Toppdykker parring
Det er livlig aktivitet på Østensjøvannet for tiden. Med litt ventetid i kveldssola la toppdykkerne sjenansen til side og lot det stå til:-) Takk til Kjell Germeten også, for hyggelig selskap !
All nådeløs kritikk mottas med takk !!!
Fotograf
Utstyr
  • EOS 40D
  • -
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/2.8
  • Lukker1/1600s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger574
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_312020} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Marius S.
Pent lys og brukbar vinkel. Skarpheten er det heller ikke noe å si, selv om jeg kanskje ville ha blendet ned til 4,5 - 5,6 for å utnytte skarpheten i objektivet ditt optilmalt. Dette bildet fryser du like godt med lukkertider rundt 1/500. Fikk du ikke noen bilder av dansen herren gjør i etterkant? Det hadde kanskje gitt noe vannsprut og litt mer action i bildet.

Mvh
Marius SH
Inger-Lise S.
Det skjer visst mye ved Østensjøvannet:) Har for lengst innsett at mitt ene besøk der med kamera, langt fra er nok.
Du har ventet på det rette lyset, og resultatet ble fint: To vakre fugler i sitt naturlige miljø. Varme, vakre farger og topp lys. Det gjorde seg ekstra godt med dråpene på hannens bryst. Bakgrunnen ble noe uryddig her,-man læres jo opp til rolige bakgrunner,- men her er den naturlig og fuglene i sitt rette element. Synd at øyet ''forsvant'' i skygge her. Men et fint bilde er det.

Inger-Lise
Per G.
Takk for fine kommentarer, Marius og Inger-Lise
MS: Ser at jeg med fordel kanskje kunne åpnet en blender eller to, slik at også hodet på hunnen hadde fått en liten ekstra touch - hun er kanskje ''bittelitt'' ute av fokus?
ILS: Enig at bakgrunne er litt uryddig, skulle gjerne hatt en ''ren'' versjon også. Men samtidig er det jo artens naturlige omgivelser, og jeg kan jo ikke akkurat svømme ut og rydde heller :-) Men, med en litt annen kameravinkel kunne jeg kanskje fått ''ryddet unna'' litt. For gjøre et nytt forsøk hvis sjansen byr seg igjen:-)
Kjell G.
Jeg synes du har truffet bra. Problemet med disse aktivitetene er at vi ''kikkere'' ofte blir hindret i vår innsyn på grunn av alle stilkene som står opp i et virrevarr. Dermed blir gjerne et bilde ødelagt av en stilk som dekker hodet eller annet. Det skal godt gjøres å få et renere bilde enn her.

Dessuten er lyset veldig flott, vannet det samme. Stort pluss for dråpene, et lite minus for at det er litt trangt i høyre side.

Riktig bra dette, Per - og takk for hyggelig selskap denne flotte kvelden!

mvh kjellg

Per G.
Takk for kommentar, Kjell !
Enig at det er litt trangt i høyrekant, men der sto det også et siv, så jeg inngikk et kompromiss med meg selv i croppingen :-)
anders s.
rett og slett et rått bilde
anbefales
Pål E.
Veldig tøff dokumentasjon!

pål
Ivan H.
Hei,

Flott bilde!
Kanskje en gang får jeg også sjansen til å fotografere disse fine fuglene.

Er nok enig i kommentar om blenderåpning, men med en lav blender blir også bakgrunnen mer utvisket. Synes bakgrunnen er litt fremtredende her, men viser miljø. Du kan gjøre bakgrunnen litt mørkere for å få frem fuglene mer, men det er jo opp til deg :)

Dette ser mer ut som flørting enn slossing.

Hilsen
Ivan Holmedal
Elisabeth W.
I balansegangen mellom fordeler ved sivet (miljø) og ulemeper (rot), synes jeg du har kommet bra ut, ref. KGs kommentar om at det fort vekk havner en stilk foran en del av hovedmotivet. Det ergerligste er sivet litt vel nær akkurat bak halsen. Ellers er det en fin ting at det er nokså enhetlig farger på sivet, da introduserer det ikke så mye uro og distraksjon allikevel.

Når det gjelder høyrekanten sier du at du foretrakk at det ble litt trangt der, heller enn siv der også. Da tenker jeg at det kommer an på hvor framtredende det ville blitt - kanskje det bare ville blitt en fin avslutning tilsvarende det du har til venstre.

Pirk:
Kunne du beskåret bittelitt i nederkant - under ringene i vannet der speilingen av kroppen til hannen starter? Det skjer ikke egentlig noe i den delen av bildet, men det er ganske distinkte fargefelter som trekker oppmerksomhet dit. Bedre med en kant som er roligere, der linjene ikke så tydelig peker ut av bildet.

Ellers da? Fint motiv, fint lys, fin stemning, skulle ønske det var mitt bilde ...

-- Elisabeth :-)
Gunnar N.
Dette er et veldig bra bilde av et toppdykkerpar som viser fram den mer intime siden av livet sitt. Godt dokumentert, og jeg synes det er fint at du ikke svømte ut og ryddet unna takrørvegetasjonen. Da har du også i behold
et miljøbildet der dette toppdykkerparet hører hjemme.

mvh Gunnar N
ketil o.
Hei!
Et kvalitetsbilde av toppdykkerne som parrer seg i et naturlig miljø. Skarpheten er god,det samme er detaljengjengivelsen,positur,utsnitt,komp,lys og miljøet.
Mvh:
ketil
Per G.
Takk til alle for konstruktive tilbakemeldinger! Det er det jeg lærer av - og jeg har mye å lære :-)

Godt også å se at noen også mener alle ''artsbilder'' ikke nødvendigvis trenger å fremstå sylskarpt mot en ensartet og dus bakgrunn :-) ..men jeg må innrømme at jeg også synes det gir meg gode følelser å se et ''rent'' artsbilde.

--per
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu