På vandring
Dette er ett bilde som ble til i mine forsøk på å utforske PS. Er helt fersk på både foto og innen PS. Men synes det er fryktelig spennede!
Bildet inngår i albumet Isfigurer -
Utstyr
  • canon 550 powershot
  • -
  • Blender-
  • Filmtypedigitalt
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriAbstrakt
  • Lastet opp
  • Visninger519
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_294329} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (25)
Anders M.
Hei Henriette.
Skulle gjerne sett litt mer skarphet på de vandrende, men du får full score for å ha gjort om noen istapper til dette motivet... :)
_AM_
Marcus B.
Stiligt detta Henriette!

Mhv
/Marcus
Avsluttet .
Sagaen om isfolket.

Skulle gjerne sett at dybdeskarpheten var litt større så det hadde dekt opp de foran, eller om fokuspunktet hadde ligger mer i forkant. Veldig stilig motiv.

TaS
Henriette E.
Hei!
Takk for kommentarer.
Er enig og ser at dybdeskarpheteh ikke er som den skal desverre. Får prøve å ta noen nye bilder der det er på plass:-)

-Henriette-
Avsluttet .
Hei, Henriette. New born her på foto.no.

Velkommen.

Et flott bilde fra deg.
Kanskje litt ute av fokus her og der, men det synes jeg ikke gjør noen ting.
Kreativt og godt fanget med din Powershot.

Du er flink og flinkere skal du blive.

High Five. Og knappers.

Hallo fra Eivind.
Tove H.
Istapper som ser ut som mennesker på vandring - kjempestilig! Litt å hente på skarphet, men liker bildet!
Hilsen Tove
Henriette E.
Tusen takk for tilbakemeldinger Eivind og Tove!
Gleder meg at dere liker det.

-Henriette-
Henriette E.
Takk for anbefalingen, Eivind!!!
Ble nesten litt satt ut her, hehe :-)

-Henriette-
Odd Tore S.
Bra sett, og det er det viktigste. Uten at man har blikket hjelper ikke teknikk.
Her er vel uskarphet problemet, og den ligger forut for PS.
Mer bevisst fokusering gjør susen her. Powershot har vel et nokså begrenset utvalg av blendere, men her hadde f/8, som jeg tipper på er den minste og den som gir best dybdeskarphet, vært et godt startpunkt. Velg Av på programhjulet, så ordner kameraet lukkertiden selv.
Finn ut hvor mye du vil ha skarpt, og la kameraet stille skarpt på noe som er ca 1/3 inn i det området som skal være skarpt, trykk utløseren halvveis inn, og forandre utsnittet (bare flytteutsnittet, ikke zoome eller forandre avstand) om nødvendig. Og gjør mange opptak med litt forskjellige innstillinger.
Mulig at alt dette var velkjent fra før, men det går ikke så tydelig frem av bildet. Eller var det kanskje akkurat slik du ville ha det, med bare én av de midtre vandrerne skarp, og resten mer og mindre uskarpe?
Odd Tore
Henriette E.
Hei Odd Tore!

Jeg kunne nå ha sagt at det var meningen at kun de midtre ''personene'' skulle være i fokus, men det hadde ikke vært sant i det hele tatt:-)

Så takk for at du tok deg tid til litt skolering på meg!
Det trengs :-)
Når du skriver velg Av på programhjulet, mener du da autofokus?
Det er det eneste med A på mitt hjul.

Når det gjelder å stille inn fokus så har jeg slurvet fælt her. En må være mye mere nøye på det enn jeg var klar over.
Takk for forklaringen din.
Hvorfor bare stille inn fokuset skarpt 1/3 inn i området som skal være skarpt?

Hilsen rimelig *grønn*, men interessert:-)

Helge H.
Strålende! Motiv som hentet ut av Disneys Fantasia, midnattsnessen. Her i synkende dagslys. Verdt er forstørrelse og en ramme!
Odd Tore S.
Hei!
Jeg tenkte med det samme at du hadde et PowerShot A550, men det finnes gjerne uten A også? Uten A har det neppe samme sort programhjul, men bare automatikk og forskjellige motivvalg. Da blir det verre, for slikt er ikke jeg kjent med (vi har et druknet A80, som jeg brukte som utgangspunkt her).
Det blir egentlig nokså vanskelig og omfattende å forklare hvorfor det er mest optimalt å stille skarpt 1/3 inn i det området du ønsker skarpt, særlig når du ikke kan velge blender selv. Mitt beste råd akkurat nå blir derfor å gjøre det som jeg sier, selv om jeg i prinsippet er mot slik ''belæring'', og at du heller ønsker deg f.eks. Magnar Fjørtofts bok om fotografering som etter-julegave til deg selv (fra deg selv?).
Odd Tore
Henriette E.
Tusen takk Helge!
Det gleder meg at du liker det:-)

Odd Tore:
-Jeg gjør som du sier! Hehe:-)
Jeg godtar glatt at det kan være omfattende å forklare. Det tror jeg på.
Boken er notert:-)
Liv F. D.
Hei Henriette.
Jeg synes du har lykkes fin med dette bildet her. Kjempestilig komp., men som nevnt over er det litt ute av fokus. Motivet kan minne om en mengde mennesker, fra en annen del av verden, som vandrer rundt. Likte det. Blir spennende å følge med deg fremover!
Et riktig godt nyttår til deg!
mvh
Liv '')
Roar K.
Det første som slo meg var de kinesiske terrakottasoldatene. Men her er det altså is. Som mange har nevnt så mangler litt kontrast og skarphet. Litt curves og usm kunne nok gjort susen her.

Roar
Kristoffer L.
Dette er for meg et fint, litt små-mystisk bilde - som også gir mytiske assosiasjoner. Er det ikke noen stiliserte, overjordiske skapninger vi ser her?

For min del fungerer dybdeskarpheten du har brukt, godt. Med større dybdeskarphet (mindre blenderåpning) - hvor alle istappene ville bli skarpe - er det også en viss risiko for at du samtidig ville tape dybdevirkningen innover i bildet. Slik bildet nå er, gir det meg en sterkere følelse av at du har fotografert en flokk av skapninger som strekker seg langt innover i bildet. Uskarpheten foran og bak gir også en viss følelse av uro, og en liten bevegelse.

Litt styrket kontrast (Levels eller Curves) og skarphet (f.eks. USM) ville kanskje styrket bildet litt, men alt i alt likte jeg dette meget godt.

Godt nytt år!

- Kristoffer

Arvid B.
Mange stilige og originale motiver du har lagt ut, Henriette! Du har øye for de gode motiver! Dette bildet likte jeg godt, veldig god effekt med istappene snudd på hue'! Fin dybde innover i bildet, hvor det mørke berget framhever istappene. Selv om mye er uskarpt, synes jeg dette funker godt likevel!

mvh

Arvid B
Henriette E.
Tusen takk for alle kommentarene. Setter pris på det! :-)

Er curves og Levels å finne på PS? Og Usm like så?
*kremt* litt grønn, ja :-)
Kristoffer L.
Hei igjen,

Ja, Levels og Curves (eller Nivå og Kurver, om du har en norsk versjon) er begge å finne i fullversjonen av PS. Det samme er USM. Nå bruker jeg et annet program selv. Det inneholder også disse funksjonene, men menyer og kommandoer er litt forskjellige i disse to programmene. Dermed er det litt vanskelig for meg å få forklart hvor de ligger i PS. Men om du slår opp i hjelpefunksjonen for PS, vil du nok finne dem. :-)

Når du lager til en visnings- eller utskriftsversjon, bør USM (en av flere oppskarpingsmetoder i PS) være det siste du gjør, før endelig lagring av den ferdige versjonen. Du bør (må) altså ikke bruke USM på masterfilen, ettersom USM vil endre litt på pikslene i bildet, og dermed redusere kvaliteten masterfilen må ha, for å kunne fungere som fullgod original til senere bruk.

Det finnes mye lesestoff om Levels, Curves og USM, både i hjelpefunksjonen i PS, og på nettet. Dette er svært nyttige og utbredte funksjoner som det kan lønne seg å kjenne godt til. :-)

- Kristoffer
Henriette E.
Tusen takk for nyttig veiledning Kristoffer!
Det setter jeg stor pris på:-)

-Henriette-
Fred S.
Din desidert beste i vandrerserien. Mens ''vandrerne'' i det siste bildet ditt mer gir meg assosiasjoner til tarmtotter, får en i dette bildet virkelig en følelse av at isdamene er på målrettet marsj mot noe. Stilig...

vh fred
Mads B.
Hei. Stilig bilde dette. Du har fått forslag til forbedringer av mange slag, og så godt øye som du har for ulike motiver, så må dette være svært lovende for deg som kaller deg nybegynner. Når du har interesse for foto, så blir du bare bedre og bedre. Lykke til videre!
Mvh Mads B.
Henriette E.
Hei!
Og takk for kommentarer Fred og Mads!

Fred : Synes selv også at dette er det beste.
Mads: Tusen takk for inspirterende ord!
Har ett langt lerret å bleke teknisk på kameraet og innen PS, men liker å ta bilder av det jeg synes er pent.

-Henriette-
Zett Alexzander E.
Hei.
Et kjepefint bilde dette. Ideen er spennende og jeg syntes du har fått til et kjempfint motiv her. Du har forresten masse fine bilder.

Hilsen Zett
Henriette E.
Tusen takk, Zett!

Henriette
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu