Munker i regn og tåke
I Bagan, dette utrolige området som må sees før det begripes, dukker det plutselig opp en prosesjon
i morgentåken. En lang rekke munker på sin vandring for å få almisser.
Måtte de få en bedre fremtid etter denne brytningstiden!
Bildet inngår i albumet Burma. - Landet med det vennlige folket som fortjener en bedre fremtid.
Utstyr
  • 1D Mk II
  • 70-200
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetFrihånd i all hast.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriReise
  • Lastet opp
  • Visninger856
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_279186} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (18)
Ketil K.
Et megetsigende bilde i en tid der modige munker gjør opprør mot despoter. Kina holder sin beskyttende hånd over både Myanmar og
Nord-Korea. Kanskje vi skulle innføre en liten kjøpestoppmarkering mot kinesiske blyholdige, giftige, piratkopierte, kollisjonsusikre og andre varer? La Aung San Suu Kyi slippe fri og overta som lovlig valgt leder.
Robin J.
Støtter KK sin kommentar 100% til et dagsaktuellt bilde. Mvh RJ
Odd Tore S.
Dagsaktuell påminnelse om hvordan det burde vært i Burma, sterk kontrast med det som har sivet ut om dagens virkelighet. Ser fredelig ut, men gråheten kan tillegges symbolsk verdi.
Et regime som dette trenger nok den støtte det kan få fra andre regimer som også har sin horde av svin på skogen og helst avstår fra å fordømme noe som også vil kunne ramme dem selv i neste omgang. Da er definisjonen ''indre anlieggende'' grei å ty til.
Odd Tore
Brit M.
Aktuelt bilde i disse dager! Frem fra skyggene og ut i lyset. Dette bildet har en sterk symbolverdi, syns jeg.
Jeg tror jeg skal strikke meg et støtteskjerf i denne fargen...

Brit
Lars-Anders M.
Meget fint. Spennende og originellt.
Tove H.
Dette bildet av de fredelige munkene som kommer tassende på lette føtter ut av mogentåken grep meg sterkt. Det er som de kommer mot oss som en påminnelse om noe viktig - det ligger en aura av godhet rundt dem. Tåken øker følelsen av noe nesten uvirkelig, der de snart vil forsvinne like lydløst som de dukket opp. Måtte de få en bedre framtid! Fine linjer og farger i bildet.
Mvh Tove
Stig Børre E.
Et veldig aktuelt bilde som flere er inne på.
Bildet er i tillegg godt komponert og lyset er fantastisk.
Hva er det de bærer rundt på?

Et bilde som fortjener masse oppmerksomhet.

StigB
Yngve Sem P.
Det glemte folk i Burma fortjener all den oppmerksomheten de kan få fra omverdenen, spesielt i disse dager, slik at man kan få en slutt på over 40 år med undertrykkelse, og få satt verdens eneste fengslede Nobel-fredsprisvinner (med over 80% støtte fra folket i landets siste ''demokratiske'' valg ) fri.
Så mange som mulig burde tre på seg en rød t-skjorte i morgen, og vise vei.

Bildet ditt er flott komponert i fin morgendis. Synd ikke noe av tempelbygningene i Bagan skimtes i bakgrunnen. Dette bildet anbefales for dets aktualitet og sterke symbolske verdi.
Tor Olav O.
Bra, synes nesten jeg ser deg når denne gjengen plutselig dukker opp ! Bra ble det uansett og skarpheten ligger der den skal. mvh Tor Olav
Inger-Lise S.
Et flott bilde! Både stemning og komposisjon sitter som et skudd.
Meget aktuelt. Ja,måtte både disse og landets øvrige befolkning gå en bedre tid i møte! Kunne ønske jeg var optimist på deres vegne, men det blir vanskelig..
Et annerledes bilde:)

Inger-Lise
Odd E. k.
Hei Kjell!

Et sterkt bilde, der frihetskampen har utviklet seg til et blodbad. Munkene og andre sivile har ikke så mye å stille opp mot 500 000 1 0000000 soldater i gatene. Får håpe det internasjonale samfunnet kan yte press på militærjuntan, slik at det blir fred og demokrati i landet. Dette bildet rører nok mange i disse tider, da det viser munkene på vei til folket for å få almissser. Flott dokumentert i den svale morgendisen. En anbefaling vanger for dette sterke bildet Kjell!!

Ha en fin fotouke!

Mvh

Odd E.
Rolv B.
Dette var talende og spesielt gripende etter de bilder som har vært vist på TV. I buddhismen er munkelivet for de fleste avgrenset til en periode, som en slags religiøs ''verneplikt'', og ikke som hos katolikker og ortodokse hos de kristne, hvor det er ment å være livsvarig.
Mvh Rolv B
Espen A. I.
Tragiske dager for Burma - Myanmar. Jeg liker bildet godt. Det er både dagsaktuelt og fint komponert med sine diagonaler og perspektiv.

mvh Espen
Kjell G.
Takk for den vennlige mottagelsen av munkene. Og takk for engasjementet. Det er heldigvis mange som bryr seg!

Jeg har reist i mange land i Asia, men har vendt tilbake til Burma flere ganger. Du treffer ikke vennligere folk!

Stig Børre: Det de bærer på er et kar som de får ris og annen mat av landsbyboerne i. Ingen har mye, men alle gir likevel.

mvh kjellg
Kjell Sigurd S.
Nok et sterkt bilde. Tragisk å se hvordan folket i Burma utsettes for ekstreme påkjenninger fra diktatoriske despoter. Disse munkene utstråler trygghet og et harmonisk indre, kanskje fordi de tør der andre stikker halen mellom bena. Har stor respekt for de som klarer å følge en slik linje gjennom et helt liv. Flott bilde som får en fremskutt plass i minnet.

Kjell S
Knut-Inge J.
Dagsaktuelt reportasje-fotografi av høg klasse!
Unni F.
Meget bra bilde, støtter alt som er sagt her. Måtte det ulykkelige folket få slippe fri fra undertrykkelse og terror. Bildet er et overbevisende dokument over et samfunn som pr. i dag ser ut til å være kneblet på nytt. De fredelige, barbeinte og ubevæpnede munkene er et symbol på et opprør som ble slått ned med brutale maktovergrep. Men verden har i det minste fått en påminnelse om hva som skjer i det lukkede landet.
Indre anliggende ja, det er en måte å ''toe sine hender'' på.
Til bildet, - det at munkene kommer ut av et uskarpt område og frem til større skarphet forrest i billedflaten gir en effekt som understreker budskapet. Om det var tilfeldig eller beregnet er uvesentlig, flott er det uansett.
Hilsen Unni
Gro K.
Hei Kjell.
Jeg kan bare slutte meg til alt som er sagt av mine ''forgjengere'' . La oss håpe på en bedre og fredlig framtid for et folk som har lidd nok.
Bildet er meget bra, og har en absolutt symbolverdi.
Hilsen Gro.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu