Ensom svale
Men svalene er ikke ensomme om dagen. De samler seg i store flokker, de begynner visst å tenke på sydenturer igjen. Kornåkre og beitemarkene med lang vegetasjon huser rikelig med insekter, og i lav flukt streifer de over åkrene og fyller magen.
Bildet inngår i albumet Fugler i Gudbrandsdalen -
Utstyr
  • Nikon D2H
  • Nikon AF-S VR 200-400mm f4 G ED-IF
  • Brennvidde400mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/2500s
  • FilmtypeRAW ISO 400
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger344
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_274462} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Geir B.
Litt av et blinkskudd dette, her går det fort unna. Liker plasseringen av svala, kjempe skarphet og fint og typisk miljø.

Geir.
Kjell Sigurd S.
En krevende oppgave å fange denne. Synes du har lykkes ok. Miljøet er fint og bildet formidler en fin stemning. Litt trangt oppe og fluktretningen litt uheldig. Noe manglende detaljering.

Kjell S
Terje S.
Personlig liker jeg slike krevende utfordringer men har tilgode å lykkes med foto av svaler i flukt. Du er på god vei Svein, men syntes avstand blir litt for langt unna -men du verden det er et godt forsøk.


Terje
Ketil K.
Dette er bortimot den vanskeligste form for fuglefotografering man kan bedrive. Synes kanskje åkeren her blir litt mørk og selv om låvesvalen er i fin glideflukt forsvinner den litt i bildet, mens miljø og skarphet er flott.
Robin J.
Skyhøy vanskelighetsgrad her som jeg synes du har løst på en fin måte. Kanskje litt mørkt gjenngitt på min skjerm. Skulle gjerne sett fuglen litt nærmere men du verden dette er bra likevel. Mvh RJ
Svein B.
Takk for kommentarer, alle sammen.


Svaler i flukt er ikke lett, men morro. Det blir jo gjerne noen sjanser i løpet av ei lita økt, så det bør gå an å få til ett og annet brukbart treff innimellom.

Jeg er vel ikke mer enn halvfornøyd med dette bildet selv, og er enig med de innvendinger som er kommet frem i kommentareren over. Vi får se om det kanskje blir bedre treff en dag også- en får i allefall svingt teleoptikken litt ved slik fotografering.

Mvh
Svein B
Carsten A.
Enig i at dette har skyhøy vanskelighets grad. Jeg har forsøkt meg på svaler selv, så et produkt som dette vet jeg å verdsette. Enig i at det - bortsett fra prestasjonen - ikke er grunn til å være helt fornøyd. Men en annen sak er at slikt som dette gjerne tar seg opp om man bare fortsetter med nye og atter nye økter. Hold oss gjerne orientert om resultatene!

MVH CA
Svein B.
Takk for kommentar Carsten, og ja- det må nok til flere økter med svalene før det blir ett fullgodt resultat- men arbeidet mot slike mål er også morro og lærerikt. Her får reaksjonen øvd seg, og en lærer gjerne litt mer om egne og sitt utstyrs muligheter og begrensninger gjennom slike ''stunt''. Vi får se om det blir noe bedre i år, tilgangen på svaler dabber fort av.

Mvh
Svein B
ingebjørg fyrileiv g.
Du verden, Svein. Dette var sannelig godt skutt! Det tekniske sitter jo imponertende bra sammen med både situasjon og motiv. Jeg liker også komposisjonen og innslag av strå godt. I grunn kan jeg ikke annet enn å si noe godt om dette.

vh Ingebjørg og Lofoten :)
Svein B.
Hei Ingebjørg, trivelig at du liker bildet da! Tusen takk for det.

Mvh
Svein B
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu