Sideblikk
Bildet inngår i albumet • Ansikter • -
Utstyr
  • -
  • -
  • Brennvidde135mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriPortrett
  • Lastet opp
  • Visninger786
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_274934} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Gisle H.

Den utradisjonelle posituren (for et portrett) kler modellen. Flott halvprofil, og fin og rolig bakgrunn.

Pirk: Jeg synes refleksjonene i brilleglassene forstyrrer. Antar at brillene hører med som en del av personens karakter - men jeg tror jeg hadde forsøkt å dempe ned refleksjonene med et polafilter. Skal jeg være skikkelig pirkete, så synes jeg du har beskåret litt for hardt i overkant. Jeg mener at ''alt'' skal med i et portrett, helt ut til spissen av siste hårstår. Stusser også over formfaktor (liggende 5:4), jeg tror jeg ville brukt 1:1 eller stående 4:5. Og jeg tror også jeg ville ha sørget for mer luft i blikkretningen enn bak hodet til modellen.
Geir B.

Tusen takk for fin kommentar, Gisle.

Refleksjonen i brilleglassene er ( faktisk ) tilsiktet men jeg har mange andre varianter uten denne refleksen - jeg valgte å legge ut dette bildet fordi det er litt anderledes p.g.a. refleksen.

Resten av håret som går ut av øvre kant er desverre ikke med på opptaket - men innvendingen din er relevant og jeg er selvsagt enig: Det burde være med. Igjen: Det er kommet med på andre varianter.

Vedr. liggende 5:4-format: I forbindelse med lanseringen av D3 dukket 5:4-formatet opp og ble forklart med at det er et ''klassisk'' portrettformat - det henger vel igjen gelt tilbake fra da man brukte 8x10. Bekskjæringen er derfor en utforsking av dette formatet.

Om det skal være mest luft i blikkretningen, vet jeg jo selvsagt - derfor tester jeg ut det motsatte :-)

Så derfor igjen: Hjertelig takk for dine refleksjoner, de er veldig informative og nyttige i forhold til det jeg her har forsøkt meg på.

mvh
Geir
erik j.

Hei.

Skarpheten sitter som et skudd. Bruk av dof synes jeg er veldig bra her. Teksturer, hud og hår/skjegg kommer svært bra frem. Refleksjonene kan oppfattes som forstyrrende da de trekker til seg blikket til betrakteren, men så er det ikke noe å se på der allikevel. Derfor liker jeg denne effekten. Nesten litt irriterende ;) Et vellykket portrett.

mvh. erik
Geir B.

Tusen takk, Eirik, det var en særdeles oppmuntrende kommentar :-)

mvh
Geir
Kristian S.

Refleksjonene i brilleglassene og luften på motsatt side av blikkretningen bidrar til å distansere modellen fra betrakteren og skaper dermed et helt spesielt utrykk.
Man kan jo selvfølgelig komme med argumenter for at det ville vært bedre uten, men da ville det være et helt annet bilde.
Jeg digger det sånn det er nå.
Geir B.

Takker for den tilbakemeldingen :-)

bilde nr. 337399 er fra samme ''runde''.

mvh
Geir
Avsluttet .

Hei. Artig å finne noen bilder fra kuset i BW forrige uke. P.g.a ditt kurs fikk jeg øynene opp for svart hvit. Før skjønte jeg ikkje vitsen med dette formaet, men noen bilder du viste var magisk. Dette bilde og denne mannen liker jeg svært godt. Bekkarlokket burde hyret han inn som modell.

Aleksander B.

Eg syns dette var et meget flott portrettbilde. Orginal positur, bra fargar og bra fokus. Sjølv syns eg at refleksjonen i brillene var genialt.

Godt jobba!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu