Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger1021
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_303087} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (24)
Jonny V.
Hei Ketil

Detaljrikt bilde!
Liker spesielt godt lyset, bevegelsen i vannet og refleksen i øyet.
Isflaket gir et lite snev av dramatikk slik det fremstår.
Tankefull stemmning i bildet som formiddler.
Utsnittet fungerer utmerket.

Mvh joNny
Eyvind R.
Her fungerer det meste. Et tett og intenst utsnitt. Spennende linjer og former. Lys på ''riktige'' steder...
Bra!

Mvh Eyvind
Jan Inge K.
Spennende utsnitt og format. Funker bra, synes i hvertfall jeg...
Avsluttet .
Flott og anerledes fuglebilde, synes skygge og lys fungerer bra her.

Eirik
Knut Børge S.
Hei Ketil!

Et meget spennende og annerledes komponert fuglebilde dette her, skiller seg virkelig ut fra mengden. Herlige farger og flott detaljgjengivning. Liker godt istrekanten som fint fyller ut bildeflata, og skaper intressante skygger på stokkanda.
Et severdig naturfoto!

mvh KBS
anders s.
annerledes og fint bilde dette her
likte godt det mørke vannet,og den spesielle kompen.
mvh anders
Jan-Eilert P.
Spennende og flott. Som vanlig høy kvalitet. Men jeg liker ikke skyggen på stokkanda.

Jan-Eilert
Ketil K.
Takker så mye for kommentarene - Jan-Eilert - skulle gjerne fått en forklaring på hvorfor du ikke liker skyggespeilingen. Hva med den linjemessige abstraksjonen som oppstår i bildet?
Jan-Eilert P.
Jo- jeg ser poenget med gjentagelse av formen av linjer i and og isflak, men min kommentar var mitt umiddelbare førsteinntrykk. Har sett litt mer på det nå og er slettes ikke like skråsikker. Ser poenget med å ha skyggen der også siden den har denne formen, men jeg syns fremdeles det forstyrrer litt med de dominerende skygger på anda. En blitz kunne hjulpet. Forøvrig liker jeg meget godt den bua vannformasjonen og de mørke tonene.

Bildet er også svært detaljerikt og godt og har høy kvalitet, så de som ikke syns skyggen forstyrrer, er nok villige til å betale en god slant, for å ha dette på veggen. Stokkanda er jo veldig vakker og det er absolutt et stokkandbilde over standarden.

Håper dette var forklarende.

D3?
Kristin S.
Et utrolig vakkert stokkandbilde. Flott utsnitt og nydelig lys.
Synes isflaket og skyggen gir bilde det lille ekstra.

Mvh kristin
Erik J.
Jeg hopper vanligvis litt lett over fuglebilder, siden det er et motivområde jeg vet lite om og som interesserer meg lite. Men dette er et Bilde med stor B som flyr høyt! Nydelig!
Terje H.
Du lar stokkanda få være en stokkand og velger å få portrettet og uttrykket - mer enn arten. Dessuten finnes isbiten der og gjentar former fra anda. Det skaper gjenkjennelse og samhørighet.

Stokkanda ser bort mot noe annet, den tenker mer enn poserer. Et meget fint bilde Ketil!
Bjørn H.
Flott stokkand bilde Ketil. En uventet komposisjon som hever levetiden. Isflaket og skyggen på anda bidrar selvfølgelig til det. Liker også standpunktet du har valgt. Den tekniske kvaliteten, og fotolyset kan jeg ikke ta deg på :)

Lurer på hvorfor hodet er blitt så mørkt ? Det fremstår i alle fall på min skjerm som nesten gjenngrodd .... Tok det inn i PS og så at med litt justeringer var det mer tegning og detaljer å hente...

Er det et bevisst valg, kanskje ?

Bjørn
Ketil K.
Takker for kommentarene. Bjørn, når det gjelder det mørke var det et bevist valg. Men jeg kan på min skjerm se omrisset til hodet på anden godt. Hvis det er gjengrodd på din skjerm så er det ikke meningen. Men detaljeringen i det mørke i fjærdrakten har jeg i likhet med vannet bevisst valgt ''ensfarget'' mørk for å lage flatene jevnere og de øvrige elementene, slik som øyet, tydeligere.. Og Terje. Hyggelig og overraskenede - og spikeren på hodet kommentar! ''den tenker mer enn poserer'' - den likte jeg!
Rune Edvin H.
Likte komposisjonen og roen i denne. Isen og anda passer veldig godt sammen. Synes kanskje hode ble litt hardt, men deet er vel pirk.
Rune
Tor Olav O.
Det var et spennende stokkand bilde. Enig i at den ser tenkende ut. Fint også med linjene som gjentar seg og de sterke fargekontrastene i hodet. mvh Tor Olav
Odd Tore S.
Teknisk topp, som alltid. Bra og detaljert tegning i fjærdrakten.
Andriken ser bortvendt tenkende ut, men antageligvis med et skrått bakoverblikk mot det store glassøyet som følger han.
Så er det trekanten med is da, som synes å sveve over vannflaten. Akkurat det, koblet med skyggen den lager, opptok mye av min oppmerksomhet første gang jeg så dette, og det gjør det fortsatt.
Jeg begriper at det sikkert har en hensikt i å bryte opp og tilføre spenning, men for min del opptok og opptar det mer av min oppmerksomhet enn jeg tror at det burde. Skulle jeg skrevet kommentaren i samme rekkefølge som deler av motivet har opptatt meg, hadde jeg begynt med det.
Odd Tore
Ketil K.
Takk for seneste kommentarer. Odd Tore: Isen svever den, vannstanden er sunket i forhold til da isen kom. Isen stikker her bare ut fra land. Hvis isen hadde ligget på vannet hadde det ikke blitt noen skygge. Fint at du så det poenget som et spenningsmoment i bildet.
Brita Helen E.
Hei!
Får bare henge meg på all velfortjent ros her. Dette var virkelig vakkert! Knivskarpt som vanlig og nydelige farger. Fint lys som ga fine detaljer i fjærdrakten. Isflaket er med på å heve bildet samt gi bildet mer spenning. Dyktig eksponert!

Mvh Brita...
Roar K.
Det får man si var et orginalt og spesielt andebilde. Sitter som et skudd i det kvadratiske formatet gjør det også.

Roar
Pål E.
Hei Ketil,

Lekker utførelse og høyst interessant komposisjon. Skyggepartiene fungerer flott, og det er fine, sterke fargevarianter utigjennom så å si hele bildet; faller særlig for de bleke vannringene foran anda.

Min eneste innvending er utsnittet, som er en litt bokslignende løsning. Ideelt sett ville isflaket ligget høyere og fotografen kunne ha beskåret litt fra bunnen (gjerne helt opp til s'en i ''Knudsen''; scroll vindu for anskueliggjøring).

Ser eller at du har et gråparti langs flankene av bildet; hvorfor ikke velge hvit eller svart bakgrunn for å få dette frem?

mvh,
Pål
Ketil K.
Takk for nye kommentarer. Fint du går inn på detaljerte forhold i bildet Pål, det setter jeg pris på. Tilnærmet kvadratisk presentasjon blir ofte litt boksaktig. Men jeg mener komposisjonen her faktisk blir forsterket av kvadratet. Det kommer av flere ting. Mest for å opprettholde en kompakt balanse i bilde, dernest for å få en tilnærmet ''timeglasskurve'' som bærende dynamisk element i bildet.

Rammen rundt anden er gul, som nebbet, men det er blitt borte i foto.no's presentasjon. (Feil programmering hos foto.no). Du kan se nøyaktig samme bildet, lagt ut med samme ramme og korrekt gjengitt her: http://www.photosig.com/go/photos/view;jsessionid=aCQ_bhU...id=2141144
Odd E. k.
Hei Ketil!

Meget vakkert, der skarpheten sitter og fremmer de flotte detaljene til fuglen. Flott lys som også gir de fine fargene. Meget bra dette Ketil!

Mvh

Odd E.
André M.
Annerledes perspektiv og dype, deilige farger. Severdig.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu