentarer, og det er trivelig! Takk til alle som har skrevet noen ord om bildet. Stille vann får bli det neste, for jeg føler aldri at jeg på noen måte blir ferdig med denne fantastiske fuglen.
Kjartan T.

Her ryr det inn med kommentarer, og det er trivelig! Takk til alle som har skrevet noen ord om bildet. Stille vann får bli det neste, for jeg føler aldri at jeg på noen måte blir ferdig med denne fantastiske fuglen.
Avsluttet .

Utrolig flott det her da, fint lys på ørna. Skikkelig blinkskudd. Ørna med fisken i klørne og fine vanndråper. Veldig flott skarphet og farger. Blir veldig imponert. Mvh Liselotte
Ole Martin D.

Takk for tur unge mann.
Det var ein utrolig fin morgenøkt ilag med Jon Ø Hov!!
Som noen påpeker her så ønskes det stille vann, jo da, men når det er stille er det straks vanskelig å vite hvordan ørna vil ta fisken, den søker mot vinden og når det er stille søker den unna slike som oss!! Ikke greit å være fotograf du!! Utrolig flott bilde!! Skal bruke mitt 100-400mm til søkke snart!!
ketil o.

Hei!
En teknisk fulltreffer. Fin positur der den akkurat har fanget fisken. Skarpheten og detaljene er svært gode. Bakgrunnen har en flott blåfarge og lyset fremhever ørna ypperlig. Vannspruten bak/under blir bare et stort +
Mvh:
ketil
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu