Jeg lytter.
Legger ut et siste harebilde i serien. valgte å ha med haren ute av fokus nede til venstre for å ballansere komposisjonen.
Greit artsbilde,veldig usikker på utsnittet.
Bildet inngår i albumet Harer -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2008-04-11 12:45:07
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2008-04-11 14:26:18
    Versjon #3
Utstyr
  • Canon 30D
  • Canon 300mm/F4 L Is Usm+1,4 conv
  • Brennvidde420mm
  • Blenderf/6.3
  • Lukker1/400s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger606
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_312975} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (32)
Eli R.

Selve haren er jo kjempeflott. Jeg er enig i din tvil om utsnittet. Ting i bevegelse er jo ikke lett. Dette er for meg det typiske ''traff nesten'' bildet. For meg understreker den andre haren akkurat det. Jeg ville heller croppet tettere som beste mulige løsning.
ketil o.

Takk for kommentaren Eli!
Fokusen sitter der den skal:) Måtte nok byttet om til en annen blender om jeg skulle fått begge i fokus her. Ser du ønsker en tettere crop mot haren i fokus,godt mulig det hadde vært det beste,men blir liksom ikke helt fortrolig med å fjerne den andre heller:) Uansett setter jeg stor pris på din oppriktige mening om bildet.
Mvh:
ketil
Øistein W.

Jeg synes at utsnittet er bra, kanskje svakt mere luft.
Dybdeskarpheten er der den skal være
Marit O.

Kjempe flott Ketil,fint utsnitt fin bruk av dof
flott eksponert og herlig positur på haren,haren i forkant gir en fin ballagse samt en fin diagonal linje.
dette skal du være fornøyd med!
Mvh Marit
Ronny A.

Hei Ketil.
Synes dette var et flott bilde hvor du har god balanse i bilde. Var først litt usikker på den uskarpe burde ha vært fjernet, men kommer til at den bør være der. Blir et helt annet bilde uten. Ville kanskje hatt litt mer ''luft'' bak den stående, for å få den mer i ''sentrum'', hvis du skjønner. Skarpheten og fokus på den stående er topp.
mvh Ronny
ketil o.

Takk for kommentarene til Øistein,Marit og Ronny også!
Bare hyggelig at dere likte bildet. Ronny,har lagt ut ny versjon med mere luft bak,prøvde med ennå mere men synes ikke det ble så bra:)
Mvh:
ketil
Gunnar G.

Jeg er enig med Eli i at dette er et ''nesten''bilde. Nesten, fordi selv om den stående haren er knivskarp, er den uheldig plassert i billedflaten, helt klemt opp i mot vestre kant og øvre venstre hjørne. I tillegg har du fått med en halv uskarp hare, som jeg synes er forstyrrrende for det som virkelig gjør bildet, den stående haren, helt glimrende fotografert.
Versjon 2 er bedre, fordi du har gitt mere luft bak haren, og derved flyttet den lenger inn i billedflaten. Ideelt sett burde hareøyet ligget omlag på C-tredjedelslinjen, altså den linjen som deler bildet opp i to tredjedeler til venstre og en tredjedel til høyre for hareøyet. Versjon 2 oppfyller tilnærmet dette, så resten av kommentaren gjelder versjon 2. Så var det å plassere haren bedre i høyden. Trolig vil en idell plassering innebære at det er dobbelt så mye luft under haren som over. Da kan du beskjære bildet nedenfra slik at nedre kant går akkurat like over hodet til den uskarpe haren (akkurat der ørene begynner). Resten av den uskarpe haren kloner du bort, og vips har du et langt mer spennende harebilde - slik jeg ser det. Bildet blir ''rent'' og konsentrerer seg utelukkende om en ting, den speidende haren.
hilsen Gunnar
Vegard L.

Tror jeg ville droppet haren nede til venstre. Den stående har en flott positur. Kjempebra dette!
Vegard
ketil o.

Takker for kommentarer til Gunnar og Vegard også!
Både interessant og spennende med forskjellige synspunkter/ideer. Det setter jeg ekstra stor pris på.

-Gunnar : Er nok ikke uenig med hverken Eli eller deg:) Var og er egentlig ennå veldig usikker på hva jeg selv liker best. Har prøvd å gjøre om bildet etter ditt tips og lagt det ut som v.3. Vet ikke om jeg helt forstod inndelingsgreiene:) Samtidig føler jeg vel litt på at bildet mister litt av ballansen som den uskarpe tilførte i komposisjonen. Godt mulig jeg tar feil der,er i så fall ikke første gangen:)

-Vegard : Nå er den droppet:) Se forøvrig svar til Gunnar.

Mvh:
ketil
Odd E. k.

Hei Ketil!

Likte serien din om harene. Ikke lett dette med å fange disse skye dyrene.
Flott fanget situasjon dette, der haren til høyre ligger fint i fokusplanet. Noe trangt bak, men det er akseptabelt. Haren i forgrunnen er fint ute av fokus, men skulle ønsket at hele haren har kommet med samt noe mer luft til venstre.
Når det gjelder skarpheten på de to harene, så synest jeg at balansen med en hare ute av fokus blir veldig bra. Begge harene i fokus gir muligens ett for stilrent bilde. Flott fanget Ketil!

Ha en fin fotohelg!

Mvh

Odd E.
Eli R.

Jeg må innrømme at jeg ble VELDIG fornøyd med versjon 3.:-) Jeg har vært oppe i lignende situasjoner hvor jeg bare ikke får zoomet langt nok ut, eller jeg ikke klarer å bestemme meg for hvilket dyr jeg skal ta bilde av. I første versjon syns jeg også at de to er for langt fra hverandre til at jeg ser samspillet siden de liksom er klistret mot hver sin ytterkant.
Det eneste jeg ville vurdert med verson 3 er om du skal klone ut den brune dotten som henger i høyre vegg.
Med inndelingsgreiene refererer Gunnar til ''Det gyldne snitt'', fire streker som gjør at bildeflaten deles i 9 ruter, og at i en god komposisjon ligger ofte motivet på disse fire linjene. Eller i kryssene mellom dem.
- Eli
Trine R.

Versjon 3 er absolutt best, veldig skarp og fin hare;)
Men det som jeg savner er litt mer kontrast, også synes det er tendenser
til gulstikk i bildet...Skal det være sånn, så bøyer jeg meg for det, men er ikke
haren hvit? Med litt mer kontrast og lysning av det hvite vil bilde få mye mer
vibrasjon;)
Veldig søt hare da...

-Trine
ketil o.

Takker for nye kommentarer til mitt bilde!

-Odd E :Helt enig vedr.tranghet her og der:) 1 eller 2 blir nok en liten smaksak til slutt. God fotohelg til deg også.

-Eli : Bare hyggelig at du likte v.3 best. Det gylne snitt har jeg nok hørt om,men egentlig aldri satt meg inn. Pleier bare å plassere motivet der jeg synes det blir best,ofte litt utradisjonelt også,men ikke her:)

-Trine : Hyggelig at du likte v.3:) Haren er nok i utgangspunktet hvit,men ikke like kritthvit som snøen,selv om mange tror det. Gulstikket du nevner er jeg usikker på,men skal ikke påstå at det ikke er der:) Velger å tro at noe evt. kommer av at denne haren var våt i pelsen,samt at den holdt til nede ved sjøen. Haren spiser jo bla.tang!! (merkelig men sant). En hvit skogshare vil nok således kunne oppleves hvitere vil jeg tro,men da uten at jeg egentlig vet det.
Forøvrig etterbehandler jeg alle mine bilder minimalt da jeg ikke kan det. Bruker kun gratisprogrammet picasa til lettere justeringer,samt neat image til støyfjerning ved behov. Men skulle så mer en gjerne kunnet bla.kloning:)

Mvh:
ketil
Liv F. D.

Hei Ketil.
Så morsomt å se vinterkledt hare. Der var du heldig å få dem i linsa. Skarpe og fine, men litt trangt utsnitt kanskje. Riktig severdig.
mvh
Liv '')
Avsluttet .

Hei! Flott av en stående hare, artig positur. Syntes versjon 3 ble veldig fin. Fin skarphet på haren. Syntes dette var veldig flott fanga. Mvh Liselotte
magne b.

Som de andre her skriver det er et flott harebilde det tekniske er ingenting å si på. helt topp. Personlig så liker jeg versjon 3 best , Hadde hele haren nede
til venstre vært synlig så tror jeg jeg ville beholdt den, men det er jo ikke
sikkert det var mulig en gang .
Knut Børge S.

Versjon 3 ble et meget flott naturfoto av haren i flott positur. Skarpt og fint i et passende utsnitt. Flott eksponert!

mvh KBS
Avsluttet .

Fantastisk flott fanget med 2 harer. Liker versjon 3 best med det tette utsnittet. Men versjon 1 gir mere miljø. Pent plassert i bildeflaten
Egil S.

Aller først skal du ha et stort pluss, for haren er ikke det dyret som presenteres her inne oftest. Dette til tross for at haren kanskje er et av de dyrene det finnes flest av der ute i naturen.

Totalt sett, så liker jeg også bildet. På denne tiden av året foregår det en stor aktivitet også hos denne arten. Hormoner er i sving, og den fremtidige eksistens av arten skal sikres gjennom forplanting. Derfor kan man også på denne tiden se flere harer sammlet.
Bildet viser nettopp det. Om haren nede i hjørnet er utenfor fokus, synes jeg ikke sjemmer dette bildet, da hovedmotivet er så skarpt og flott fanget. To harer gir mere liv i bildet, og viser situasjonen slik nettopp du opplevde den. En opplevelse som jeg regner med sitter i minnet en stund fremover.
Vel, kanskje burde ''hovedharen'' vært plassert anderledes i bildeflaten, men det sjenerer ikke mitt inntrykk aav bildet.

Synes dette er godt over gjennomsnittet her inne, og et bilde du godt kan være stolt av.

ha en fortreffelig helg!

Mvh.
-Egil
Gunnar G.

Versjon 3 er bedre, men jeg foreslo egentlig bare en beskjæring nedenfra, som jeg selv tror gir enda bedre opplevelse av det fine harebildet ditt. Men da må du klone bort restene av den uskarpe haren. Dette har jeg gjort, og forslaget er sendt til deg i egen e-post, siden det ikke er mulig, her på foto.no, å legge inn forslag til revisjoner for andre enn autor selv.
hilsen Gunnar
PS: et kjøpeprogram som ACDSee pro vil langt på vei gi deg alle de fasiliteter du trenger både til å holde oversikt over bildenen dine og en god editor for etterbehandling og beskjæring.

Til Eli: Det holder med å inndele bildet i tre deler (med tre streker tvers over, vannrett og loddrett) Punktene for ''Det gylne snitt'' ligger like ved de ytre tredjedelskryssingene (det er derfor fire slike punkter i en billedflate). ACDSee har forøvrig disse tre strekene innebygd i sitt beskjæringsverktøy.
anders s.

driver du å forer disse harene:-)
synes du har fått til et meget bra bilde i versjon3.
liker også versjon2 som har mer miljø i seg.
meget bra
mvh anders
Arvid B.

Denne funka faktisk best alene, ja! Herlig fanget øyeblikk, hvor haren strekker seg for å få oversikt og høre etter lyder i terrenget. Ligner oteren i atferd akkurat her. Som vanlig sitter skarpheten veldig godt, og sollyset har spilt på lag med deg denne gangen. Veldig godt motiv dette, og spesielt V3 fortjener en anbefaling.

Ha ei fin helg!

mvh

Arvid B
Magnhild B.

Wow!
Utrolig flott positur! Versjon 3 fungerer best. Men kjekt å ha sett de to andre versjonene også. Forteller jo litt om situasjonen.
mvh
Magnhild
Hans-Jørgen H.

Hallo der oppe i hareland!

Ennå et flott bilde av vinterharen(e).
Jeg liker best V3, da jeg synes den 3/4 harefanten nede til venstre forstyrrer helheten litt.
Hadde du fått med hele haren ville inntrykket blitt bedre.
Skarpt og meget bra utført Ketil!
Ha ei fin helg da!
Hans-Jørgen
Fredrik S.

Hei Ketil!

Eit originalt og flott harebilde, fullt av action.
Fin komp, med ein hare i kvart hjørne.
Den uskarpe neders speler fortsatt positivt inn, gir liv til bilder, skarpheita sitt som eit skudd på hovedmotivet.

For min del kunne du gjerne lagt ut enda fleire harebilder..
desse er det høg kvalitet over!

Mvh Fredrik S
Simen B.

Kanonbilde dette. Synes hare nede til venstre gir liv til bildet, så V1 for meg;)

mvh Simen
Turid L.

Tre fine bilder av haren du
viser. Klarer ikke helt bestemme meg
for hvem som er best.
Det er virkelig artig å se en så hvit
hare. Skarpe fine bilder.

mvh Turid
Adrian Dyrhaug G.

Hei Ketil!

Et nydelig fanget bilde av disse to vinterkrabatene!
Herlig dybdefølelse i bildet der dybdeskarpheten er stor.
Haren til høyre er fint plassert i bildet og er sylskarp.
Haren nede til venstre skaper etter min mening spenning i bildet.
Komposisjonen og utsnittet er også meget flotte!
Dersom jeg skulle ta det vanskelige valget å velge fra versjonene dine, så måtte det ha blitt v1.
Helt topp dette!

mvh Adrian Grande
Magnus G.

Hei Ketil

Vakkert vinterbilde med en veldig god vinterstemning.
Likte godt versjon 1 og 2 der haren nederst til venstre er med. Det gir litt dybde i bildet og det blir litt mer spennede.
Ellers stemmer skarpheten godt på versjon 3.

Mvh
Magnus Grande
ketil o.

Takker så mye for overveldende respons til mitt bilde av harepusene. En ekstra liten takk til Arvid for anbefaling.
Spennende med så mange forskjellige synspunkter på de 3 versjonene.
Mvh:
ketil
Morten W.

Flott og morsomt bilde. Du er ganske rå på harebilder.
ketil o.

Takker så mye for den Morten:)
Mvh:
ketil
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu