Linjer i landskapet II
Skedsmo kommune ligger ikke ved sjøen. Det fins knapt nok en ordentlig innsjø i kommunen, bare noen små tjern. Høyeste punkt er vel noe over 300 m.o.h. så noen flotte fjell har vi heller ikke. Hva tar man bilder av da? Svaret er vel at det som er vakkert kan man finne over alt, bare man leter, f.eks. i disse linjene i landskapet. Er det flere enn meg som finner estetikken i dette motivet?
Bildet inngår i albumet Linjer i landskapet - Når jeg ser på ulike landskap, er jeg facinert av de vakre linjene naturen har å by på. Vil prøve å finne motiver med slike linjer.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2008-03-13 10:34:59
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon 350D
  • Sigma 17-70 mm
  • Brennvidde20mm
  • Blenderf/13
  • Lukker1/160s
  • FilmtypeISO 400
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger654
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_307567} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (30)
Turid L.

Denne garden kjenner jeg igjen fra turer
i omegn. Synes de er fine der de
ligger på toppen av disse fine jordene
som er foran garden.
Et fint bilde.

mvh Turid
Avsluttet .

Hei
Her har du klart det igjen. Du får fram flotte bilder av motiver man ofte bare drar forbi. Jeg får litt sånn bonde romantisk følelse når jeg paserer slike gårder:) Jeg liker komposisjonen du har valgt. Og klarheten er det ingenting å si noe på.
Mvh
Eva
Avsluttet .

Nydelige linjer og farger.
Helt topp bilde.
Hilsen Tone!
Avsluttet .

Mange nydelige motiver man kan finne på Skedsmo Ole-Kristian, og dette er ikke noe unntak.

Fine linjer i lanskapet, flotte farger og god komp. er mine ord.

Godt jobba.

Hilsen fra Eivind.
Hans-Jørgen H.

Go morgen Ole- Kristian!

Ja, selv i et tilsynelatende nokså kjedelig jordbruks/kulturlandsskap finnes et vell av fine motiver for den som evner å se og ta seg tid.
Her presenterer du et fint linjespill i åkeren med spennende variasjoner av grønt og gult.
Stakkars bonde...
Her har tydligvis et ispanser kvalt mye av det som var en fin høstsådd åker før vintern kom. Er nok mange slike syn for tida.
En god observasjon.

En flott fredag!
Hans-Jørgen
Ole-Kristian T.

En stor takk til Turid, Eva-Liz, Tone, Eivind og Hans-Jørgen for hyggelige kommentarer, det er gøy at flere enn meg ser det estetiske i et motiv som dette. Akkurat som lyset skifter fra minutt til minutt, og man må slå til når anledningen er der, skifter jo også et motiv som dette fra en dag til en annen. I dag er stedet fritt for snø og is, og ser helt annerledes ut. Takk igjen :)
Sverre E.

Hei Ole-Kristian.
Fint at alle linjene leder inn i bildet, og gården som ser veldig flott ut, er bra plassert i bildeflaten. Liker veldig at blå/gråtoner i forgrunnen går igjen i himmelen.

Lurer på om bildet er litt for hardt komprimert? Synes det mangler litt på skarphet/detaljering, som blir litt utflytende. Kanskje det er et resultat av blender f/13?

Uannsett et godt bilde med fin dybde.

mvh
Sverre E
Per T.

Dette var meget smakfullt. Du har virkelig blikk for gode komposisjoner! Liker også hvordan du har fått frem fargene i det noe avdempede lyset. Malerisk. Mvh Per
Helle S.


Bildet er vellykket og talende. Her bor den hovmodige østlandsbonden mektig på sin gård, veien frem er lang, glatt og gjørmete. Ser jeg, som synes landskapet er eksotisk. Vestlandsbonden er mer knuget - om stor i kjeften.

Helle
Odd Tore S.

Det er ikke bare vest for Oslo det er istid nå.
Men din istid har finere farger enn vår, og linjer som konvergerer effektfullt mot bakkekammen. Og gårdsbygningene breier seg godt synlig på toppen, ikke uvanlig helt til man trenger en slik siluett mot himmelen.
Pent og typisk østlandsk.
v1 er litt død i forgrunnen, mens v2 er litt for mye av det gode med trærne og gården mot himmelen. Oppskarping av bare forgrunnen med passe bred Feather for å sikre at overgangen ikke ble for brå, og så en svak oppskarping av horisonten tror jeg ville blitt mer naturlig og like effektfullt.
Odd Tore
Solveig F. K.

Hei. Flott bilde med lange linjer, veldig severdig. Versjon 2 bedre dybdeskarphet men kanskje litt for mye skarpet i forgrunnen. Ville vel gått for en mellomting mellom v1 og 2 tror jeg:)
mvh Solveig
Wenche J.

Hei Ole-Kristian
Velkomponert med åkeren i forgrunnen og gården i bakgrunnen. Dette gir en flott dybde i bildet. Gode farger og herlig linjeføring:):):)
Mvh Wenche
Ole-Kristian T.

Tusen takk til Sverre, Per, Helle, Odd Tore, Solveig og Wenche for kommentarene. Veldig lærerrikt at noen av dere kommenterer oppskarpingen i #2 i forhold til #1 :) Og til Helle: Takk for morsom og interessant innføring i forskjellene på østlandsbonden og vestlandsbonden :)
Lene L.

Hei hei:-)
Ville først gratulere deg som ukens fotograf..Har selv ikke vært lenge her på foto,men har fått med meg de flotte bildene dine og alle de hyggelige kommentarene dine på andres bilder.Syns dette er vel fortjent :-)

Liker dybden i dette bildet,komposijonen og fargene.

Hilsen Lene
Inger-Lise S.

Hei! Et flott motiv i svært god komposisjon! Du har virkelig blikk for dette.
Linjeføringen, dybden/suget i bildet er meget bra.
Det er ikke lett å velge her,( på ditt forrige bilde fant jeg det umulig;-) men jeg syns v#1 er den som ser mest naturlig ut her.
Nydelige fargetoner i bildet, god utnyttelse av bildeflaten.Flott!

Inger-Lise

Jon K. L.

Du har virkelig grepet på dette med linjer Ole-Kristian. Det var virkelig flott å se på dette bildet her også.

Jon K.
Avsluttet .

Du har en enestående evne til og finne pen komposisjon på steder de fleste ville gått forbi og ment at her var det ikke noe av intersse. Anbefales
Eli R.

Dette var fine linjer inn mot gården. Jeg liker linjer også :-) Her syns jeg det også var fint med overgangen fra det gule til det grønne.
Tove H.

Flotte linjer og fargetoner på det delvis islagte jordet. Liker best v1, virker mest naturlig.
:)Tove
Ole-Kristian T.

Takk til alle for hyggelige kommentarer og innspill, og en ekstra takk til Ivar for anbefalingen, setter STOR pris på det :)
Håvard S.

Heisann og god fredagskveld.

Gratulerer som ukas fotograf!

Meget flott linjeføring i bildet det blikket dras umiddelbart langs stripene på jordet og opp til huset, eller mer presist til treet til venstre for stabburet.
Gode farger i åkeren med gulskjæret som spesielt vakkert.
Mangler litt på skarpheten. Kanskje det bør gjøres før komprimeringen og ørlite grann etter komprimering?

Ha en flott helg!

Mvh. HåvardS
Eli B.

Liker linjeføringen, og vinkelen du har tatt bildet i. Liker også fargene i gresset og følelsen av vår. Fint landskapsbilde av jordbruket.

mvh Eli
Anne Ø.

Godt motiv, gode linjer, farger. her går det mot vår.
Litt mye oppskarpet i V 2, blir litt pixlete. En mellomting
melom V1 og V2 kanskje.
Tone A.

Hei Ole-Kristian
Her er det meste sagt kor v1 manglar ørlite på når det gjeld skarpe detaljar slik at linjespelet kjem betre fram. Men med lesebrillene på blei v1 kjemepegodt.
V2 er litt for skarpt, slik at det blir litt hardt i uttrykket. Ein v3 midt mellom v1 og v2 hadde vore eit forsøk.
Elles eit vakkert bilde som får fram kulturlandskapet med spede graslinjer bakover i den litt bølga bakken. Flott foto standpunkt som får fram linjespelet i marka, den bua vegen mot garden og alle trea med si bua linje mot den litt tunge himmelen med opplett i høgresida.
Det låge fotostandpunktet får også fram dei gultona partia spesielt i forgrunnen, som er ein kontrast mot det grøntona som dominerar. Her har nok bonden sprøyta mot ugras om hausten, då blir åkrane gultona.

Den store garden har flotte bygningar og mest tronar oppå høgda. Dette er ein gammal gard, noko som hovedhuset og stabburet viser. Her er det sangen:''Jeg vil bygge meg en gård'', som renn meg i hug. På same tid må det vera kjempeflott å stå på ski nedover denne lange bakken.

Flott komponert og eksponert med eit vinterprega kulturlandskap kor gården er ein fargeklatt med sine rødtona bygningar. Stor dybde, flott linjespel og dette lyset frå ein overskya himmel som pregar fargane i landskapet.
Ei anbefaling frå meg også.
God palmehelg.
Helsing Tone
Bjorn F.

Hei Ole-Kristian. Liker fargene og linjene du har foreviget i det fine landskapet .Velkomponert. V1 for meg.
Hilsen Bjørn med ønske om en god påske.
Arvid M.

Hei!
Tøft bilde med fine fargetoner og linjer i dette jordbruksbilde ditt. Fin komp på bilde med bygningene fin plassert..Gratulerer som vekas fotograf, ja..
Helsing Arvid
Ole-Kristian T.

Tusen takk for gratulasjoner og kommentarer, det er veldig hyggelig! En spesiell takk til Tone for alltid grundige og konkrete beskrivelser og synspunkter :)
Lars-Anders M.

I venta på Polakker.
Jeg ser for meg Jordbærplukkerer. De kommer snart.
Avsluttet .

Dette synes jeg er en veldig fin komposisjon. Vinkel, komposisjon og format sitter som et skudd.
Fargemetning er en smaksak, og etter min smak er det litt for mettet generelt, og spesielt for mye gul metning - hvilket man også ser på det grønne.
Anne-Lise S.

Lekkert hvordan du bruker linjene i landskapet her til å lede øyet innover til treet til venstre for stabburet og gården. Øyet søker derfra mot høyre og gården. Slik har du brukt på en superb måte, Ole-Kristian. Samtidig kommer der en ny linje inn i svak diagonal fra høyre, eller fra venstre midte og mot høyre om du vil. Denne bidrar til å forsterke inntrykket av høydeforskjellen mellom ditt ståsted og gårdens ståsted. Bygd på et høyt punkt i landskapet, ikke akkurat i le for vær og vind, men slik kirkebygningene ofte ble plassert spesielt i tidligere tider da kirken hadde stor betydning i bygd og by. For meg blir V2 for skarpa; forårsstråene blir harde mot det grønne, noe de selvfølgelig er, men her ville en mellomting mellom v1 og v2 gjort seg, tror jeg.

Ser også at du oppnår en svak halo mellom trærne som står på horisontlinja i v2; mellom bakke og himmel. Den er der svært, svært svakt i v1 også, kanskje pga. at bakken der virker som en type silhuett mot den lysere himmelen bak (har selv sett av egne bilder at det dessverre kan skje). Har igrunn lurt på hvordan det kan unngås? Kanskje er det noen her som vet det?

Fargene er gode; passelig metta, og det guloransje mot det grønne står fint mot den hvite og rene snøen. Kanskje kan, spesielt kortveggene på låven, eller aller helst påbygget og det røde partiet der lysnes noe? Det ser eller ut til at rødfargen der er dypere enn på den opprinnelige låvebygningen, men kanskje er det bare lyset som gjør at det ser slik ut?

Anne-Lise
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu