Isbjørnenes rike
Er du liten nok, vil en stor verden med is og vann se skremmende ut.
Godt det er noen å gjemme seg bak!
Men blir det mer vann og mindre is, vil det kanskje ikke bli noen å gjemme seg bak i fremtiden.
Ei heller noen som gjerne skulle ha gjemt seg, for den saks skyld.
Utstyr
  • 1D Mk II
  • 600 f4
  • Brennvidde600mm
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetEv + 1.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_281733} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (33)
Terje S.
Knall flott bilde Kjell med flott tilhørende tekst. Syntes kanskje det hvite ble litt for lyst og lite detaljert.

Terje
Kjell Sigurd S.
Isbjørnbilde med sjel! At den er vendt bort tilfører ro i bildet og setter i gang tankene. Hva speider den etter, har den reist seg for å kunne snuse inn overværet? Kombinasjonen med den lille som ikke helt henger med, men som søker trygghet hos mor, er flott. Fin utnyttelse av bildeflaten. I det hele tatt et knallfint naturfoto som jeg med glede anbefaler. Fin ettertenksom tekst også.

Kjell S
Stig Børre E.
Sterkt.
Bildet forteller hele historien.

StigB
Ole Birger S.
Flott bilde. Moren virker bekymret, og det har hun all grunn til å være, mens junior virker mindre bekymret. Et bilde der dyrene blir tillagt meneskelige egenskaper, og som vekker mange forskjellige tanker hos de respektive betraktere. mvh obs
Odd E. k.
Hei Kjell!

Et noe vemodigt bildet også. Tenker da på de store forandringene som skjer i de store havområdene med høy temperatur og rask issmeltning. Isens tilstedeværelse er nok viktig for at isbjørnen skal ha mulighet til å skaffe seg mat. Når isen smelter og forsvinner blir nok den muligheten borte. Får håpe naturen stiller opp slik den har gjort gjnnom millioner av år, noe som sikkert er vanskelig når den globale oppvarminger har oppstått ved menneskelige aktiviteter.
Et fortellene bilde som gir et sterkt inntrykk om at ikke alt er som det skal være.
Liker godt lyset, fargene på vannet og isen, den gode dybdeskarpheten, komposisjonen og utsnittet og ikke minst mor isbjørn som speider utover vannet og isen på jakt etter noe å spise, til seg og den sultne grinete ungen.
Dokumentasjon av beste sort, Anbefales!!

Ha en fin fotohelg!!

Mvh

Odd E.
Rolv B.
Min første tanke var -vemodig-. Tankevekkende. God komposisjon. Anbefalt.
Mvh Rolv B
Vegard L.
Flott. Bjørnemor som ser at isen forsvinner, hvilken fremtid vil den lille få...?
Bra levert. :-)
Vegard
Jostein F.
Hei!
Høy aktualitet i dette, ser det for meg på en diger board for wwf. Her er det fortellingen som står sentralt, i så måte er bildet utrolig sterkt.

Mvh; Jostein
Robin J.
Den lille kan enn så lenge søke trygghet hos mor mens mor speider utover isødet.Hva vil fremtiden bringe? Et flott naturfoto dette Kjell. Mvh RJ
Gunnar John C.
Trygt bakom mor. Hadde det nå vært isødet den lille speidet utover, men det er jo mest vann, da. Slik sett synes jeg dette er mer enn bare ''enda et isbjørnbilde'', jeg ser en melankolsk metafor over skapningens angst for hva som måtte komme.

Vennlig hilsen,
Gunnar
Guttorm N.
Hei;
Et litt uvanlig bilde av Isbjørn.Bjørnene er fint plassert i bildeflaten.Kanskje de sitter og ser på isen som smelter?Flott bilde.
Avsluttet .
God kveld Kjell,
Meget severdig bilde og flott beskrevet. Komp er veldig tiltalende, snøen blir på min skjærm litt for lys.

mvh
Tommy
Ingse A.
Flott skildring,- og et typisk bilde som gir ettertanke og refleksjon. Godt å se at morsfølelsen også blomstrer blandt mennene på foto.no !
Rolf S.
Hei.
Et bilde til ettertanke, ingen tvil om det.
Hvilken vei går det med de ? ( Og det kan det virke som de reflekterer over selv også. Men egentlig tror jeg vel ikke de er på det stadiet. Har de intelligens til det ? Eller styres de utelukkende av instinkter ? )
Og om disse skapningene blir borte - hva får vi i stedet ? Er erstatningen så forferdelig mye verre ?
Det kan stilles mange spørsmål rundt dette, og når bildet i sterk grad minner oss om de utfordringer vi står foran har bildet verdi.
Kjell G.
Takk alle fotovenner for vennlige kommentarer!
Det kan kanskje hende at isen var sånn passe etter årstiden. Det er vanskelig for meg å si akkurat her. Men tema som berøres i veldig mange av kommentarene er viktig, enn si avgjørende.

En naturfotograf har vel en særskilt plikt til å fokusere på dette avgjørende temaet når anledningen byr seg. Og fotografens anledning er jo fremfor alt å vise bilder som vekker assosiasjoner og mobiliserer bevissthet.

Som her, med dette bildet!

mvh kjellg
Morten W.
Dette bildet er som tatt ut av en eventyrbok. En situasjon og vinkel du var svært heldig med!
Og så har du jo ferdighetene i tillegg.
Måtte jorden ha disse skapningene lenge!
Jan R O.
Når jeg så bildet tenkte jeg med en gang tittelen ''Hvor blir det av isen''. Fortellende bilde.
Geir Arne M.

Dette var virkelig bra KjellG - et bilde med tydelig historie og virkelig nærværende aktualitet. Litt teknisk utbrent - men innhold til toppkarakter.

mvh geir
Stian H.
Du store verden...

Er det det de to tenker med de dystre fremtidsutsiktene mon tro.
Herlige fargetoner, flott komposisjon og en dus lyssetting, Det utbrente i snøen som det snakkes om bryr jeg meg ikke det minste om. Innholdet og historien overskygger det meste.

Flott beskrivende naturskildring.

Stian
Kjell G.
Takk for nye, positive kommentarer!

Snøen er hverken ''teknisk utbrent'' eller utbrent på annen måte. Derimot kunne lyset vært mer spennende, med mulighet for bedre detaljering i snøen. Men det er jo gjerne slik; man ønsker seg alltid litt gunstigere lys. Og aller helst når man har interessante motiver foran seg!

mvh kjellg
Tom E.
Hei!
Underteksten er jo dagsaktuell.Må innrømme at jeg fikk litt lady og landstrykeren flashback når jeg så bilde for første gang.
mvh Tom
Magnar L.
Ett veldig spesielt og ikke minst fortellende bilde fra isbjørnens rike. Dette er virkelig flott levert. La oss håpe at naturen på en eller annen måte klarer å ordne opp før menneskets grådighet får ødelegge vår uerstattelige planet.
Mvh
Magnar
Eva Marie P.
Fantastisk bilde. Så liten den lille ungen er, sitter tett inntil mammaen sin. Og dei skuer ut i den store verden. Utrolig flott komp her både med bilde og tekst.
Så fasinerende, tenk å kunne ta et slikt bilde:O) Godt at du deler det med oss.
-epl
anders s.
dette ble bare knallbra mvh anders
Knut H.
Bilde som gir grunn til ettertanke.Vel gjennomført komposisjon
der Binnas positur som verdens ankerpunkt for den lille kommer
godt til sin rett.Likte lyset og kontrastene i bilde der ettertankene
for videre eksistens er usikker for mange dyrearter i nær
fremtid.Håper vi forsatt kan nyte sånne syn i fremtiden og
slipper og lete etter arkivbilder.Anbefales.
Mvh Knut
Kjell G.
Takk igjen for nye kommentarer!

Jeg registrerer også med glede at miljøengasjementet hos mine fotovenner er på topp!

mvh kjellg
Odd Tore S.
Flott bilde av speidende isbjørn. Særlig juniors litt forskremte positur er en fulltreffer. Og bildet bekrefter vel en gang for alle at isbjørner ikke er hvite!
------------
Tankene går lett i retning av miljø og miljødebatt nå i disse tider hvor Nobels fredspris har fått karakter av Nobels miljøpris i stedet.
Siden vi har hytte på Hardangervidda 1020 moh og gjorde funn av store stammer i vannet der da hytta ble bygd i 1956 undret jeg meg da, i tiden med somre som var som grønne vintre, over at det kunne ha vært så varmt der en gang. Analyse av tilsvarende stammer viste at de var fra bronsealderen. Isbjørnene overlevet denne perioden.
Jeg har også undret meg mye på årsaken til de tildels voldsomme klimasvingningene Europa har opplevd i historisk tid, f.eks. Ofsen, som var en ekstrem kald periode. Geilo var likevel dekket av skog på 1860-tallet, men er det ikke nå.
Når jeg lager matematiske modeller av fysiske fenomener, tester jeg de gjerne mot tidligere observasjoner for å se at de også fremstiller riktig det som allerede er observert og kjent før de brukes til ekstrapolering. Dette har ikke vært noe stort og synlig tema med klimamodeller. At det ser ut som om de for øyeblikket underdriver effekten av CO2 kraftig, sår ikke tvil om at korrelasjonen med CO2 kan være mangelfull og at andre faktorer kan være vel så viktige, bare det at det nok er verre enn vi kunne forvente, og fortsatt med CO2 som årsak.
Jeg har vært og er ganske opptatt av miljøvern, men er også en skeptiker, særlig til universelt godtatte sannheter. Og usannheter, som det å bruke dampen fra kjøletårnene fra varmebaserte kraftverk til å illustrere forurensning fra disse.
Uansett, bildet ditt er meget bra, særlig forholdet liten bak stor.
Odd Tore
Ketil K.
Skulle kanskje ikke tro vi er på vei inn i en ny istid når man ser isbjørnene her.

På den annens side, isbjørn har overlevet tidligere varme perioder, uten å bli utryddet. Som et dyr på toppen av næringskjeden er truslene for isbjørnene nå også i stor grad PCB og andre miljøgifter.
Arne S.
Snedig positur som helt klart gir assosiasjoner. Funker dette.
Carsten A.
Fin fortelleing og innhold ellers i bildet. Meget bra komposisjon, og bildet illustrerer de utfordringene isbjørnen kan stå overfor.

Men fra det ene år til det andre er det litt vanskelig å trekke slutninger, dette opptaket er vel gjort sommeren 2006 i Hinlopenstredet, i samme strede enda litt lenger ut på sommeren 2007 var det ganske mye mer is der. PCB er nok vel så mye av en utfordring, ja.

MVH CA
Kjell G.
Mange takk for nye, reflekterte kommentarer som jeg har lest med stor interesse!

mvh kjellg
Gro K.
Hei Kjell.
Endelig kom jeg til pc`en uten å brekke nakken.
Et fortryllende bilde som kan gis mange tolkninger. Hva tenker den lille tassen der den titter ut bak mors store trygge rygg ? Er det bare en unges forundring over den store verden eller ha mor fortalt om de store miljøtrusselene som ligger på lur ?
Liker at bildet viser bjørnene bakfra . Får en litt annerledes apell.
En ting forstyrrer , og det er isen som ''kutter moren i 2'', men det er flisespikkeri siden bildet som helhet har så mye større verdi enn mange perfekte artsbilder.
Hilsen Gro.
Kjell G.
Takk for kommentar, Gro!

Godt poeng med det ''halshuggende'' isflaket. Jeg har ikke tenkt på at dette forstyrret bildet, men jeg er ikke uening når jeg nå tar en ny vurdering.

mvh kjellg
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu