Ulv i morgensol
Hadde sittet i flere dager å ventet på ulven skulle komme. Plutselig ut av morgendisen kom den. Vandret langs vannet samtidig som solen kom over åskanten og traff rett på ulven. En mektig naturopplevelse som også gjorde seg på bilde synes jeg.
Utstyr
  • Canon 1Ds Mk III
  • 500 f4
  • Brennvidde650mm
  • Blenderf/4
  • Lukker1/320s
  • FilmtypeISO 400 RAW
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger1061
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_274392} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
Avsluttet .

Ja! Mektig!
Og mektig imponert. Dette var fantastisk. Lyset, skarpheten, komposisjon - ja alt. Perfekt. Den lave vinkelen og blikket til ulven som om den værer deg er enestående. Anbefales.

Vh. Trond E. Haugan
Arnhild A.

Et nydelig bilde av ulven. Liker hvordan lyser treffer den, ser nesten gullaktig ut. Flott eventyrlig stemning i skogen med disen og speilbildet. Fortjener absolutt en anbefaling.

Mvh Arnhild
Arnt K.

Fint bilde.

Jeg undrer på hvordan du på blender 4 har klart å få speilingen nederst i
bilde så skarp, mens det grønne gresset rett ved ulven er så ute av fokus. Ulven og trærne bak er sylskarpe, mens bakgrunnen er helt ute av fokus, dette stemmer ikke med det jeg har lært om dybdeskarphet, eller...?

Synes i tillegg at den ulven virker svæært så stor, men mulig jeg tar feil, har ikke sett en ulv live ute i naturen jeg.




Jon Ø.

Er litt enig med A Knutsen at ulven virket veldig stor i forhold til andre bilder og at konturene rundt ulven er også rare.
Men kan selvsagt ta helt feil og i tillfelle er det flott bilde.
Magnus A.

Beklager,men dette bildet ser manipulert ut.Hvis en følger furustammen som treffer på halspartiet til ulven,så har den en merkelig knekk.Og som både AK og JØ nevner ,så virker ulven utrolig stor,spesielt i forhold til speilbildet.Eller har du en annen og logisk forklaring på dette.
Mvh.Magnus A.
Åsmund K.

Eventyrbilde dette her. Nydelig lys, perfekt utsnitt og vakker speiling.
mvh åsmund k
Terje S.

Flott lys på ulven men jeg syntes ikke bilde ser manipulert ut annet enn at øye er unaturlig skarpt som sikkert skyldes selektiv oppskarping/lysning.

Terje
Kåre G.

Hei igjen. Enda et fint ulvebilde fra Store sjøen. Tror nok årsaken til at noen synes ulven er større enn speilbildet er at den er lenger inne på land enn det ser ut. Ser også at det er tåkedotter med varierende tetthet som kan gjøre at det er skarpere i noen felt. Jeg ser det samme på mange av mine bilder fra samme sted. Men, jeg reagerer på at du skriver at du har en 1Ds mk III. Regner med at det er en 1D mk III siden Ds-en ikke er på markedet enda. Drømmer om et 1D mark III selv, så jeg ser etter hvilke utstyr de forskjellige av mine favorittfotografer har.
Mvh. Kåre
Bent O.

Hei dere og takk for tilbakemeldinger og anbefalinger. Først må jeg si til dere som har en del teorier om blendere og dybdeskarphet, og til Magnus som er inne på manipulering: Her er ikke manipulert noe som helst på noen deler av bildet. Hvis dere ønsker å ha dette bevist kan dere sende meg en mail, så skal jeg oversende råfilen til dere. Hadde jeg manipulert bildet hadde jeg jo selvfølgelig informert om dette!!!

Som Kåre skriver er det her en god del med dis som kanskje kan være med å skape en litt rar dybdeskarphet i bildet. Og det er jo selvfølgelig helt korrekt Kåre, ikke Ds men D. Har bestilt DS, så det kan være jeg satt å drømte om den da jeg la inn bildet. :-)

Ellers takk for innspill.

mvh Bent
Arnt K.


Tror kanskje du misforstår litt. Synes det er et kjempebilde, manipuliert eller
ikke. Det intereserer meg minimalt. Jeg bare påpeker endel fakta som du
ikke gjør noe forsøk på å forklare.
Bilde kan ikke i forgrunnen være skarp, for så å bli uskarp, og igjen bli skarp
lengre inn i bildet, det lar seg bare ikke gjøre.
Dimensjonen på ulven er en annen ting.

Og om du benytter noe tid til å studere speilingen, vil du se mange ''feil''
i forhold til trærne.

I tilegg er hodet unormalt softet, mens øye er knallskarpt.

Sorry, men jeg tror fremdeles på manipulering, men syns det er et
knalltøft bilde.
Tove H.

Fint lys på ulven og flott speiling! Veldig bra bilde av fasinerende dyr.
Mvh Tove
Rune R.

Kommentar til de som mener dybdeskarpheten her er umulig: Det dere ser er skarpt i forgrunnen er speilbilde av trærne bak. det er avstanden til trærne, og ikke til vannet de speiler seg i som bestemmer om de blir skarpe eller ikke.

Magisk bilde det her.

Mvh
Rune R
Kjartan T.

Perfekt situasjon! Påstandene om manipulering forstår jeg ikke, og jeg foreslår at Arnt Knutsen tar en tur med en tele til et skogstjern og får litt erfaring med magien som oppstår rundt speilinger og skarphet.

Jeg synes vannet heller litt for mye ut mot høyre, og tror kanskje at bildet hadde gjort seg enda bedre i en mørkere og trolsk variant. Men for meg er dette uten tvil et gullbilde!!!
Svein B.

Herlig lys og stemning, og hovedmotivet er ikke akkurat noen negativ faktor heller. Dette med spegling og dybdeskarphet/skarphet er selvfølgelig noe som kan gi rare effekter- og det er forståelig at noen kan reagere. Men dette her er et helt naturlig resultat ved bruk av teleoptikk og speglinger- uten tvil. Jeg synes bildet er ''relativt rått'' for å si det slik, men jeg blir ikke helt fortrolig med den horisontale midtdelingen og den tydelige hellingen i bildet.

Jeg ville rettet opp bildet (vri en grad eller to moturs), og kanskje sett litt på andre beskjæringsmuligheter hvis du har mer å gå på i noen retning.

Mvh
Svein B
Ole Petter D.

Dette vekker gode minner Bent.
Vi må vel tilbake dit.
Bildet er herlig.
Stiller meg uforstående til påstand om manipulasjon fra AK.
Jeg kan bevitne at det kun er er gjort justeringer for utsnitt,fargemetning,kontrast og oppskarping.

Ole Petter
Bent O.

Hei dere og takk for fine kommentarer. Når det gjelder kommentaren til AK velger jeg å overse denne. En ting at noen kan tro et bilde er manipulert og ser noe uvirkelig ut, men når jeg så går inn og avkrefter dette og fyren fremdeles påstår manipulasjon velger jeg å heller se bort fra hele kommentaren. AK får heller tro hva han vil, og jeg vil heller foreslå det samme som Kjartan, prøv litt selv. Ellers takker jeg for tips fra Kjartan og Svein. Skal se litt på oppretting og andre beskjæringer ved en annen anledning.

mvh Bent
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu