Knølhval
Plutselig dukket denne karen opp foran båten, og jeg rakk akkurat å ta en serie før den var vekk igjen. Skulle gjerne hatt med litt mer spennende bakgrunn, men slik flaks hadde jeg ikke.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-09-20 16:28:45
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon 1D Mk III
  • 500 f4
  • Brennvidde650mm
  • Blenderf/4
  • Lukker1/4000s
  • FilmtypeISO 400 RAW
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger473
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_277873} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Tone H.

Syns ikkje det gjer noko at bakgrunnen er som den er. Knølhvalen kjem godt fram og skaper ein fin dybde i bildet. Veldig bra. :)
Stian H.

Fy f.... dette hadde jeg jublet over hatt på brikka!

Fin komposisjon, og klaff med fokus. Spektakulært motiv, herlig med sjøen som fosser av det store dyret. Prikken over ièn er det skarpe og tydelige øyet. Det er jo ikke hverdagskost på slike bilder.

En rosa solnedgang hadde selvsagt ikke gjort noe ( sier mr kitch...), men det er mindre viktig. Bevegelsen og råskapen gjør dette til et utmerket bilde.

Stian
Trond S.

Kult denne så jeg på TV'en i dag.
Nina E.

Artig bilde dette her, selv om det er litt avstand og du har brukt 500 mm. Du er allikevel rimelig nære! Fin frysing av bevegelsen med kort lukker. Artig med øyet som synes så godt. Må ha vært en flott opplevelse. Flott bilde.
mvh Nina
Bent O.

Tusen takk til dere tre for fine tilbakemeldinger. Du har jo så mye bra på brikka di Stian, men hyggelig at du hadde lyst på denne også. :-) For meg er dette en situasjon jeg antakelig ikke kommer opp i igjen, så sånn sett er jeg selv fornøyd med at jeg fikk foreviget situasjonen. Fikk bare den ene muligheten.

mvh Bent
Liv F. D.

Hei Bent, denne var kjempespennende. Tror ikke jeg hadde klart å ta bilde en gang om noe sånt hadde dukket opp foran båten. Skikkelig stilig bilde med fart og futt i. Likte det.
mvh
Liv '')
Espen A. I.

I allefall ikke noen knøl i havet. Utrolig vakkert bilde rett og slett.

mvh Espen
Erik A.

Mektig!
Og ikke verst at du til og med fikk horisonten rett! (eller har du rettet den opp etterpå..?)
Stilig detalj med måka (havhest?) som flykter unna på vannflata bakenfor der.
Muligens kunne en justering av skygge/høylys kunne hentet enda mer ut av både hvalkroppen og vannfossen. Og en dæsj mer fargemetning?
V2 kanskje?
Jan Inge K.

Skikkelig actionbilde.Synes du har lyktes bra med det meste her...
Unni F.

Fantastisk!! Hvor var du da du tok bildet? Jeg var nylig på Azorene, på hval/delfinsafari men så ingen hvaler. Derimot mange delfiner. Synes du har fått inn et skikkelig blinkskudd her. Det var et slikt bilde vi drømte om på hvalsafarien..
Synes bildet er skarpt og fint og godt belyst under svært vanskelige forhol. Vet litt om hvor raskt disse store fiskene dukker opp der du minst venter det, for så å forsvinne igjen før du rekker å fokusere...
En god posjon flaks og gode forberedelser her.
Hilsen Unni
Avsluttet .

Knall bilde! En opplevelse som få får se og enda færre får festet på brikka. Aritg med fuglen som stikker av bak hvalen. Fin fokus og fart i bilde, sitter med et ønske om å få se når den treffer vannflaten.

mvh
PG
Wenche J.

Hei Bent
Dette er et blinkskudd av de skjeldne. Blir med på alle godord over. Du er jammen heldig som fikk oppleve dette. Praktfullt.
Mvh Wenche
Bent O.

Hei til dere alle sammen og takk for at dere tar tid til å legge inn en kommentar.

EAA: Har nok rettet litt på horisonten ja. Det gikk rimelig fort for seg når dette skjedde, så da blir det gjerne nødvendig med en liten justering etterpå.

UF: Helt riktig som du sier Unni, her er det en del flaks også. Bildet er tatt i Alaska på vei ut for å fisk kveite. Jeg holdt på å rigge meg til for å ta noen fuglebilder da dette skjedde. Skipperen på båten hadde 35 års fartstid, og hadde bare opplevd dette en gang tidligere.

PG: Ditt ønske er oppfylt. :-)

Igjen takk til dere alle.

mvh Bent
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu