23. Februar - Spettmeis
Litt bedre i dag enn i går, da jeg presenterer et greit bilde av en spettmeis. Artig liten krabat. Ikke særlig til lukkertid i regntunge Bergen i ettermiddag, men fotoøkt ble det.
Utstyr
  • 1D mk.II
  • 300/4L IS
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/4
  • Lukker1/60s
  • FilmtypeISO 1600
  • Nei
  • AnnetHåndholdt med IS. Personlig synes jeg IS har stor effekt, og uten den ville neppe dette bilde blitt like skarpt som det er. Minimal enkel redigering (støyfjerning, oppskarping og justering av levels) og ikke beskjæring (i likhet med de øvrige bildene i denne serien).
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_304374} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Arvid B.

Synd du ikke kan kutte litt under fuglen her, for dette var faktisk veldig godt! stilige regndråper i furunålene, og for en gnags skyld vender spettmeisa blikket oppover - ikke nedover, som vi ofte ser på motiver her på dotten. Du har løst dagens utfordring bra - kompen sitter ikke helt, men miljø og fugl var litt utenom det vanlige.

mvh

Arvid B
Marcus V.

Hei Arvid, og takk for kommentar.
Personlig synes jeg dette er et av mine bedre bilder i denne utfordringen, men flere gullkorn kommer nok i den nærmeste tiden. At kompen ikke sitter optimalt må nok bare jeg (og dere) leve med når jeg ikke kan beskjære, og må komponere i opptaksøyeblikket. Ikke alltid like lett, men på dette bildet har jeg lært fra i går og brukt et annet fokuspunkt enn det midtre.
peter b.

He Marcus,
Et sjarmerende bilde. Likte egentlig utsnittet da du fikk fram treet og omgivelsene, noe som etter min mening i dette tilfellet gir bildet en helhet. Regndråpene gjør bildet litt ekstra spesiellt - spennende å se hvordan prosjektet ditt skrider fram. Lykke til videre!

Mhv
Peter
Adrian Dyrhaug G.

Hei Marcus!

Et flott og detaljrikt bilde av spettmeisa dette!
Likte godt harmonien mellom dråpene på barnålene og fuglens positur.
Som du selv nemner er det en meget stor fordel med IS under slike forhold. Skarpe telebilder på 1/60 sekund er nesten umulig håndholdt uten IS. Støtter Arvids forslag om komposisjonsendringer...det hadde vært artig å sett dette i et tettere utsnitt!

mvh Adrian Grande
Marcus V.

Takker for kommentarer begge. :)

Peter: Jeg er også sent på hvordan prosjektet mitt går. Forhåpentligvis lærer jeg mye, og får mange gode bilder i porteføljen min.

Adrian: 1/60sek er absolutt ikke lett, men jeg har vært nede i 1/13sek før - og likevel med akseptabelt resultat.
Roar K.

Fint fuglebilde. Liker at du har tatt med fuglens miljø som mange foretrekker å fjerne. Ørlitte mer fargemetting kanskje? Tror fuglen kan tåle det.

Roar
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu