Paradigm Shift 2002: Crossing the Red Line
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetIPTC
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger528
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_27504} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (18)
Marcus R.
Ja du Bjørn....

Jeg vet ikke helt. Er det en misslykket framkalling eller bevist (det røde..)?

Selv om den røde stripen ligger litt merkelig i forhold til motivet, så er det noe grafiskt fengende over bildet.

Er det en henvisning til byggingen innenfor markagrensa??:)

MVH
MR
Birna R.
Art by Accident?

Jeg ''vet'' jo svaret, men det spiller da ingen verdens rolle. Jeg er dessuten temmelig lei av at naturbilder *må* være glansbilder og vakre. Frem for det naturlige sier nå jeg. Og om det er bilde av noe vi ikke ser, eller kan se, eller vil se, så desto bedre. For meg.
Marcus R.
Hvem har sagt at naturbilder må være glansbilder? Opplever ikke det som en allmen oppfatning her på dotten i allfall.
Din siste settning forklarer jo indirekte tittelen, men tilsier jo samtidig at tittelen ikke burde være der?!?

MVH
MR
Birna R.
Ang. tittel: Du har så rett, MR. Ambivalens. En del av realitetene.

Forøvrig: At natur(bilder) avbildes som glansbilder på fotodotno kan det vel være svært liten tvil om. I dette forum som ellers. Herav min kommentar.
Arve k.
Hei du Bjørn

Jeg ser ikke det store i dette bilde, men en ny vri muligens, men det falt ikke i min smak.

AK.
Avsluttet .
Det er fjerde gangen jeg er innom og ser på bildet ditt nå Bjørn og jeg liker det bedre og bedre for hver gang (i motsetning til mine egene :-)
Det er noe med ''frost'' fargene i kontrast til det røde i tillegg til at det er en fin dybde i bildet med alle ''lagene'' bakover.
Klarer ikke helt å sette ord på det, crispy, mykt, varmt, kaldt, stygt, vakkert, vinter, vår......
Liker.
Ivar
Frank W. G.
Klarer ikke å ta inn dette. Det til tross for at jeg har vært fram og tilbake på dette bildet opp til flere ganger.
At du har vært kreativ, og er en fotograf som vet hva du vil, det er jo sikkert. Men i mine øyne falt jeg ikke for dette. Men det er vel heller ikke meningen at alle skal like det ;-) !?

Frank
Birna R.
Akkurat. Et bilde ''alle'' liker er ofte (ikke nødvendigvis) mislykket.
Marcus R.
Hmm...

Jeg vet at dine bilder ofte preges av et hardt og begrenset toneomfang, noe som oftest faller i smak. Begynner å se samme tendens i dine utsagn, men er ikke like sikker på om det er riktig...?;)

....de fleste liker dine bilder, men det har ikke falt meg inn at de fleste skulle være misslykket?

MVH:)
MR
Birna R.
Bevisst eller ubevisst vil de fleste vise sider av seg selv gjennom bildene. Gjentakelser må ikke nødvendigvis være 100% forutsigbare. Jeg har aldri lagt skjul på at jeg liker farger og ikke betrakter et bilde for ''ferdig'' før det er presentert og knapt nok da.

Hva jeg derimot siktet til i tidligere utsagn er at det må være tillat, bent frem ønskelig, å ikke vurdere bilder etter utelukkende populistiske kriterier. Hvorfor skal et bilde likes av alle? Jeg ser ike det som noe mål i det hele tatt. Uenighet er straks mer konstruktivt.
Marcus R.
Joda jeg har forstått deg og du har et bra poeng!...jeg syntes bare du uttalte deg litt vel bastant og meg mente bare å sette et lite kritisk blikk på dine utsagn. Jeg skjønner nå at du funnet din overbevisning, og det er helt greit! Så langt har jeg likt det jeg har sett!....ser ut til at jeg ikke kan bidra med noe konstruktivt:)

...så da gir jeg meg.

MVH
MR
Arild S.
Bildet ser ganske ordinært ut, men kontrasten/spenningen mellom grønntonene og det røde innslaget gjør det mer interessant.

Dog blir dette 'unaturlige' bildet for spesielt om det ikke har en forklaring - føler jeg.

Synes for øvrig at bilder oppfyller mange funksjoner som hver for seg er verdifulle (vise noe (pent), dokumentere noe, beskrive en handling etc). Det er derfor fint at du deler dine mer spesielle bilder med oss også.

Mvh ASL
Roy S.
Har du sluppet løs gammelhippien i deg Bjørn ? :)
Temmelig psykedelisk spør du meg. Likte dybdefølelsen i det.
Birna R.
Alltid vært sånn jeg, RS.

MR: ingen ''skal gi seg'', det finnes jo ikke noe fasitsvar eller noe som er ''riktig''. Du skal mene det du vil.
Vemund L.
Likte dette, jeg. Men jeg irriterte meg først litt over at ''ekg måleren'' slo ut helt til høyre. Den manglende symetrien i den røde streken ødela litt trodde jeg først, så jeg ble sittende å lure litt på en beskjæring til høyre, for å få den jevn. Men da ramla jo hele kompet, da gitt:)
Tor den skall få bli der, jeg:)
Alternativt hugg ned det største treet i forkant, mot venstre i bildet:)

Artig bilde, ikke min favoritt blant dine bilder, men det funka.

Vemund
Rune Edvin H.
Ser litt ut som et ''fargelagt'' sort hvitt IR bilde. Detaljene i skogen blir mer borte i det røde enn i resten av bildet. Jeg synes det blir litt rart, men i og for seg greit nok.
Tror det bare er en tilvendingssak hva man ser på som ''glansbilder'' av naturen og at dette like godt kan være et som alle de andre. Fjern fargene og dette blir jo nesten kitsj.
Likte det...
Rune
Birna R.
Jaja, REH. Så får jeg røpe da at dette er et opptak på cross-prosessert EIR (infrarød farge) film. Som du kanskje aner så er det en IR-sensor på fremkallingsmaskinen og den satte ettertrykkelige spor etter seg. Jeg skannet likevel et bilde bare for å se hvordan det ble, og fant ut at det ble jo brukandes likevel. Art by accident, som kjent.

Derimot tror jeg neppe du får almenheten med på at dette er et ''glansbilde'' av norsk natur. Såpass vet jeg om hva folkemeningen er på den type bilder, tross alt fotograferer og selger jeg via byrå.
Joakim T.
Hvem var det som sa at ikke bryllupsfargene var trendy...hehe. Spennende bilde som endelig gir øynene mine noe nytt! Det har de godt av. For min del kunne du absolutt kuttet på høyresiden; jeg liker symmetri...
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu