Tyssviko - fossen som ikke renner helt ned
Bildet inngår i albumet Måbødalen slik turistene ikke ser den - Måbødalen og Vøringsfossen er en kjempe turistattraksjon. Det er også en Måbødal utenfor turistsesongen og utenfor vanlige turistmål. Annerledes, ikke nødvendigvis vakre prospektkort.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger378
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_274294} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Inger Anne Maritsdotter V.
Det er ikkje lenge sidan eg sto på same staden som du tok dette bildet i frå.
''Tyssviko''-fossen, ein spennande foss som ligg vis-a-vis sjølvaste Vøringsfossen.
Det er eit motiv som kler godt sv/kv og som forsterker den dramatiske stemninga.

-iav
Thorbjørn R.
Enig i at dette kler sorthvitt. Fine kast i denne mektige fossen.
Stig Børre E.
Vildt, vakkert og vått.
Fin skildring. Kler S/H og de røffe kontrastene.
God komp.

StigB
Ivan H.
Hei,

Flott og mektig bilde.
Her trenger jeg ikke se en versjon i farger for å si at s/h er bedre :)

Mulig jeg ville kuttet litt til høgre, fått vekk treet. Men slik bildet er nå virker treet som motvekt til vannet for myker vekk.
Hvis jeg skulle kuttet på høyre siden, burde det vært mer å gå på på venstre side.

Hilsen
Ivan Holmedal
Erik J.
Flott tåke, fossen blir liksom hengende i lufta. Jeg syns høyresiden med fjellety i forgrunnen bidrar fint til å gi dybde og dimensjon.
Ketil K.
Man kan føle dimensjonene her. Likevel blir det av en eller annen grunn litt flatt? Jeg tror det rett og slett er for lite utsnitt. Vi trenger noen flere linjer inn mot fossen, men det er nok ikke lett å få tilstrekkelig avstand. Det var lettere på Rjukanfossen i sommer.
Lars-Anders M.
Liker det jeg ser. Bra.
Roger K.
Hei Odd Tore!
Her kan jeg både føle og høre fossens liv og røre. S/h er ikke dumt og får bedre kontroll på kontrastene i et slikt motiv. Bildevinkelen er velvalgt fra din side. Fint med berget nede i høyre hjørne som også bidrar til å holde det igjen for balansen. Smukt med masse liv og røre.

Mvh RK
Torbjørn K.
Jeg synes tonene og dramatikken i fossen ble veldig bra. Skikkelig svart-hvitt-bilde uten så mye grått dette her. Jeg er dog usikker på den vesle lappen nede til høyre. Den bør kanskje være med for å få dybde i bildet, men dette er kanskje et bilde som ville fungert nokså bra uten dybde også? Et bilde som gjør seg godt i høydeformat.

Torbjørn
Odd Tore S.
Takk for kommentarer!
Litt fakta først:
Tyssviko er fossen motsatt Vøringsfossen, med mindre vannføring, men høyere fall, ca. 300 m nesten loddrett.
Har mange bilder av denne, men denne gangen var det det at fossen ble blåst sideveis av Vøringen som var saken. Derfor nøyde jeg meg med de nederste 50 m av fossen, det holdt for å få fram poenget mitt.
Ikke enkelt å kvitte seg med fjellet i forgrunnen i turistsesongen. Da må jeg utenfor gjerdet mot stupet, og det liker jeg ikke med folk innenfor meg. Man vet aldri hva folk finner på, og utenfor gjerdet vil jeg ikke forstyrres!
Odd Tore
ingebjørg fyrileiv g.
Hei, Odd Tore. Dette var det en meget fin dramatikk i. Jeg liker også gråtoner og selve eksponeringen godt (det henger vel tett sammen). Komposisjon med skrå forgrunn fungerer også bra. Jeg ser for meg at dette hadde vært passe romantisk i farger. Vann''røyken'' i lufta gir bildet et svært fint slør.

vh ingebjørg
Ivar B.
Dette likte jeg svært så bra. Dramatisk, og en fin blanding av det konkrete og nesten mot abstrakt uttrykk. Liker de kontrastfulle og litt mørke tonene som forsterker uttrykket. Bra! Mvh Ivar.
ingeborg w.
Jeg synes den lille diagonalen nederst er med på å skape spenning og dybde. De harde kontrastene kler bildet og bidrar til det dramatiske preget.
Gunnar John C.
Egentlig et ''veldig'' bilde, som jeg tror hadde kledd et større format enn en dataskjerm. Trærne og skrenten (som Ingeborg nevner over) er hjelpsomme i å formidle landskapets mektige dimensjoner - de motvirker miniatyrpreget, som jeg ellers fornemmer trenger seg på.

Vennlig hilsen,
Gunnar
Odd Tore S.
Takk for flere positive innspill!
Jeg synes også at den lille biten natur i nedre høyre hjørne gir dimensjon, men hvem vet hva jeg finner på neste gang? Nå er det jo bare få turister i omløp.
Vannet under Vøringen er uvanlig grønt i år, siden Sysenvannet er fullt, og da går Leiro med brevann. Kanskje farger?
Skulle gjerne sett dette i stort format selv. Storformater av gamle opptak som henger på Fossli er nokså mye mer dramatiske enn de små fislebildene på skjermen. Men en gang i fremtiden kan det kanskje blir råd med og til en kanon for hjemmebruk?
Odd Tore
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu