En utypisk dag på Elefantøya.
Noen chinstrappingviner hygger seg i solskinnet.
Ikke mange slike dager i året på et av de mest ugjestmilde stedene på kloden.

Øya er mest kjent for det ufrivillige oppholdet til Shackletons menn mellom 16. april og 30. august 1916.

En beskrivelse av forholdene i 1916:

The island, which was almost continuously in a pall of bleak fog and snow, was a desolate place for those who remained behind. The crew was frostbitten and in poor health, some on the verge of mental collapse. Their clothing threadbare with very little shelter, wild ordered the men to overturn the remaining lifeboats and build up a rock was surrounding them, for shelter. The remnants of the tents were used for insulation against the wind, which would reach upwards of 100 mph. Blubber lamps were the only source of light in their dim shelters.

Shackleton dro med 5 mann i en 22 fots livbåt til Syd Georgia for å hente hjelp. Samtlige 28 ekspedisjonsmedlemmer berget livet etter en av de mest hasardiøse sjøreisene i historien.

Vår sjøreise var litt annerledes.
For å si det mildt...

Bildet inngår i albumet Antarktis pluss. - Fra Falklandsøyene til Antarktis via Sydgeorgia.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_292782} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (19)
Olav L.
Herlig!

Nydelig lys og liker komposisjonen i bildet.

Flott jobba!

O
Odd Tore S.
Nysgjerrige typer dette her, i alle fall den nærmeste. Litt synd at den breier seg såpass mye foran den bak seg, det kunne kanskje vært et lite moment å få med synsretning på nr 2 bedre? Ellers ser det ut til at forsamligen har oppmerksomheten vendt i alle mulige retninger, og det kunne kanskje vært et poeng her?
Himmelen er knallis, og nedre sky har nokså spesiell struktur og form. Kunne minne om en springende hval??
Et interessant inntrykk, kanskje først og fremst en formidling av en spesiell dag?
Odd Tore
Kjell Sigurd S.
Rene påskestemningen her jo :-) Fint utsnitt av noe som sikkert er en kaotisk kolloni. Herlige skyformasjojner og en knall himmel. Uttryket på førstemann i rekken er flott. Støtter OTS sin anføring vedr. nr. 2, men det forringer ikke bildet. Tvert i mot synes jeg dette ble et knakende godt naturfoto.

Kjell S
Tormod H.
Hei Kjell,
Interessant skildring fra elefantøya og slike dager må vel betraktes som drømmedager. Fint lys, komp og skarphet. Skyformasjonene setter et flott preg på dette bildet.


Tormod

Per Olav V. T.
Et skikkelig blikkfang! Mon tro hva den tenker på :-)
Per Olav
tor harry b.
Flott motiv hvor skyen bidrar sterkt.
Stig B.
Flott bilde med nydelig farger. Skyene på den knallblå himmelen skaper fint liv i øvre del, pingvinene godt plassert i flaten.

Mvh Stig
Kjartan T.
Hei Kjell

Flott motiv og fine farger, faktisk et av de mer merkverdige bildene jeg har sett på lang tid. Men for meg blir den øverste skyen litt for mye av det gode. Interessefeltet ligger helt klart i pingvinen og den merkelige skyformasjonen på himmelen rett bak, og det motivet er mer enn nok for meg. Den mer ''hverdagslige'' skyen som tar 2/3 av bildeflata er bare forstyrrende for det jeg ønsker å feste øynene på.

Det var min svært subjektive oppfatning av et meget godt naturbilde.
Ivar B.
Flott dette. Skyene hører med og gir et spesielt og flott uttrykk. Fin posering på første mann. Er enig i kommentarerene angående nr. 2, men det blir flisespikkeri. Flott bilde! Mvh Ivar.
anders s.
flott bilde der skyene virkelig er prikken over i,en
pingviner er noen vakre skapninger,og jeg skulle gjerne ha vert der å sett
dette live

ha en fin førjulsuke
mvh anders
Aleksander M.
Hei
Dette er et av de bedre pingvinbildene jeg har sett. Liker lyset og himmelen meget godt. Synes den øverste skyen må være med. Enig med andre ang. pingvin nummer to. Du har valgt et artig standpunkt og fått dette bra til. Fjellene i bakgrunnen pluss været er knall!
Når du først legger ut bilder pleier de å holde høy kvalitet.

Mvh Aleksander
Arne S.
Morsomme krabater. Likevel er det skyene som fanger min interesse. Den første pingvinen er fint presentert, men resten kunne med fordel ha vært mer skulpturelle. Dersom nummer to hadde nebbet mot venstre, litt oppover, ville situasjonen vært reddet. Men de skjønner vel ikke norsk der nede..

:)
Carsten A.
Avgjort en utypisk dag på Elephant Island, med ringpingviner som klumpet seg sammen og bedrev vårlige sysler i den steinharde novembervårsolen. I dette lyset og det meget trange området ble fotografering skikkelig vanskelig, her syns jeg vanskelighetene ble overvunnet så godt det lot seg gjøre. På den annen side, hadde det ikke vært 100% maksvær hadde ingen kommet på land på denne stupbratte fjelløya - også interessant på grunn av det en av polarhistoriens virkelig store menn - Shakleton - utførte her.

Skyene (''lenticular clouds'') er virkelig flotte. Tviler på at så få skyer er fotografert så mye av så få!

MVH CA
Kjell G.
Tusen takk for alle kommentarer. Interessante og hyggelige!

Disse skapningene tar ikke regi. Plutselig kommer en pingvin og stiller seg med ryggen til i forgrunnen i dominerende positur, for så å stå urørlig i en time eller to.

Da er det bare å gi opp for å finne seg noe annet å skyte på. For båten går snart videre, og det er så mye man skulle rekke å få med seg!

mvh kjellg

Gro K.
Så flinke du og C.A. var til å utnytte de merkelige skyene vi hadde den dagen. Et herlig bilde.
Ikke lett å få isolert en gruppe i dette mylderet, men her har du lykkes. At pingvin nr. 2 ikke vender blikket mot venstre beror vel på at fotografen ikke kunne pingvinsk ? En ting kunne en regne med, hadde 2èrn snudd seg mot venstre ville 1èrn gjort det motsatte.
Hilsen Gro.
Atle Q.
Fuglefotografering med vidvinkel har definitivt noe for seg. Bra fanget, hvor skyene hever bildets kvalitet betraktelig.
Anette L.
Hei!
Kjempeflott og annerledes foto, likte dette meget godt! Spesielt lyset, skyene og de sterke fargene :)

Mvh Anette :)
Øyvind A.
Flott bilde, særlig pga skyene. Men ei sky (den øverste) hadde vært nok. Hvis du også hadde klart å få den fremste pingvinen til å stå litt mer fram fra resten, hadde det vært helt superdupert.

Men uansett fint, jeg drømmer om å få oppleve dette en gang...

God jul!

mvh
Ø.
Odd E. k.
God Romjul Kjell!

Tillitsfulle disse pingvinene der de vandre blant oss mennesker på isteppet. Flott fotovinkel opp på vingvinet som virker noe spørrende og betenkt over fotografen. Fint lys og gode farger sammen med skarpheten. Komposisjon og utsnitt også meget bra sammen med lentikurasisskyen som er med på å skape en fin stemning. Meget flott fanget Kjell!
Anbefales!!

Ha en fin romjul!!

Mvh

Odd E.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu