Legger ut et bilde fra fjordårets vårskitur. Tvilsomt om det blir noe av i år, da siste tilskudd i familien på 6 uker krever sitt. Det er såpass trivelig at jeg kan vente til neste år :)
Bildet inngår i albumet Topptur i Hurrungane april 2007 - Bilder fra toppturer til Store Ringstind og Nordre Durhaugstind 13-15 April 2007.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2008-04-15 20:30:11
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_313482} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Roger A.
Hei.

Mektig landskap.

Syns ikke komposisjonen sitter. Det blir for mye av for lite, og for lite av det meste. Jeg ville satt fokuspunkt på toppen til venstre, eller den nermeste utstikkeren til høyre. Det er disse to elementene som er blikkfanget i bildet.

//roger
Anne Kari Berg K.
Fantastiske fjellformasjoner. Fine fargetoner. Men jeg er nok enig med foregående ''kritiker'' i at komposisjonen muligens kunne vært litt mer gjennomtenkt. Men vakkert med fin dybde.


mvh Anne Kari
Avsluttet .
Fint bilde.Jeg synes at komposisjonen fungerer på dette motivet.Dette fordi blikket ledes mot Stølsnostind og Falketind med hjelp av bandet som laveste
punkt.Dette er også med på å gi bildet bra dybde,selv uten forgrunn.
Kontrastene er fint avstemte.
Et klassisk motiv dette,som du har utnyttet godt.
Hilsen Gunnar.
Christer Hoel O.
Takk for ærlige kommentarer, det setter jeg pris på. Selv mener jeg at komposisjonen er ganske balansert, selv om den ikke er direkte spennende. Det er jo landskapet som gjør bildet her. Ville egentlig gått litt lenger fram for å få med skyggespillet nede på breen, men jeg valgte å ikke utfordre holdet i snøfonna jeg sto på(det er ganske langt ned).
Mvh Christer
Rolf S.
Lyset og landskapsformasjonene leder blikket fra nedre venstre gjørnet, opp gjennom skaret og ut i ''evigheten'' oppe til høyre. Men blikket forsvinner ikke ut av bildet takker være en litt mørkere himmel.
Men jeg tror du hadde forbedret bildet med en kapping nede slik at både snøfonna til venstre og den solbelyste snøen i skyggepartiet hadde blitt borte. Alternativt klonet bort snøfonn og dempet den omtalte lysflekken for å slippe kapping og dermed beholde ''knausen'' midt i bildet nede. Den gir et positivt bidrag til linjeføringen.
Rolf
Christer Hoel O.
Takk for kontruktivt forslag. Har forsøkt å følge rådene til RS og lagt til en ny versjon, der jeg har beskåret noe nede og klonet vekk noe lys snø.
Mvh Christer
Odd Tore S.
Jeg synes dette er et mektig bilde av mektige fjell.
Min reaksjon på v1 var at jeg gjerne skulle sett litt mer i bunnen, helst såpass mye at det hadde kommet sol under det mørke fremspringet. Om det var mulig, kunne det gitt en s-linje der. Samtidig hadde fonna kanskje fått litt bedre feste i bildet.
Litt barskere saker enn Hardangerviddas mer avrundete linjer, men også der finnes det et bra utvalg av bratte fjellsider som kan være mer enn utfordrende nok i nysnø og med white-out.
Odd Tore
Ivar B.
Mektig bilde. Du har fått gode tips som resulterte i en absolutt forbedret versjon 2. Bildet har god linjeføring, der forgrunnen skaper fin dybde inn mot Falketind. Storen og dyrhaugsryggen rammer det hele mektig inn. Mvh Ivar.
Christer Hoel O.
Takk for nye kommentarer.
OTS: Jeg ville også ha med mere av bunnen, ved å gå lenger fram mot kanten (da hadde jeg sluppet å beskjær og klone), men tok ikke sjansen.
Dette er absolutt mer alpint, men Hardangerviddatraktene er mitt kjerneområde for rekreasjon og friluftsliv, så det har jeg en spesiell forkjærlighet for. Bratte fjellsider finner man jo også der, særlig rundt Hallingskarvet.
IB: Synes også V2 ble betraktelig bedre.
Mvh Christer
Åsmund K.
Klassisk og solid gjennomført landskapsbilde. Bildet passe godt i s/h. v2 er ein klar favoritt.
mvh åsmund k
Thorbjørn R.
Praktfullt fjellandskap, hvor jeg synes v2 slett ikke ble så verst. Jeg sitter med en følelse av at horisonten heller til venstre - men er ikke sikker.

Mvh Thorbjørn
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu