Arkitektur i Oslo VIII
Vi er nå kommet fram til en stilperiode som kjennetegnes av frodighet og mangfold. Vi får flere forskjellige byggestiler som opptrer samtidig, noen med røtter i tidligere stilperioder. For eksempel har vi senklassisisme (forrige bilde), nygotikk, nyromantikk og nyrenessanse innenfor perioden 1840-1890.

Huset på bildet ligger i Josefines gt. 13 i den arkitektonisk velkjente Homansbyen, et villaområde som ble utbygd fra 1858. To gamle løkkeeiendommer utgjorde tomteområdet, og villaene ble oppført for den bedrestilte delen av befolkningen. De fleste kjøperne var offentlig ansatte, og mønsteret var engelske villabyer. Kjøperne ble pålagt å installere vannfontene i hagen (!)

Villaen i Josefeines gt. 13 ble oppført i 1860 i nygotisk stil. Noen kilder betegner den som den flotteste villaen i Homansbyen. Jeg er ikke uenig i det, men det er så mange flotte villaer i Josefines gate og Oscars gate at konkurransen er hard! En søndagsvandring i disse gatene anbefales!
Jeg får sikkert kritikk for fallende linjer. Jeg rettet opp bildet en del, men ble ikke fornøyd med resultatet når jeg rettet det helt opp så derfor litt fallende linjer. Himmelen er ekte, brukte pola-filter.
Bildet inngår i albumet Arkitektur i Oslo - Serien ''Arkitektur'' har ledet meg til Oslo, og inspirert meg til en ny serie som jeg kaller ''Arkitektur i Oslo''. I kronologisk rekkefølge vil jeg presentere noen utvalgte bygninger fra forskjellige stilepoker, fra middelalderen til moderne tid. Som kilde til teksten er benyttet bøkene ''Arkitektur i Oslo'', ''Oslo, en arkitektur guide'' og ''Ta vare på Oslo'' samt artikler på nettet.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2008-04-12 19:12:53
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon 350D
  • Sigma 10-20 mm
  • Brennvidde11mm
  • Blenderf/14
  • Lukker1/200s
  • FilmtypeISO 200
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriArkitektur
  • Lastet opp
  • Visninger291
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_313182} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (21)
Jarle S.

Hei,Ole-Kristian
Den som følger med på denne arkitektur-serien din,ser i alle fall at Oslo inneholder mange fine perler i forskjellige byggeskikker,slik som denne praktfulle villaen.
Nydelige fargesammensetninger og et fint utsnitt.Til tross for skarpt sollys har du fått fram saftige farger på bygningen.Meget bra utført.
Mvh
Jarle
Turid L.

Hei Ole-Kristian

Det er en fornøyelse å være med på denne turen
rundt i Oslo.
Når jeg er utenlansk opplever jeg å se masse
fin arkitektur og har lurt på om vi selv har slik fin arkitektur.
Du viser at det har vi virkelig og jeg gleder meg å se dine bilder
fra hjembyen min når de dukker opp.
Liker de skarpe fine fargene du har fått i bildet her og setter
også pris på fortellingen rundt.

mvh Turid



Avsluttet .

Hallo Ole- Kristian.

Liker dette bildet fra Josefinegate. Flott bygning og godt gjengitt.
Heldig med været. Filter er kjekt å ha.
Synes det ikke er nødvendig å rette opp her. Bygningen virker stolt og høyreist.
Dokumentasjonen du skriver er upåklagelig.
Ser ut som om det bor noen her.
Mange bygninger av denne sorten er snikkontorisert
fra den gangen reglene fløt litt mer.

Brah jobba. Ha en hemningsløs fotoweekend. 8~)

Hilsen fra Eivind.

Tove H.

Praktfullt bygg - og fin serie med interessante undertekster. De fallende linjene nevner du selv, men ellers flott gjengitt bygg, bra utsnitt, skarpt, flotte farger og fin naturlig himmel! Et lite slott av en villa. Veldig artig å følge med på serien din!
Hilsen Tove
Eli R.

Flotte farger og himmelen passer veldig godt til huset. Spennende å få være med på ''en tur rundt i byen''.
- Eli
Ole-Kristian T.

Tusen takk for kommentarene! Det er veldig gøy å jobbe med denne serien, og jeg lærer mye selv også, både om arkitekturen i Oslo og om å ta bilder av bygninger. Så gir det ekstra inspirajon at dere følger med på serien og uttrykker at dere liker den :)
Avsluttet .

Hei
Artig for meg som er helt ukjent i Oslo å få se disse bygningen.
Fortsett med din flotte foto jakt.
Eva
Venche J.

Flott bygg som hadde blitt enda bedre fremstilt med kameraet på et høyere ståsted (les stang).
Josefinesgate må jeg ta meg en spasertur i ved passende anledning.

Dokumentarene dine er en fin liten reise igjennom hovedstaden.

Wenche.
Tom T.

Fint bilde.

Som registrering av gamle bygg i Oslo funger det, for meg blir dette ikke dette den store opplevelsen, vinkelen er kjedlig. Bilde har fine farger.

TomT
Avsluttet .

Hei! Ennå et staselig bygg med flotte farger. Fint at du har fått med spiret høyt der oppe. Flott dokumentert med både bilde og tekst. Mvh Liselotte
Ole-Kristian T.

Takk til Eva-Liz, Wenche, Tom og Liselotte for hyggelige kommentarer. Tom: Dette er vel først og fremst en presentasjon av bygninger i Oslo med interessant arkitektur, så jeg er ikke opptatt av å finne spektakulære vinkler til disse bildene.
Rolv B.

Jeg vandret mye rundt i Oslo i studietiden. (Vi som gikk på Menighetsfakultetet hørte ikke om sekstiåttere før langt ut på syttitallet!) Vakker nostalgisk opplevelse. Veldig fin serie du har fra Oslo. Har nettopp lært at skillet mellom øst og vest går i Uelandsgaten, ikke Akerselva.
Mvh Rolv B
Avsluttet .

Og Nordnorge er nord for Sinsenkrysset. Slikt sa vi før når jeg var gutt.
Mvh. Oslogutt.
johnny leo j.

Flott historisk intressant og flotte bygg. Linjene har du selv kommentert, finnes vel flere program beregnet for retting av slike fallende linjer.

Knips ivei.

Mvh Johnny
Gjermund H.

God kveld Ole-Kristian!

Må bare henge meg på lovordene om arkitekturserien din. Det er spennende å følge din vandring gjennom Oslos gater. Alltid flott dokumentert med ord og ikke minst gode bilder.

Flott jobbet dette - venter spent på fortsettelsen...

Gjermund
Per Harald G.

Fin dokumentasjon. Du gjer eit viktig arbeid her. Har sett nokre av bygningane du presenterer. Du får spesielt godt fram fargane. Også her.
Anne Kari Berg K.

Fint bilde.


Mange fine hus i Homansbyen. Dr. Homan var forresten Kragerømann - hans sommerhus er en del av Kragerø musum og anbefales!!!

Du bør ikke forlate Homansbyen ennå. Et fantastisk Studenterhjem et steinkast unna denne her,hvor bl.a. Arne Garborg bodde. I Underhaygsveien - spør om å få komme inn.


Syns bildet er fint og ok selv om du har fallende linjer, vakker detalj med gotisk buet dør.

AK
Ole-Kristian T.

Tusen takk for nye kommentarer, det varmer :) Til Anne Kari: Det blir nok ikke mer fra Homansbyen i denne omgang, ellers blir serien for lang. Får heller ta en tur dit igjen etter at serien er ferdig, som et suplement; der er det nok å ta av!
Tone A.

Hei i natta
Dette bildet er det mest fargerike i serien din og det er prega av vidvinkeleffekten. Men desse fallande linjene gjer ikkje meg noko heller.
Med ditt fotostandpunkt har du fått fram den bua hagen som står flott til dei bua linjene på huset.
Denne villaen minnar mest om eit lite slott med muren i venstresida mest som ein liten festning.
Dei runde tårna med høge tak og med spir gir meg litt kjensla av eit lite eventyrslott. Og eg undrast på om den verandaen har kome til etterpå? Eit flott mønster under takskjegget gir ein flott kontrast til dei elles glatte flatene og reine linjene.
Flotte fargar kor himmelen gir ein flott kontrast til dei varme fargane på huset.
God komposisjon med trea i begge sidene og med ein flott forgrunn.
:) Tone


anders s.

er utrolig mye forskjellig arkitektur en kan se bare i lille norge.
er artig å se alle disse forskjellige stilene på bygningene du presenterer.
synes også dette ble et pent bilde fra arkitekturserien din
mvh anders
Lene L.

Spennende denne arkitektur serien din....
Ikke bare er det flotte bilder,men også utfyllende kommentarer om bygningene.Spennende å se hva som kommer neste gang....Lærerikt. Veldig bra:-)

Lene
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu