fotojakt
meg og en kompis på fotojaktur etter fjellrypa,jeg gleder meg allerede til neste tur:-)
Utstyr
  • canon t-90
  • 300mm
  • Brennvidde300mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_289290} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Reidar N.

Kjenner meg godt igjen i situasjonen her, artig motiv. Det var imidlertid svært mykje rusk på bildet ditt. Dette går greit å fikse i photoshop, men kan vere litt arbeid.

Reidar
anders s.

takk for kommentar reidar- fotojakt etter fjellrype er noe av det mest spennende jeg vet om.og så mye tid og svette som skal til før en får et brukbart bilde.med litt uflaks så kan en godt bruke over 100 timer før en har et brukbart bilde.det har en tendens til å bli mange nesten blinkskuddsituasjoner som ender opp i ingenting.men så lenge det tikker inn et og annet brukbart rypebilde,så er jeg fornøyd:-) mvh anders
Reidar N.

Beste tida for fotojakt på fjellrype er tida rundt påske (vinterdrakt) og i månedskiftet juni/juli. I det siste tilfellet har rypehøna nyklekte kyllinger , og er langt lettere å kome inn på enn ellers. Sist sommer gjekk eg meg på eit rypereir med 9 nylagte egg i slutten av mai. Rypemor flaug ut på ca 1 meters hold og satte seg ned berre 10 meter fra reiret. Den slapp meg inn på ca 2 meters hald, og det blei ein liten bildeserie før eg av hensyn til egga rusla derifra. Når rypa har egg er mi erfaring at den gjerne flyg lenger bort dersom den blir støkt.
Lykke til videre med fotojakta på ein veldig spennande fugl.

Reidar
Gunnar O.

Enig med Reidar, ein del rusk i bildet.. Men veldig fint motiv..:) Sikker på at ein del kjenner seg igjen der..
Mvh Gunni.
Håvard S.

Rypefotografering er nok ikke det enkleste. Fort gjort å skvette til og være ustabil på labben og kamera da den først flyr opp.
Støy er nevnt men en fin skildring av livet som fotograf på fjellet:)

Mvh. HåvardS
Arvid B.

Artig bilde, Anders! Synes jeg kjenner kriblinga i kroppen, og ikke minst vurderingene ''skal - skal ikke'' om man skal tørre å gå noen skritt nærmere. Du har fanget en god situasjon og bildet er absolutt severdig.
PS! Ikke spytt snusen MOT vinden neste gang :-)

mvh

Arvid B
Atle J. G.

Uff, du må rense brikka, Anders!

Særlig når du er ut i naturen og kanskje skifter objektiv ofte, samtidig som man tar mange bilder med stor dybdeskarphet, må rensing av sensoren være en del av jobben. Lær det selv, it's easy. Et triks som gjør at støvet 'forsvinner' fra bildet er maks blender.

Det til side: Kul øyeblikk. Tok litt tid før jeg så rypa.
Mvh AJG
anders s.

takk for hyggelige kommentarer reidar,gunnar,håvard,arvid og atle.hyggelig å høre at dere likte bildet.

reidar- er enig med deg angående tidene når det er lettest å få lurt seg innpå rypa.angående hekkefotografering så holder jeg meg unna,hvis ikke jeg tilfeldigvis havner mindt oppi i en situasjon,da tar jeg noen få bilder og trekker meg fort unna sånn som du gjør.

arvid-spytte snusen du,snakker du av erfaring kanskje:-)

atle- takk for tips angående brikkerens. i dette tilfellet her,så er det bare et gammelt skittent dias som er grunnen:-)
Jon K. L.

Morsom situasjonsbeskrivelse, og enda morsommere etter at jeg oppdaget rypa :) Kanskje den er litt for usynlig, samtidig som nettopp det kanskje er litt fascinerende? Uansett vet jeg ikke hvordan du skulle få fremhevet den bedre.

Jon K.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu