- Symfoni -
Ved Mandal 2. oktober 2007.
Bildet inngår i albumet Høst -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-10-02 23:41:54
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2007-10-02 23:46:00
    Versjon #3
Utstyr
  • Canon Ixus 800 IS (kompaktkamera)
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger440
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_280198} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (42)
Sander M.

Kjempeflott bilde, - likte glowen godt. Fin avstand til svanene slik at de ikke tok hovedrollen, men ble en artig detalj i helheten.
Hans-Jørgen H.

Go kvellen Anne-Lise!

Jada, det kan man trygt si....
Vakkert utsnitt av tjernet og med svaneparet med en eller to årsunger som speiler seg så flott i vannet.
Virker en smule uskarpt på min skjerm....

Har de hekket der, eller er det tilreisende...(kanskje sangsvaner?)
Ha en fredfull sørlandsnatt!
Hans-Jørgen
Anne-Lise S.

Heisann! :-) Ser du på V3, Hans-Jørgen, vil du se at her er fokus i massevis, men har valgt å bruke diffuse glow i V1 og V2 for å få frem en mer drømmende og malerisk effekt over det hele, da mest i øvre del av bildeflaten. V3 er kun bluret en smule. Tusen takk for god kommentar som jeg setter pris på! :-) Sweet dreams til østlandet! :-)

Tusen takk, Sander, for fin tilbakemelding! :-) Hyggelig at du likte dette!

Anne-Lise
Odd E. k.

Hei Anne-Lise!

Et flott stemningsbilde, der stillheten og roen har senket seg over tjærnet og de nære omgivelsene. Flott fanget i fine farger og et godt lys. Nydelige speilinger i det stille vannet, der svanemor passer fint på ungene sine. Liker godt panorama-utsnittet og den flotte komposisjonen. Bilde har et skarpt fokus på forgrunnen med aksene, mens det bakover i bildet er noe uskarpt. Mulig at fokusplanet til kompaktkameraet ikke strekker til på så lange avstander. Linsen har nok sine begrensninger muligens. Ser ut som om høyre del av bilde er mer uskarpt enn venstre del. Likte best versjon # 3. Uansett et flott fanget motiv i et fint utsnitt.

Ha en fin fotouke Anne-Lise!!

Mvh

Odd E.
Anne-Lise S.

Tusen takk, Odd E! :-) Kjempefin kommentar du skriver til bildet mitt! :-) Ja, du har helt rett i at fokus ligger mer i venstre del enn i høyre. Det har noe med perspektiv og vinkel å gjøre! Ellers har du også rett i at fokuset tones ut innover i f.eks. et landskapsfoto med ixusen jeg har. Så bl.a. det i motiver fra Danmarks flate og vidstrakte landskap i august.

Ønsker også deg en flott oktober der dine øyne skuer mang et godt motiv!

Anne-Lise
Tove H.

En nydelig stemning du har fanget her med svaneamilien som speiler seg i vannet, sivene/stråene i høstfarger og den koselige husklyngen i bakgrunnen.
Ulik skarphet er nevnt og Ixus er nå engang Ixus... Fin komposisjon er det og bra farger og lys.
Ha en strålende fotouke!
Mvh Tove
Wenche J.

Hei Anne-Lise
Et utrolig idyllisk landskapsbilde. Versjon 3 ble meget bra. Fantastisk speilingen i vannet av svanene og husene. Fargene er gode og helheten gir et mykt og drømmende resultat.
Mvh Wenche
Brit M.

Aldeles fantastisk liten perle dette! Med og uten blur, kan ikke bestemme meg. Dette var sinnsykt bra, og anbefales.

Brit
Tone A.

Hei Anne-Lise
Eit vakkert bilde kor den er mest av diffuse glowen som gir bildet eit draumepreg. Versjon 1 med ramme er mest som frå ei eventyrbok kor svanene har er hovedmotivet i dette haustprega landskapet. Ein idyll ein stille morgon der sørlandshusa både gir dybde og kontrast med sine fargar og former.
Det er så frodig på Sørlandet og dette kjem godt fram med skogen bak, og trea i forgrunn og midtgrunn som dannar ein fin diagonal og gir dybde saman med husa.
Stille idyll og eg likar både versjon 1 og 3. Dei gylne tonane i sivet gir varme til bildet. Lyset er ganske mjukt, som på ein overskya dag. Eit flott fanga motiv med fin komposisjon.
:) Tone


Anne Ø.

Et vakkert bilde Anne-Lise, liker best V 3.

Anne:)
Lars-Anders M.

Dette er en idyll. Du er flink til å finne bra motiver. Her har du og forandret formatet fra det opprinnelige. Det er bra. Men jeg syns det er litt mye med både husene og fuglene er det øyet trekker seg til. Kanskje bedre med bare ett av dem. Men det er ok som det er og.
Bare noen tanker fra mitt hode.
Bjorn F.

Hei Anne-Lise.
Liker v1 best med sin maleriske effekt. Panoramaformatet kler bildet godt.Fin stemning og fine farger. Fin plassering av svanene som speiles så flott i vatnet.
En skikkelig høst symfoni dette.
Hilsen Bjørn.
Anita R.

Hei. Dette var bare smell vakkert..likte alle versonene alt etter hva slaks stemning jeg vil ha fram...Nydelige farver og komposisjon..Mvh Anita..)
Rolv B.

Vakkert, vakkert. Pur idyll. Vekket til live ett eller annet vagt barndomsminne. Til å bli glad inni seg av!
Mvh Rolv b
Anne-Lise S.

Tusen, tusen takk! :-) Kommentarene varmer! Kjempehyggelig med anbefaling også! Takk for den! :-)

Anne-Lise
Odd Tore S.

Pen stemning med meget hvite fugler som balanseres av hvitt hus. Det tror jeg var heldig i dette tilfellet.
v3 for meg, diffuse glow er ikke mi greie. Jeg foretrekker naturlig skarphet og uskarphet (dybdeuskarphet , bevegelsesuskarphet), tåkeuskarphet). Har sikkert med sterk nærsynthet å gjøre.
Jeg ser ikke bort fra at du kan ha et fint og kanskje renere motiv med bare fuglene i et mye trangere utsnitt i venstre side og litt videre i høyre. Men det kunne kanskje bli mindre greit med IXUSen?
Odd Tore
Anne-Lise S.

Du har absolutt et poeng ift. et foto med kun øya og svanene, Odd E. Jeg ser den. Her har jeg brukt det maksimale ift. zoom som er mulig med ixusen uten at der blir for mye korn, så nærmere var vanskelig å komme, men at her er to motiver (og fler) i dette ene, det er sikkert! :-) Tusen takk for fin kommentar!

Anne-Lise
Anne-Lise S.

Sorry! Odd Tore mente jeg... Ikke enkelt å være middelaldrende med alle disse navna gitt.... ;-) He, he..

A-L
Avsluttet .

Jeg liker det! Meget godt!
Du treffer godt! Jeg liker svanene på siden. Gode snitt som får seeren til føle en indre varme=)
Nevnt tidligere så er det litt uklart på V1, men jeg liker det slik! Det virker varmere og mer idyllisk slik. Det ser nesten ut som det er tatt ut av en så kalt ''fin-kjole-film'', hadde det ikke vært for den jolla som lå i kanten i bakgrunnen.
Stå på videre!
Per Einar G.

Hei Anne-Lise.

Her har du truffet maksimalt i versjon 2 mener jeg. Fine effekter, DOF, komposisjon og farger.
Ellers er jeg enig med Elisabeth, kan du bytte ut motorbåten med en gammel sjekte? ;-)

Per E.
Steinulf L.

V#3 for meg. Selv ville jeg valgt en hvit ramme mot den sorte bakgrunnen, men det er jo en smakssak.
Anne-Lise S.

Så hyggelig med så gode tilbakemeldinger! :-) Hjertelig takk! :-) Ja, en pram eller ei sjekte kunne gjort seg fremfor plastbåten, men i alle fall så går det hvite igjen i motivet pga den da... Får trøste oss med det! ;-) He, he... Hvit ramme på V3? Ja, du kan ha rett, Steinulf! Tenker du like smal som den jeg der har valgt fra før da, eller som i V1?

Anne-Lise
Jorun Kristin N.

Hei Anne-Lise!
Nydelig, deilig stemning, flotte farger, og V3 var absolutt best!

Mvh
Jorun
Jorun Kristin N.

Hei Anne-Lise!
Nydelig, deilig stemning, flotte farger, og V3 var absolutt best!

Mvh
Jorun
Anne-Lise S.

Så fint at jeg traff, Jorun Kristin! :-) Tusen takk for at du fortalte meg det!

Anne-Lise
kjetil g.

Likte bildet godt. Jeg synes det er avstanden til svanene og deres plassering i bildet som gjør det spesielt, så her kan du egentlig kanskje være glad du ikke hadde 300 mm og fanget inn svane. Dette er en fin påminnelse om at det ikke er utstyret som gjør en til en god fotograf!

Hilsen Kjetil
Eva Marie P.

Nydelig symfoni, liker v3 best. Så utrolig lekkert med speilinga av svanene. Dei fine husa inni alle høstfarvene...
Helt herlig å se på .
-epl
Anne-Lise S.

Akk o ve og tusen takk for hyggelige og fine betraktninger! :-) Det setter jeg pris på, Eva og Kjetil!

Anne-Lise

Aud Elise S.

Dette var utrolig flott!
Liker absolutt den diffuse glowen som gir bildet et
drømmeaktig preg. Fin komp og fint format : )

mvh Aud
Simen B.

Utrolig flott landskap i duse og behagelige høstfarger. Fin komposisjon der elementene er godt plassert. Synes ikke de forstyrrer hverandre. Holder en knapp på V3:)

mvh Simen
Jóhann Á.

Hei Anne-Lise!
Liker best v3. Syns ikke den DG effekten ga noe i bildet, så bare litt rart ut. Og det mest fordi bildet er jo glimrende uten! Veldig fint komponert bilde, med elementene fint plassert. Fine høstfarger. Og så svanene som blir hovedelementet uten å ''spise opp'' hele bildet. Dette var veldig fint!!

MvH, Johann
Liv F. D.

Hei Anne-Lise,
fantastisk fint stemningsbilde dette. Likte best #3. Anbefaling fra meg!
mvh
Liv '')
Laurberg G.

Hej Anne-Lise.
Næsten hel guldalderstemning. Jeg fostår godt din fristelse til at bruge Difuse-Glow. Men, som foto må jeg nok forholde mig til #3 som det bedste. DG er og bliver et smartnesværktøj. En PS-konstruktørs opfattelse som giver hovedindtrykket til dit billede. Det er smukt. Men, er det dit? En partiel udbluring af ejendommene bagerst i billedet kunne have forsynet disse med en passende tilbagetrukkethed. Ellers får di billede mig til at tænke på min farmoders smukke vægtæppe bag divaneseren (sofa) Den tids opfattelse af hjemlig hygge. De fandtes både med smagfulde motiver, brølende elge og springende hjorte. Men her var oplevelse at hente for opladte barnesjæle. Og ord som trommesalskunst faldt os ikke ind :-) Et UG med kryds og slange for fototeknik og eksponering. mvh. lau
Anne-Lise S.

Ser at valget de fleste faller på er V3, uten diffuse glow. Tusen hjertelig takk for ytterligere kommentarer, utfyllende og gode! :-)

1000 takk også for anbefaling! :-) Det varmer!

Anne-Lise
Rune S.

Meget idyllisk og vakker komposisjon der jeg holder en knapp på #2. Det ser ut som det er noen diffuse områder i skogen bak. Vet ikke om det er kloning eller kameraet. Utifra det, så er det bedre å ta DG på hele bakgrunnen, slik som i #1 og #2. Synes den kraftige, hvite rammen i #1 stjeler for mye oppmerksomhet. Liker bedre de andre rammene. Meget seværdig.

Mvh
Rune S
Anne-Lise S.

Hei Rune! V2 ja. Her er smaken variabel, og det er interessant! :-) Foruten diffuse glow har jeg også blura, så det er kanskje det du ser. Var kanskje for raus enkelte steder ift. å forsøke å øke den drømmeaktige følelsen. Tusen takk for utfyllende kommentar der du begrunner valget ditt av versjon. Så slipper jeg å spørre hva det er som fungerer bedre for deg i V2 enn i de andre! :-)

Anne-Lise
John H.

Hei
Et fint bilde av en idyllisk plass med svaner som er fint plassert i bildeflaten. Jeg velger 3 pga av at husene ballanserer det hvite i fuglene og skaper harmoni i bildet. Derfor mener jeg at de også fortjener å være skarpe.
John
Anne-Lise S.

Artig at også du ser balansen jeg søkte å få frem her, John! :-) Takk for god kommentar! :-)

Anne-Lise
Ann T.

Hei Anne-Lise - dette er et flott bilde. Romantisk og malerisk. Bra komposisjon og flotte farger. Elementene spiller veldig bra sammen som John sier. V3 er også mitt favoritt. Riktig severdig!
Mvh. Ann
Anne-Lise S.

Hjertelig takk, Ann! :-) Flott tilbakemelding å få! :-)

Anne-Lise
Avsluttet .

Nydelig bilde,flotte farger,herlig stemning og jeg tror jeg går for V3 om jeg har problemer med å velge fordi jeg syns de er fine alle 3:-I
)
Hilsen Tone!
Anne-Lise S.

Så hyggelig at du likte det, Tone! :-)

Ha en begivenhetsrik høstdag!

Anne-Lise
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu