Fra S. Vorupøre - Landingsplassen.
Bildet inngår i albumet Der er et yndigt land... - Det er deilig å være norsk, i Danmark! :-)
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-10-13 17:42:58
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2007-10-13 18:04:17
    Versjon #3
Utstyr
  • Canon Ixus 800 IS (kompaktkamera)
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger468
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_281930} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (33)
Inger Anne Maritsdotter V.

Dette likte eg umiddelbart.

Eg likte det diffuse uskarpe uttrykket og den maleriske stemninga.
Ramma kan du droppe for min del.

Flott bilde!

Mvh Inger Anne
Anne-Lise S.

Hjertelig takk, Inger Anne, for rask tilbakemelding! Svært hyggelig at du likte dette, om enn her ikke er mange høstlige friske farger over landskapet... Har lagt inn samme versjon uten ramme.

Anne-Lise
Lars-Anders M.

Her har du brukt din kreativitet i uskarpheten. Ok.
Anne-Lise S.

Hei Lars-Anders! Jeg har bluret fra venstre mot høyre for å fremheve bølgenens retning mot det som er hovedmotivet i bildet, ja. :-) Tusen takk for kommentaren om at du la merke til det! :-)

Ha en fortsatt fin lørdag!

Anne-Lise
Helge R.

v2 for meg, rammen på v1 blir for domminerende, v3 i sh er ok, likevel velger jeg farger. Bra beskjæring, liker lys og farger, en smule for dårlig dybdeskarphet, men sumasumarum; et bra bilde
:)Helge
Dan S.

interessant bruk av bluring..ikke overdrevent heller,syns det fungerer utmerket..enig med rammen,ble bedre uten:)mvh Dan Sandmoen
Anne-Lise S.

Dette er et foto som viser noen av mine begrensninger med ixusen. Den har 4.0 zoom som max, men optil 16.0 ved manuell innstilling. Her har jeg zoomet kraftig inn for å bl.a. teste ut akkurat zoom-mulighetene, og du har så rett, så rett i at dybdeskarpheten ikke er på topp her. Disse menneskene er ganske mange hundre meter borte. Likevel er det noe med bølgens skapende linjer og brytninger i sjøen, og restene etter at de nådde land mot disse menneskene som jeg finner interessant nok til å legge bildet ut her på dotten. Er svært glad for at du, til tross for manglene, forteller hva som er godt og hva som ikke fungerer fullt så bra her! Takker så mye, Helge! :-)

Anne-Lise
Hans-Jørgen H.

Go kvellen Anne- Lise!

Tross alt et spennende bilde litt utenom det tradisjonelle...
Likte godt komposisjonen der de små mennesker(og hunden?) er fint plassert i bildeflata. Liker at kvinnen(jenta) i hvitt lener seg utover mot de skumhvite bølger.
Synes at mangelen på dybdeskarphet skaper en litt spennende, malerisk og mystisk effekt.
V2 foretrekker jeg da ramma liksom blir for dominerende.

Ha en fredelig og fin høsthelg på Sørlandet!
Hans-Jørgen
Thorbjørn R.

Jeg synes sorthvitt fungerer fint her. Jeg kunne ønsket meg litt luft mellom menneskene til venstre.
Tove H.

Herlig stemning hvor jeg liker uskarpheten. Komposisjonen er flott. Spennende bilde!
Mvh Tove
Inger Anne Maritsdotter V.

#2 ble best, likte det best med de duse fargene.

Inger Anne
Monika Frisvold V.

Hei Anne-Lise
Det uskarpe gjør seg veldig i bildet...
Et flott bilde med duse farger...sparhetsplan gir bildet et drømmene uttrykk som jeg liker svært godt....
mvh monika
Tom T.

Hei! Synes du har fått frem et spennende landskaps bilde. Normalt sett er det vanlig med dybde skarphet på slike bilder, er godt å se noen som gjør ting på sin egen måte. Liker det uskarp godt og v2 er den beste. Hadde sett et det var noe mer å se på høyre side.

Likte det svært godt.

mvh TomT
Anne-Lise S.

Så moro at dere synes dette fungerer til tross for, eller nettopp pga. manglende dybdeskarphet! :-) Det er virkelig artig for meg, og spesielt siden jeg har prøvd å utnytte kameraets begrensning gjennom ytterligere bluring som følger bølas mer diagonale linjer innover mot menneskene og hunden der inne. Tusen hjertelig takk! :-) Ser ellers at bildet fungerer best uten ramme, som blir for dominerende, og det takker jeg også for meninger om. Forsøkte å få til ei ramme der gjennomgangstonen i fotoet gled fint over i ramma, men ser at jeg tok litt for hardt i, og at ramma sannsynligvis burde vært noen hakk lysere! Men så lenge fotoet fungerer uten, så trenger jeg det jo strengt tatt ikke heller! :-) Det ideelle ville nok kanskje vært noe større avstand mellom personene her. Samtidig synes jeg at det at de er ''sammenklemte'' forsterker inntrykket av den sterke vinden, og at de søker støtte og varme gjennom samholdet med hverandre. Noe mer å se på i høyre side...? Forstår ikke den helt?

Ha en fin midnattstime!

Anne-Lise
Tone A.

Hei Anne-Lise
Her har eg sett fram og tilbake på versjonane og det er versjon 1 som har mest skarpe detaljar på forgrunnen med dei skummande bølgene innover mot stranda med sine småe steinar. bakgrunnen er meir dus med likevel er menneska med hunden eit flott blikkfang mot den disige bakgrunnen kor sanddynene forsvinn saman med den skummande sjøen.
Har du gjort noko med v2.?
Pga at det er litt betre kontrastar og litt meir fargemetning i versjon 1 på min skjerm.
V3 forsterkar uttrykket av at det er ein iskald og vindfull dag ved sjøen.
Eit flott fanga motiv som får fram kreftene i sjøen ein ruskete dag ved sjøen.
Det uskarpe forsterkar sjødisen som legg seg nå bølgene herjar.
Er dette ei strand frå sørlandet?
:) Tone
Wenche J.

Hei Anne-Lise
Et kraftfullt bilde av et opprørsk hav. Velger meg versjon 1, men uten ramme, da versjon 2 er blassere. Jeg savner noe på høyre side. Skulle gjerne hatt med tuppen av vannet og litt av den mørke stranden for å få bildet mer harmonisk:):):) Ellers et spennende bilde.
Mvh Wenche
Avsluttet .

Et deilig strandbilde som jeg godt kjenner meg igjen i. Friske bølgedrag og en herlig stemning. Det meste er jo allerede kommentert, men at jeg fikk lyst til å ta ut til stranden, det skal være visst.

En flott søndag ønskes videre.

Hilsen
Arne
Anne-Lise S.

Tone: Takk for detaljert og god kommentar. V2 uten ramme er noe mindre skarpt og med noe mindre fargemetning enn V1 pga. at denne er en kopi av eneren. Helt riktig observert! Godt observert. Dette er ikke fra sørlandet, men fra vestkysten av Danmark der jeg også tidligere har lagt inn motiver ifra fra fiskebåtene som dras opp på land.

Wenche: Det du savner til høyre er kanskje også det samme som Tom savner der. Forstår nå bedre hva også han kan ha ment. Tusen takk for kommentaren! :-)

Arne: Kanskje har du da tatt turen til sjøen i dag...
Takk for fin kommentar! :-)

Anne-Lise
Eli B.

Stilig bilde som jeg syntes gjorde seg i sort/hvitt. Hva med en ramme rundt v3?

mvh Eli
Fred S.

OK bilde som gir meg ''sånn passe''. Vet ikke om jeg vil være med på å kalle uskarpheten ''kreativ'', du tilskiver den jo selv IXUSen din, men den (uskarpheten) gjør meg ikke så mye, selv om jeg ville ha foretrukket bildet skarpere. Ellers tradisjonelt bilde av rimelig opprørt hav; det mest interessante er klyngen med mennesker og fin plassering av den.

vh fred
Vidar S.

Hei AL :o)
Velger her v2 som min favoritt. Her gjenskaper du virkeligheten veldig godt, synes jeg. Formatet forsterker bølgenenes lange ''slag'' innover stranden og vinden som sprer bølgessprøyten i samme retning, slører bildet på en troverdig måte. Derfor gjør det heller ingenting at detaljer i bildet ikke står sylskarpt... det ville bare virket unaturlig. Føler det rett at fokus ligger på bølgen til v.
Den dominerende blygrå tonen i bildet, samt de begrensede fargene forøvrig, understreker hvordan været oppleves, ''surt og tungt''.
Menneskene i bildet gir liv til bildet og man kan jaggu undre seg hva de hadde der ute å gjøre (ikke alle er fotomane som ikke vet bedre *hehe*).
Skal jeg legge inn et lite minus så er det at jeg hadde ønsket å se slutten på bølgene til høyre. Det ville også plassert menneskene litt ''penere'' i bildeflaten. Er ikke 100% sikker på dette, men en antagelse.
Jeg snurper hetta godt igjen og nyter bildet :o)
:) Vidar
Anne-Lise S.

Eli: Forslag til ramme? Takker for tips! :-)

Fred: Ja, uskarpheten ift. dybden har med zoomen til ixusen å gjøre. Samtidig har jeg valgt å blure på innsiden av bølga og hele veien diagonalt opp til over menneskene og hunden. Ergo er dusheten her PS-skapt. Takk for ros ang. menneskenes plassering. :-)

Vidar: Tusen takk for detaljert og god tilbakemelding av konstruktiv art! :-) Så flott at du føler for å snurpe hetta godt igjen ved å se på det. Da har jeg fått frem den sterke vinden og følelsen av den gjennom fotografiet.

Anne-Lise
Erik J.

Hei!
Spennende bilde med sugende bølger innover stranden.
Mvh Erik
Tom E.

Her holder jeg etter lang overveielse på v2 - syns bildet kler de duse fargene, men liker v3 også. I v1 tar rammen for mye oppmerksomhet. Bølgene er fine, men liker best linjene som dannes i overgangen mot stranden og hvordan disse leder mot gruppen av mennesker. Liker også hvordan menneskene står uten at jeg er helt sikker på hva jeg liker med den men det kan være gjentagelsen lav-høy og lys-mørk.

Mvh TomE

Håvard S.

v2 for min del pga de behagelige fargene og uten ramme.
Utsnittet er for meg perfekt, og blur-effekten funker helt greit, selv om jeg kanskje hadde foretrukket skarpe bølger...

Ha en fin uke.

Mvh. HåvardS
John H.

Hei Anne-Lise
Fint motiv men jeg er ikke begeistret over kvaliteten. Kornete og uskarpt.
John
Aud Elise S.

Et flott bilde som kan minne om Skagenmalerne.
Liker de dempede fargetonene. Formatet understreker
motivet. Valget mitt faller på versjon 2. Tok det opp i fullformat
med hvit ramme. Lekkert : )

mvh Aud
Odd E. k.

Hei Anne Lise!
Et bilde med tyngde som passer i storformat i storstua med en behagelig tyngde av en ramme. Meget flott dette Anne-Lise, der storhavet med sine dønninger skaper lange tunger innover den steinete stranden. Kan sikkert høre de rullende steinene som triller idet bølgen brytes og legger sin tyngde på stranden. Liker godt de vage fargene der ute i skumstrøyten og de lagdelte fargene oppetter stranden. Landet til høyre i bildefeltet og bak personene er diffust og inneholder en fin balanse og tyngde i sitt fargevalg i forhold ti de store dønningene ved land. Personene er meget fin plassert og fremmer en fin balanse og ikke minst en stemning sammen med lyset i bildet. Går nok for versjon # 1 da det gir mest med sine flotte farger. Likte dette meget bra Anne-Lise!

Anbefales!!!

Ha en fin fotouke!!

Mvh

Odd E.
Anne-Lise S.

Etter hjemmeøkt ift. arbeid i hele kveld, får jeg også tid til å ta en snartur innom ''dotten'' innen natten lokker. :-)

Er det ikke spennende hvordan vi beveger oss inn i fotografiets verden utfra vårt subjektive ståsted og tekniske nivå her og nå? Jeg finner det svært, svært interessant og motiverende! Tusen takk for at akkurat dere inspirerer gjennom ord og meninger, og gjennom egne fotografier! :-)

Takk også for anbefaling! :-)

Ha ei riktig god natt!

Anne-Lise
Brit M.

Hei! Enig med Vidar ang slutten på bølgene. Syns det dekker vær og stemning godt at bildet blir mer og mer disig jo lengre bort. Fin komposisjon og fargetoner. Jeg velger meg v2, med en tynn ramme rundt, enten svart med en tynn hvit strek, eller grå med en tynn hvit strek.

Brit
Anne-Lise S.

Hei Brit! :-) God kommentar du gir meg ift. hva du synes fungerer og hva du synes ikke fungerer! Jeg burde selvfølgelig ha sett det med bølga... Tusen takk for forslag til ramme på V2 også! Den tar jeg med meg! :-)

Anne-Lise
Laurberg G.

Hej Anne-Lise.
Her har du fanget essensen af Vesterhavet. Stor og vildt. Altid med nyt ansigt. Snart blik og smilende blå, for i næste øjeblik at rejse snad og skumsprøjt der gør luften ret så uigennemsigtig. Her mærker man vejret, vindens rus. Her er mennesket lille. Flot klaret med det lille camera. mvh. og kom snart igen. lau
Anna Rosa L.

Tøft bilde!
Spes i v1...
Herlig :)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu