Vannrikse- uventet gjest i fossekallelva
Når en sitter slik og venter og tøyer tålmodigheten dukker det innimellom opp uventede motiv foran kameraet.
Bildet inngår i albumet Fugler i Gudbrandsdalen -
Utstyr
  • Nikon D200
  • -
  • Brennvidde1200mm
  • Blenderf/11
  • Lukker1/60s
  • FilmtypeRAW ISO 800
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger438
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_288551} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (21)
Odd E. k.

Hei Svein!

Dette var sikker overraskende. Ikke ofte en oppdager slike fugler så seint på året, og en vannrikse da. Flott fanget der den står i en fin positur med vannet langt oppetter beina. Upåklagelig skarpt og flotte farger i det falte lyset. Fin speiling i vannet og en flott bakgrunn som passer meget fint til vannriksa sine farger. Det er det som er det spennende med denne fotograferinngen, en vet aldri hva som kan dukke opp. Et blinkskudd dette Svein!

Ha en fin fotouke!

Mvh

Odd E.
Tommy S.

Hei

Spennende når det dukker opp noe uventet.
Flott bilde ble det ut av det også.
Veldig flott med det lave kamerastandpunktet.
Og fint miljø rundt fuglen.

Tommy S
Kjell Ivar Ø.

Sånne overraskelser er verdt all ventingen. Moro når sånt skjer.
Med den brennvidden og lukkertid har du også oppnådd et
godt resultat.
vh Kjell Ivar
Jan Inge K.

Flott bilde av vannriksa dette. På min skjerm får den ikke samme skarphet som jeg er vant med på dine bilder, men det har vel sammenheng med den ekstreme(?) brennvidden...
Aleksander M.

Hei
Selve bildet er nok ikke mer enn ok syns jeg. Men til å være en arsdokumentasjon er det et bra bilde. Godt resulatat med 1200mm og 1/60s lukkertid. Synes det å få bilde av ei vannrikse er en god prestasjon. Har bare en serie av denne, men da er det bare som en liten prikk. Man får ofte oppleve mye hvis man tilbringer tid ute.

Mvh Aleksander
Kjartan T.

Meget bra dokumentasjon, og for meg er det også et spennende bilde. En merkelig og litt uberegnelig fugl vannriksa, men dette var nok likevel litt av en overraskelse. Flott å se den gode kamuflasjen mot steinene. På min skjerm er skarpheten god.
Svein B.

Hei, og takk for kommentarer alle sammen.

Jeg har ikke annen erfaring med vannriksa selv enn at jeg hørte den ei sommernatt for snart ti år siden- og den er en ytterst fåtallig fugl i vårt fylke, såvidt vi vet. Så at den skulle dukke opp i fossekallelva en gråkald dag i november var selvfølgelig en kjempeoverraskelse. Skarpheten sitter nok bra, men selvfølgelig blir detaljeringen lidende under så grå og mørke forhold som det var her- og med teknikken tøyd til det ytterste med høy ISO, lang lukkertid og noe lengre brennvidde enn det som kan kalles letthåndterlig under slike forhold. Resultatet blir deretter- jeg får håpe på nærkontakt igjen med vannriksa en dag med bedre lys, og at jeg får den på ''min'' side av elva. Men statistisk sett skal det gå noen år før den sjansen byr seg igjen.....;)

Mvh
Svein B
Fredrik S.

Hei!

Kjekt å få sett bilde av vannriksa her inne også.
Fint miljø, og stilig med den lave kameravinkelen.

Mvh Fredrik S
Kjell Sigurd S.

Flott av vannriksen dette. Jeg liker også at fuglen forsvinner litt i omgivelsene. Skarpheten er god, detaljeringen ikke helt på topp. Det er sikkert en effekt av konverter. Fine naturlige farger.

Kjell S
Thorbjørn R.

Flott presentert vannrikse i miljø.
Robin J.

Meget bra dokumentasjon dette og så 1200 mm og 1/60 sek. Imponerende. Mvh RJ
Gulbrand T.

Hei Svein
Spennende bilde av en skjelden fugel. Jeg syntes det tekniske
sitter bra med bl.a god skarphet.
Måtte være spennende mens denne var i søkern.
Mvh Gulbrand.
Kjell-Helge C.

Må si meg enig i alle foregående, spesielt den lave kameraposisjonen. Det eneste jeg kunne tenke meg å kritisere er at det kunne godt vært litt lysere(ihvertfall på min skjerm).
Knut H.

Bonusen for mange timer på post kan av og til
være overaskende.De som burde komme kommer
ikke og motsatt.Dus og godt komponert bilde
der fargene viser fuglens tilpassning til miljøet.
Intresang oppservasjon som viser at den som
sitter får se.Statestikken kan også være feil Svein
i helga er den der i gjen.
Mvh Knut
Stian H.

Dette løste du veldig bra, under det som kan beskrives som vanskelige opptaksforhold. Du beviser det nok en gang; man må være på rett sted til rett tid, og den sjansen øker jo for hver time man ligger der ute.

Skarphet, lys og farger er bra, og komposisjonen med steinene som går i ett med fuglen er tiltalende. Du blir nok kald på buken før denne dukker opp igjen vil jeg tro:-)

Stian
Tor Eirik P.

Hei Svein!
Spennende møte dette! Synes du har fått til et bra resultat selv med den brennvidden og i dårlig lys!
Utrolig kjekt når en sitter slik og venter og noe uventet og spennende dukker opp! Godt gjort å få festa denne sjeldne gjesten til brikka! :)

Tor Eirik
Ketil K.

Her har du virkelig fått festet en sjelden foreteelse på brikken! Ikke bare av en usedvanlig sky fugl, men også i et for den usedvanlig og åpent elvemiljø. Det har vel vist seg at vannrikse er en langt vanligere fugl enn man har vært klar over, ikke minst fordi den holder seg så skjult. Jeg synes du bildemessig også er kommet meget godt fra utfordringen her med 1200mm, lite blenderåpningshandlingsrom og Iso 800.
Magnar L.

Flott dokumentasjon av en fugl som det er få av oss forunt å oppleve. Veldig bra teknisk, forholda tatt i betrakning. 1200 mm på 1/60 sek. er ikke helt enkelt å beherske. Så dette skal du vere fornøyd med. Det er kjekt å vere naturfotograf når slike uventa motiv dukker opp.

Mvh Magnar
Knut Børge S.

Hei Svein!

Et velkomponert og flott naturfoto av en meget spennende art. Teknisk flott med fint vinterlig miljø rundt fuglen.

mvh KBS
Svein B.

Hei, og tusen takk for kommentarer til dere alle sammen.

Det er ikke registrert mer enn ca 10-15 vannrikser i Oppland gjennom tidene, og det er klart at det faktumet setter ekstra spiss på opplevelsen. Men det er alltid trivelig med overraskelser om det ikke er så sjeldne saker som dette også, og naturen har jo alltid noe å by på.

Mvh
Svein B
Nils Christian S.

Kjempeflott å se Vannriksa så fritt og åpenlyst som her - ikke den letteste arten å avbilde dette !
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu