Det lysnet i skogen
Krokskogen er tjukk og mørk. Der huserte tuss og troll, godt hjulpet av skogfinner.
Men sør for Byflagseter åpner den seg opp et øyeblikk, og gir utsikt mot Gausta 10 mil vekk.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger292
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_286534} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Lars-Anders M.
Blåningene er fine, men skogen i forgrunnen er for uskarp syns jeg. Ikke ditt beste dette.
Gunnar John C.
Det er noe her som begynner å minne meg om Harald Sohlbergs nattskildringer, men nettopp den sammenlikningen sier meg at jeg synes himmelen er litt for grå. Jeg kunne gjerne sett den i en en renere, varm orange. Ellers enig med Lars-Anders både i at blånene er fine og at trærne kunne vært skarpere. Men tilløp til stemning her, absolutt.

Vennlig hilsen,
Gunnar
Inger Anne Maritsdotter V.
Det er eit fint stemningsbilde med flotte blåner og ein himmel som er farga av solnedgangen. Flott formidla.
No kan det seiast at det kan sjå litt uryddig ut med tretoppane i forgrunnen, men eg liker det slik, det gjer bildet meir spennande og interessant.

vh Inger Anne
Odd Tore S.
Takk for kommentarene!
Ikke uventet at uskarpe trær i forgrunnen skaper motforestillinger.
Men jeg syntes at det ble riktig i den stemningen vi følte der og da, etter en tur gjennom tjukke skauen fra stupene mot vest:
Fokus på det fjerne når sjansen bød seg, mørke og tunge trær hadde vi sett nok av. Uskarpheten symboliserer dette, trærne skal bare være kulisser mot bakgrunnen.
Himmel og blåfarger er slik de var på den tiden den kvelden. Himmelen forandret seg senere, men det blir en annen historie fra en annen lysning. Kanskje.
Odd Tore
Bodil Kristine F.
Fascinerende blå fargetoner i kontrast mot himmelen. Linjespillet med siluettene av ''blåne på blåne'' er fint. De røffe trærne i forgrunnen passer godt inn. Kunne ønsket å se litt mer av åsene, de blir i flateste laget her. Men spennende bilde.

Mvh Bo
Steinulf L.
Jeg har ikke problemer med de uskarpe granene. Dety var jo slik det var fra ditt standpunkt. Du har også lagt dem som en fin ramme. Blir det for mye trær, ser jeg flere mulige utsnitt her.
Vegard L.
Jeg mener dette fungerer meget bra. Flotte fargetoner og ellers flott presentert.
Vegard
Erik J.
Svært dekorativt. Jeg syns uskapheten i trærne bidrar til forenkling, som er en viktig kvalitet i dette bildet.
Kjell Sigurd S.
Ja der oppe finnes det både tusser og troll, det kan jeg skrive under på! Synes dette fungerer svært så bra som det er og mener valget av uskarpe trær i forgrunnen er med på å skape en fabelaktig fin dybde i bildet. Likte dette veldig godt. Traff du huldra også?

Kjell S
Odd Tore S.
Takk for flere kommentarer!
Det er hyggelig å høre at det går an oppfatte bildet slik jeg gjorde det også. Jeg har også skarpe trær, men valgte dette.
Bodil,
Jeg kunne også tenkt meg flere blåner, men da må jeg høyere i været, til Gyrihaugen eller Ringkollen. Nedtur fra disse i mørket er mer spennende enn fra Byflak.
Kjell,
Ja, jeg ikke bare traff henne, men hadde selskap av henne under hele turen. Min kone er noe så eksklusivt som talehulder i en klubb for utvalgte gamle o-løpere. Hun har ikke hale, men musefletter når hun er i skogen.
Odd Tore
Fred S.
Har misset denne, gitt, og jeg som er så glad i Kittelsen. Harald Sohlberg er forresten nevnt lenger opp, og for all del, blåfargen er så Sohlbergsk som det gåt an å få den. ( og da tenker jeg ikke nødvendigvis på ''ved Rondane'', men heller på enkelte mer sommerlige motiver)
Men nok om norske malere, dette er jo et bilde av fotografen Odd Tore: Blånene er vel det som først og fremst gjør bildet for meg. Det jeg bruker å kalle ''de fordømte granene'' på enkelte av mine egne bilder er til stede her i flokk og følge; men det at de er så ute av fokus gjør dem mer til å leve med. Akkurat som med mitt ''Ravneflåg'' regner jeg med at du ikke kom deg over granhinderet.
Himmelen er vel grei nok, i bunn og grunn kanskje en gulvariant som passer best til bergene de blå.

vh fred
Rune S.
En svært nydelig stemning i flotte blåtoner mot en gylden himmel. Balsam for sjelen. Møter jeg på en slik stemning, så stopper jeg opp og nyter den. Flott fanget.

Mvh
Rune S
ingebjørg fyrileiv g.
Jeg er glad i blåner. Det er mange av dem, men det er det av det meste. Men jeg er glad i rene blåner.. Granene (med i og for seg fint rytme) irriterer mer enn bidrar, for jeg vil se mer bak dem. Jeg liker blåtonene veldig godt og himmelen like så. Hadde det ikke vært for de trærne så ville bildet truffet mer.

vh ingebjørg
Edmund M.
Her er det først og fremst de komplimentære fargekontrastene som fenger meg. Fine nyanser både i blått og oransje. Mange påpeker de uskarpe trærne, men jeg er sannelig ikke sikker på om bildet hadde blitt bedre om de hadde vært skarpe. Om trærne ikke hadde vært der, hadde det også blitt et helt annerledes bildeuttrykk. Jeg forholder meg derfor til bildet slik som fotografern presenterer det.

Mvh.
Edmund.

Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu