Støa Kanal - Det måste jobbas, inte vilas!
Det var mange tunge tak og en hard fysisk påkjenning å jobbe ved Støa Kanal. Knallhardt arbeid og lange arbeidsdager kunne ta knekken på de fleste, forståelig nok. Var det noen som slappet av i arbeidet, kom Ørn og Flodmann raskt med reprimander! Kanskje også det også var fare for lønnsreduksjon...hvem vet?
Her har Larsson duppet av litt i kanalskråningen og blir selvfølgelig irettesatt av sjefene. Smeden får seg en morsom opplevelse og latter da Larsson skvetter til og våkner. Han løper det forteste han kan tilbake til arbeidet og jobber hardere en noen gang før.
Han var nok sistemann til koia etter endt arbeidsdag denne dagen.
Artig uttrykk og gestikulering av Petter Smed. Stomp-Jon kommer ikke helt ennå Tyri-Hans, men han lover at du skal få se muskelbunten:)
Bildet inngår i albumet Støa Kanal -
Utstyr
  • Canon 350D
  • Canon 18-55mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_290005} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Rune S.

Flott og artig bilde av morsom situasjon. Et fint tilskudd til serien din, som gjør seg meget bra i sepia.

Mvh
Rune S
Tom T.

Bra med sepia på dette bilde, bra historie . Bilde står godt på egne ben:)

TomT
Jan Erik E.

Stilig dette.Mvh JEE
Håvard S.

Takk Rune, Tom, og Jan Erik for hyggelige og raske tilbakemeldinger.
Ha en fin dag kveld.

/Trysilgut
Tove H.

Ikke sett denne serien før nå - kjempestilig! Artig historie og flott i serpia.
Mvh Tove
Inger Anne Maritsdotter V.

Et utrolig flott stemningsbilde der du lykkes veldig bra i å formidle den nostalgiske ''rallar''-stemningen som råder her. Fine sepiatoner som kler motivet godt.
Dette fortjener en anbefaling.

Mvh Inger Anne
anders s.

god kveld mr- trysil. synes dette ble at stemningsfult og flott bilde.
mvh anders
Håvard S.

Tove, Inger Anne og Anders: Tusen takk for inspirerende tilbakemeldinger.
Setter stor pris på anbefaling Inger Anne. Takk:)
HåvardS
Tom E.

Flott serie du har her - syns du lykkes godt med å få fram en stemning av svunne tider samtidig som du har mye fin handling i hvert av bildene. Men er det bare meg som ser en skikkelse med ryggen til bak økseskaftet ute til høyre? En av de virkelig gamle rallarane?

Mvh TomE
Fredrik S.

Heisann!

Likte dette også, fin og morsom tekst!
Funkar veldig godt med sepia her!

Mvh Fredrik S
Laurberg G.

Hej Håvard. Det er sjældent at deltagelse på en fotoside fører frem til erhvervelse af historisk viden. Dette blev dog tilfældet her. For at forstå og kunne nyde dine reportagebilleder fra spillene her ved Støa kanalen og for at forstå hvad det drejede om, måtte jeg som dansk først søge oplysninger om det hele foretagende. En søgning på Støa Kanal bragte ret såmange sider op. De fleste uden særlig historisk og geografisk vidensoplysning. Men på siden her: http://tinyurl.com/2qsur4 fandt jeg de relevante oplysninger.
Herefter kunne jeg så først gå i gang med at se og nyde dine billeder. Da jeg var barn i 40-erne og 50-erne og gik i skoe fik vi forevist film om tømmerflöting. Store mænd med lange kæppe eller stager som sprang fra fydende stok til en anden. Noget der pirkede på fantasien. ( Kan man sige det i Norge?) Her på dine billeder opleves så en anden virkelighed. Ikke så eventyrlig vel, men fyldt med hårdt arbejde. Her kommer jeg til at tænke på de brunkulslejre vi havde etableret i Danmark under og efter kriget. En slags guldgraverjob med meget lidt guld i. Jeg synes at din afbildninger af livet her ved Støa-Kanalen er meget veludførte og fortællende. Og jeg vil synes at du, såfremt du ikke allerede har gjort det, skal sikre disse billeder ved at overdrage disse til arkiver på museer eller lignende officiel sted. Nok er det spil, men også spillene bliver historie. Det undrer mig at her ikke har været flere besøgende på disse billeder. Der har været mange, men bestemt slet ikke nok i forhold til emnets interesse og kulturelle betydning. Så må jeg derfor anbefale. mvh fra endansker, lau
Odd E. k.

God dag Håvard!

Her er det ingen tid til hvile. Her må alle arbeide og ta et tak, hvis ikke blir jobben forsinket. Ikke lett å henge med, noe sikkert en har fått merke etter hardkjøret. Det å duppe av fører nok ikke til lønnspålegg, men mulighet for å miste jobben er tilstede. Forespurt blir en heller ikke, der en kan få vanskeligheter med å skaffe seg annen jobb. Flott formidlet Håvard, en tid ingen ønsker seg tilbake til, men som godt kan holdes i hevd med skuespill om sommeren.

ha en trivelig fotohelg!!

Mvh

Odd E.
Håvard S.

Heisann og god fredag!

Tom: Flott at du liker serien. Antagelsen din stemmer nok den. Artig at du la merke til detaljen. Var flere av dem i bakgrunnen som ble kuttet bort, men lot den ene være med. Disse holder faktisk på med å hugge ned skog i området rundt. Rallar kommer jo av svensk trillebår, ''ralla''. Og ja, mange av disse som hadde jobb her var svenske. Kanskje også med et flertall av svensker ift. nordmenn. Så det kan godt være at denne er en god gammeldags rallar.

Fredrik: Hyggelig:)

Laurberg: Tusen takk for en veldig flott tilbakemelding. Lokalhistorie er meget interessant. Dine erfaringer med film om tømmerfløting, regner jeg med er på store vassdrag, der enorme mengder trevirke blir fløtt nedover en vannrik elv. Det var det imidlertid andre som stod for dette her da tømmeret hadde blitt flyttet fra Ljøravassdraget helt øst til Tryselelvvassdraget dalføret lenger vest. Begge disse elvene går inn i Sverige, og de fleste av oppkjøperne lå langs Trysilelva, kalt ''Klaraelven'' i Sverige. Det var her mens de fløtte tømmeret nedover elva at de måtte hoppe fra stokk til stokk, og der de risikerte liv og lemmer.
Tusen takk for anbefaling. Det varmer i kalde, dype skoger.

Odd: Like hyggelig med velforklarende tilbakemelding fra deg. Ha en toppers fotohelg du også. Regner med å se mange fine bilder til uka...

Følg med videre i serien...dramatiske ting skjer!
Ha en trivelig fredagskveld.

Mvh. HåvardS
Tor Eirik P.

Hei!

Flott serie du har tatt her! Selv om det bare er et spill så får du frem følelsen av et gammelt bilde og en dokumentasjon av den harde hverdagen i 'gamle dager'

Tor Eirik
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu