Fra Hampi
Dette tårnet som er 52 meter høyt ble bygget i 1428 og så vidt man vet restaurert på 1600 tallet. Jeg har her valgt å kutte vekk den nederste delen for å unngå salgsboder, ledningstyr osv.

V2 og V3 er detaljer hentet fra her nederste rekke ved hjørnet. Hvis man ser godt etter der vil man gjenkjenne disse. Jeg var litt i tvil på V3 om jeg kunn skulle ta med bare de tre i midten og sløyfe de to på sidene, men valgte å ta med alle 5 for å vise forskjellige figurer.

Jeg ser ikke bort fra at noen ville hatt litt mer luft opp, men jeg valgte å kutte så trangt som mulig for at detaljene skulle komme best mulig fram.

Kommer nok tilbake med flere bilder og opplysniger om dette unike arkeologiske området som er 73 kvadratkilometer stort og står på UNESCOs verdensarvliste. Det liggeri India, i sentral Karnataka ikke langt fra byen Hospet.

Egen Vurdering: Fornøyd

  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2008-03-08 04:51:50
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2008-03-08 04:55:20
    Versjon #3
Utstyr
  • Canon 400D
  • Sigma 18-200
  • Brennvidde24mm
  • Blenderf/10
  • Lukker1/200s
  • Nei
  • AnnetTatt for frihånd.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_306608} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Øyvind A.
Byggverket er interessant nok, det. men bildet blir likevel uinteressant når du ikke viser mer personlig engasjement i din formidling. Dette blir bare en streit og kjedelig avbildning av kunstverk som er skapt av andre.
mvh
Ø.
Roar K.
Øyvind Antonsen:
Jeg ser egentlig ikke hvilke andre muligheter som kunne vært gjort her for ledningstyr og salgsboder, stabler med plaststoler osv. er jo ikke stort å ha med i bildet som du sier er en avbildning etter hva jeg forstår. Men jeg er svært åpen for forslag om hva som kunne vært gjort for det er jo en del av vitsen med å legge ut at det også kommer innspill og forslag. Har jo fler enn dette, men der forsvinner de interessante detaljene som er noe av vitsen med dette bildet.

Roar
Turid L.
Synes du viser tre fine bilder.
Liker slik gamle bygninger med
dens utrolig flotte figurer.
Tenk for en jobb dette har vært.
På bide 1 ville jeg selv hatt mere luft på
sidene, men ser at det kanskje ikke var
pass til det i bildet.
Likte uansett disse tre bildene.

mvh Turid
Øyvind A.
Slik jeg ser det, er ikke poenget at jeg skal si akkurat hva du burde ha gjort. Både fordi jeg ikke kjenner lokaliteten, og fordi det skal være ditt bilde, og og ikke mitt. Og dessuten vet jo bare du hva som var hensikten. Og så klart, hvis hensikten var å vise detaljene så har du jo lykkes, men ikke desto mindre ble det kjedelige bilder ut av det.

Uansett, poenget mitt er at det trengs mer personlig engasjement i formidlingen for å få det til å framstå som noe mer enn en rein avbildning. Enten ved å spille på visuelle virkemidler i form av lys og komposisjon, bruk av andre elementer i bildet, overraskelsesmomenter eller andre ting. Eller at du på en eller annen måte klarer å lage en fortelling ut av det.

Kanskje nettopp det å involvere ''ledningstyr og salgsboder, stabler med plaststoler'' kunne bidratt til å skape en kontrastfylt fortelling som kunne blitt mye mer pirrende enn dette.

mvh
Ø.
Avsluttet .
Et mektig byggverk. Med versjon 2 og 3 så forstår en at det er et spesielt bygg. Figurene er jo ikke akuratt vanlige her hjemme. Litt mere av omgivelsene hadde plassert bygget i et miljø?
Roar K.
Turid Lauritzen:
Takker så mye for kommentar.

Øyvind Antonsen:
He he, Øyvind. Jeg vet hva du hadde sagt hvis jeg hadde tatt med det som er rundt hadde jeg nok fått høre hvor rotete det var. Men det finnes andre steder i Hampi som er mer egnet for den type bilder. Du får ta deg en tur. Du finner sikkert motiver etter din smak også.
Takker for at du engasjerer deg.

Ivar Sviland:
Jo, et slags miljø hadde det jo blitt, men jeg som har vært der et par ganger mener at da hadde bygget tapt seg. Her var det mer dokumentasjon jeg var ute etter for reliefene både her og andre steder rundt i Hampi mener jeg er viktigere å få fram. Dessuten så går man ofte i kø i India og da blir nærbilder av mennesker som ville dominere bildet framfor bygningen. Egentlig ville jeg lagt bildet under kategori museum hvis det hadde finnes her. Men det gjør det ikke.
Takker for kommentar.

Roar

Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu