Kvinand
Kvinanda nærmet seg sakte men sikkert meg, langs elvekanten. Det tok litt tid før den så meg, da dro den også sakte men sikkert avgårde igjen.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2008-02-20 22:16:12
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2008-02-20 22:21:24
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2008-02-20 22:25:14
    Versjon #4
Utstyr
  • Canon EOS 400D
  • Canon 400mm 5.6UsmL
  • Brennvidde400mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/80s
  • Nei
  • AnnetISO 100
    -1/3 eksponering
    Stativ
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger179
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_303846} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Tommy S.

Heisann

Full klaff i dette kvinandbildet.
Fin eksponering, der detaljer i både det mørke og det lyse kommer fint frem.
Ellers en ryddig og fin komposisjon, selv om jeg gjerne skulle sett en versjon med litt mere luft i overkant.
Speilbildet er klart og tydelig, og setter et ekstra pluss for dette bildet.
Ingen enkel oppgave å komme i nærkontakt med kvinanda, da den har vist seg å være ganske sky. Men med litt tålmodighet er mye mulig. Her har du i alle fall lykkes godt.

Tommy S
Knut Børge S.

Hei Håkon!

Et meget flott eksponert kvinandbilde dette. Skarpt og detaljert med et behagelig lys. Et flott utsnitt med en fin speiling. Meget bra!

mvh KBS
anders s.

god kveld håkon
synes dette ble et ok bilde av kvinanda
til denne anda så er det mye bedre med litt svakt lys,enn sollys da det er etter mitt syn er umulig å få eksponert anda riktig.
det mangler fremdeles en del detaljer og det mørke er fremdeles før mørkt og uten detaljer.
jeg skulle gjerne ha visst åssen oppskrift en bør bruke for å få et så å si 100% riktig eksponert bilde av denne fuglen:-)

er det noen der ute som kan tipse meg og sikkert også håkon om kvinandfoto,så er det bare å tipse i vei:-)

mulig det finnes noen filter som kan være til hjelp?

er heller ikke så lett å komme på fotohold av denne skye fuglen,senest i går så satt jeg langs en kanal opprigga med kamo og greier,etter første klikket fra kameraet så forsvant kvinanda like fort som den kom:-)

inn til noen kommer med et veldig godt forslag på åssen en skal få gode bilder av kvinanda,så gidder ikke jeg å bruke noe mer tid på denne vriene fuglen:-)

mvh anders

Tommy S.

Hei... igjen.

Når det gjelder anders sin kommentar ang riktig eksponering, vil jeg si noen ord.
I de fleste fuglebilder kan man undereksponere og overeksponere, og allikevel få fram detaljer ved etterbehandling. Når det gjelder kvinanda, og enkelte andre arter med både lyse og mørke partier, er det nok mere viktig å treffe et veldig lite og korrekt balansepunk mellom under- og overeksponering.
I dette tilfellet mener jeg at håkon har truffet dette balansepunktet. For på min skjerm kommer det tydelig fram detaljer i de mørke partiene, som f.eks grønnskjær, struktur i pelsen, og vanndråper på hodet. De store lyse feltene er også perfekt eksponert. Men dette er min mening, og jeg er ingen ekspert på dette. Så det hadde vært spennende om noen med erfaring kunne kommet med noen løsninger og tips.
Kan hende det er litt forskjell på pc-skjermene også...

Tommy S
anders s.

er enig med deg tommy om at håkon har lykkes bra med bildet sitt tatt i betraktning av hvor vanskelig det er å få eksponert denne fuglen riktig,men er man pirkete og litt nøye så er mye av det mørke for mørkt. spesielt det mørke rundt den hvite prikken på hodet.men dette er småpirk for bildet er fint selv om ikke alle detaljene er der.
speilinga og det rolige vannet rundt er ting som trekker opp kvaliteten betraktelig.
jeg for min del liker å bli pirka på for da legger en gjerne lista litt høyere for hver gang jeg legger inn bilder her inne.

jeg har sikkert til nå tatt over 50 bilder av kvinanda der jeg har eksperimentert med over og undereksponering og enten er det mørke perfekt og det lyse alt for lyst uten detajler,eller omvent:-) en kan sikkert hente inn mye med bildebehandling men ikke alt hvis det mangler detaljer.

jeg har knapt sett et helt perfekt eksponert kvinandbilde,men mange som nesten er det,og hvis noen finner et til meg så vil jeg gjerne ha en prat med den som har tatt det:-)

god fotojakt alle sammen
mvh anders
Håkon S.

Heisann.

Takk for fyldige kommentarer.
Helt enig, dette er en vanskelig art og fotografere, hvartfall hvis man ønsker et skikkelig bra bilde. Det er så å si umulig å få alt detaljert pga store kontraster som dere sier. Sollys er vell nesten umulig kan jeg tenke meg. Synes selv jeg har klart det ganske bra. Det beste jeg har tatt til nå av kvinand hvartfall.
Jeg vil også gjerne ha tips om hvordan man kan klare få flotte bilder av denne, uten at det mørke eller lyse partiet er utbrent eller udetaljert..
Det er sikkert noen filtrer som er bra for slike bilder, men hva er et annet spørsmål...

Håkon


ketil o.

Hei!
Fint utsnitt. Liker både speiling av anda og fargene generelt i bildet. Skarpheten er god. Når det gjelder detaljgjengiving,samt at de mørkeste partiene blir for mørke må jeg nok si meg enig med Anders. En ting er at det er utrolig vanskelig å eksponere sort mot hvitt. Har ikke så veldig stor erfaring,men lysforholdene har mye å si,noen forhold gjør det nærmest umulig. Har eksperimentert litt med over/undereksponering og lyktes noen ganger under vanskelige lysforhold/lite lys. Legg ut ? på diskusjonssiden,er sikkert noen som svarer skikkelig der. Skal evt følge godt med:) for dette er uhyre interessant. Et greit artsbilde tross alt.
Mvh:
ketil
Tommy S.

Hei..... nok en gang.

Mulig at jeg fremstår som noe vrang her nå.
Men jeg mener fremdeles at eksponeringen i dette bildet er riktig. Det har ingenting å gjøre med at det ikke skal være lov til å pirke på bildene, for der er jeg helt enig med deg anders. Det er akkurat det man skal gjøre, og det er det man lærer av. Derimot påstår jeg at dette er riktig eksponert i forhold til det mitt øye faktisk oppfatter.
Mulig at bildet fremstår som litt for mørkt. Men jeg ser tydelig detaljene i det mørke. Og det hadde vært spennende om du, håkon, la ut en v2, hvor du lysner på det mørke. f.eks ved hjelp av shadow highlights. Jeg mener å tro at dette bør være mulig, uten at det går for mye utover kvaliteten på bildet.

Tommy S
Håkon S.

Hei again!
Ja, nå har jeg lagt ut en lysere versjon. Synes selv at detajene i det mørke er bra, som tommy sier. Synes også det hvite er ganske bra. Jeg legger også ut en orginal versjon der jeg kun har kuttet bilde uten noe annet.
Håkon
ketil o.

Hallo!
Har sett på den lysere versjonen. Mener ennå der er mye å gå på detaljmessig,påstår selvsagt ikke at jeg har rett:) Ser også det grønne feltet på alle versjonene (hodet). Mulig en ofte blir for opphengt i detaljer,spesielt når avstanden er stor,da blir det vanskelig å få disse fram. Er bildet cropet? Til sist sitter vi jo også på forskjellige pc skjermer,det har nok også sitt å si.
Mvh:
ketil
Pål E.

Hei,

Litt mørkt, men ok detaljering på den fine hannen. Denne fuglen er jo ellers så sky at det nesten ikke er gøy.

mvh,
PE
anders s.

versjon2 ble en forbedring på min sjerm
mangler litt fremdeles,men nå tror jeg det ikke er noe mer å hente.
mvh anders
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu