Rådyrtragedie.
Som jeger og ettersøksjeger for kommunen,er jeg vant til å avlive dyr etter påkjørsel og jakt.Det som imidlertid gjør meg forbannet er når slike ting skjer.Her er gammelt sauegjerde med piggtråd ikke blitt fjernet.Denne rådyrkalven har først blitt sittende fast i piggtråd gjerde for deretter tulle seg helt in i det nye.Bilde er ikke arangert.Dyret ble avlivet i gjerde.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-09-23 17:49:16
    Versjon #2
Fotograf
Utstyr
  • Canon Eos 30D
  • Canon ef 50mm f/1.4 usm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger624
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_278450} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Terje S.
Tragisk situasjon men ett meget godt og fortellende bilde. Gir deg en anbefaling for at bildets innhold skal få frem litt tanker for dem som monterer opp slike piggtråd gjerder.

Terje
Mads B.
Huff. Trist når slikt skjer. Vi som har dyr må passe på å holde gjerdene i orden.
Mvh Mads B.
Robin J.
Her ser vi et eksempel på at landbruksmyndighetene ikke følger opp at disse gamle piggtrådene blir fjernet. Synd at slikt skjer. Bra formidling.Mvh RJ
Tom E.
Hei!
Takk for kommentarer.Må få si at i 90% av tilfellene er disse gjerdene i orden.Det er de siste 10% som gir blaffen.I dette tilfelle så blir kommunen kontaktet og eventuelt avisen.
mvh Tom
Gunnar John C.
Dokumentasjon av tragisk likegyldighet.

Som bilde tenker jeg det kunne blitt vel så interessant om du hadde tatt den forbipasserende bilen idet den forlater bildet, heller enn på vei inn, og kanskje med litt lengre lukkertid. Da hadde kanskje likegyldigheten også fått mer uttrykk?

Vennlig hilsen,
Gunnar
Jan Inge K.
Et ypperlig dokumentarbilde av en trist situasjon. Denne gangen var det nært veien, så jeg går ut fra at det var forbipasserende som meldte om hendelsen. Hvor ofte hender ikke slikt på steder der det ikke blir oppdaget før dyret har tørstet/sultet ihjel...
Kjell Ivar Ø.
Fortellende bilde og synd på rådyret som har lid.
Mvh Kjell ivar
Arne S.
Beskrivende! Dessverre. Bra dokumentasjon.
Monika Frisvold V.
Hei
Et dokumenterende bilde som heldigvis er minkene....
Skjønner godt din frustrasjon over dette.... Rett å slett tragisk !
Fint at det blir oppdaget og en kan avlive i stede for å pines....
mvh monika
Knut Børge S.
Hei Tom!

Meget god dokumentasjon på menneskers latskap og giddeløshet. Stakkars rådyr!

mvh KBS
Erik J.
Veldig bra og trist dokumentasjon! Om bilen er på vei ut eller inn spiller mindre rolle, men bilen/veien gir et inntrykk av skrekken som har utløst tragedien i piggtråden.
Gunnar John C.
Bra, Tom! Jeg synes faktisk at versjon 2 gir mer inntrykk av at det er noen som ikke bryr seg om det vi ser her. Viser ryggen. Har du også ett tatt på 1/30, og hvor vi ser kun aktre halvpart av bilen? ;-)

Spøk tilside - rent komposisjonsmessig er kanskje v1 et strå hvassere, men jeg foretrekker likevel den meningsmessige merverdi jeg synes du gir oss i v2.

Vennlig hilsen,
Gunnar
Espen A. I.
Bildet fungerer perfekt til sitt bruk. Fin måte å vise oss dette grusome scenarioet. Kunne tenke meg dette bra i s/h.

mvh Espen
Avsluttet .
Ja verden er hard; sånn er livet. En rett på, tilnærmet komposisjonsløs og grei dokumentasjon som sikkert har fungert glimrende til agitasjonsbruk for en organisasjon som driver med dyrevern eller annet ideelt arbeid - men ikke så mye mere i mine øyne, rent fotografisk.
Odd E. k.
Hei Tom!

Piggtrådgjerder må forbys, da det kjøpes i kilometervis og settes opp på innmarka. Dette er til stor hjelp for husdyrholdere som ikke vil benytte strømgjerder, men lar piggtrådgjerder erstatte disse slik at ikke husdyra skal komme seg over innhengningen. Dette fører til at ikke bare husdyra blir skadet, men også mange ville dyr blir rammet når de tar seg over innhengningen. Mange setter seg fast og dør av den grunn, men også mange får store sårskader som medfører store lidelser. Det at de ikke tas ned til vinteren vil også føre til at de ligger stedvis under snøen til fare for folk og dyr.
Flott dokumentasjon med døden til følge etter store lidelser. En skam at disse piggtrådgjerdene finnes og brukes hyppig den dag i dag, kan det forsvares???

Mvh

Odd E.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu