Why can't you look me in the eyes?
Tja, hva jeg syns? Jobben jeg gjorde på toppen av hodet er ikke helt bra. Det sto opp en stor hårdustjeg ikke la merke til under shooten, utrolig nok. Liker lyset, liker at hodet ikke er helt rett på. På tross av tittelen så liker jeg at øynene ikke sitter retta mot kamera, da hadde det blitt unaturlig i forhold til hodet, og jeg syns det gjør seg slik.

Kan legge til at jeg er rykende fersk som studiofotograf, om jeg får kalle meg det. Startet på mandag å ta mine første studiobilder, helt alene, og har fotografert både onsdag, torsdag og nå fredag. Modellen er den ene delen av et søtt kjærestepar jeg fikk gleden av å fotografere idag, mulig jeg slenger opp et bilde av de to sammen.

Leter/Lengter fortsatt etter en normalzoom, Nikon 17-55mm, 24-70mm eller 28-70mm, ta gjerne kontakt ;)

Tenkte å legge på en ramme på bilde, tror det ville kledd bildet, samt også lagt ut en versjon uten signaturen, men på grunn av klokkeslettet tar jeg meg den friheten å gi fanden i den planen, i håp om nytt mot i morgen.

All kritikk er nyttig kritikk for meg nå i startfasen, både negativ og positiv. Hva gjør jeg rett? Hva gjør jeg feil? Hva gjør jeg HELT feil?
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2008-02-23 10:17:36
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D200
  • Nikon 50mm f/1.8
  • Brennvidde50mm
  • Blenderf/6.3
  • Lukker1/125s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriPortrett
  • Lastet opp
  • Visninger500
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_304259} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Roger A.
Ok bilde av en vakker modell. De med mer erfaring får ta seg av det fototekniske, men ramma ble ikke bra. Må på det bildet tvinge øynene til å fokusere på modellen.

//roger
Marius O.
Ja så den ramma ikke ble helt 100%.

Hva mener du med ''Må på det bildet tvinge øynene til å fokusere på modellen.'' Forstyrrer rammen så mye? Er vel bare å se på nr 1 da =P

Hjelper at modellen er pen ja ;) Gjør jobben min mye enklere =)
Knut-Inge J.
'Faren'' med å bruka vakre modeller, er jo at ein lett forveksler ''vakkert fotografi'' med ''fotografi av noe vakkert''. Ikkje minst gjeld dette ved fotografering av vakker natur/landskap. Det blir ofte rein utvendig avbildning.
Syns derimot at du kjem godt ut av det her. Fin lyssetting, bra utsnitt, og du får modellen til å gjera ein god jobb. Veldig bra augekontakt, fin positur og naturleg uttrykk. Ramma klarer du deg godt uten.
Marius O.
Knut-Inge: Så det du sier er at modellene bør være sånn halveis bare, ikke noe alle sikler etter?

Det er jo ofte slik (I alderen 17 år som henne) at de med best utseende har best selvtillit, og jeg syns det kommer kraftig gjennom på bilder, hvem som er komfortabel osv. Det er jo en utfordring å få modellen til å slappe av, men jeg er ingen magiker, og langt fra erfaren, så i starten tror jeg jeg er tjent med å ha noen som er trygg, jeg har nok med utsnitt og lyssetting, og litt positurer osv, men da er det greit at modellen ikke er redd for å gjøre noe crazy, og mange har jo sett topp-modell osv og har sine egne tanke rom positurer. Kan sikkert bl litt klisjè, men akkurat det gir jeg blanke i.

Takk for kommentaren, alt er til nytte!
Avsluttet .
jeg syns dette var ett utrolig bra bilde til å være så fersk i gamet :)
det du kan tenke litt på neste gang du skal retusjere bildene i s/h er kontrasten. syns det var en smule blast pluss at på venstre side på genseren går i ett med bakgrunnen..
ellers så syns jeg utsnittet var bra.. fortsett sånn :)
dropp rammen, eller prøv den i svart å litt tynnere :)
likte verson 1 best..

Gleder meg til å se flere bilder fra deg..

Mvh Jan Espen Mathisen
Marius O.
Takk Jan!
Jeg setter virkelig pris på slike kommentarer!
En annen fotograf påpekte at bildet er litt blast, og jeg sier samme til deg som til han, jeg har en versjon med litt mer kontraster, men sovet minimalt i natt så er litt sløv og orker ikke legge opp den versjonen. Er ikke så mye jobb med det, men allikevell. Ang skjorta på venstre side så er det gjort med mening. Du ser egentlig bare håret, ikke skjorta, og jeg syns en kraftigere overgang passet dårlig til et slik high-key bilde. Kanskje det blir bedre på den med litt mer kontraster ;)
Odd Magne U.
Hei, har ikke så mye å legge til. Bare at jeg likte den myke kontrasten i bildet. Øynene er mørke og fine og det at resten er så lyst gjør at jeg som betrakter får øyekontakt med modellen med en gang jeg ser bildet. :-)

mvh OM
Marius O.
Tusen takk Odd Magne!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu