Da Vidar og jeg kjørte veien nedover til Lau og Dorte, fulgte vi en kjørerute lagt opp av Lau selv. Motorveien var ikke god nok for oss. Vi måtte få med oss historisk kjente steder på veien, mente han, der batteriene kunne gå varme. :-) Her har vi stanset i N. Vorupør, et svært interessant sted langs kysten, kjent for sitt fiskeleie fra lang tid tilbake. Allerede på 1800-tallet var Vorupør-Steinbjerg området et knutepunkt for fiskeriet, og etter at den 350 m lange moloen ble bygd i 1910, besto fiskeleiet av ikke mer en 27 store kystbåter. Etterhvert som større havner ble anlagt, forsvant mer eller mindre de små fiskeleiene langs dette området. I Vorupør-Steinbjerg området kan man imidlertid fremdeles se hvordan båtene trekkes ut og inn på stranden, men istedetfor store kystbåter er det i dag mindre, men fargerike båter å se der. Det er også mulig å kjøpe fisk direkte fra fiskerne på stranden når sjøens delikatesser løsnes fra garnet...
Bildet inngår i albumet Der er et yndigt land... - Det er deilig å være norsk, i Danmark! :-)
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-08-23 07:13:19
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2007-08-24 00:05:13
    Versjon #3
Utstyr
  • Canon Ixus 800 IS (kompaktkamera)
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriReise
  • Lastet opp
  • Visninger359
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_273173} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (18)
kjetil g.

Oi, her var eg i fjor sommer :) kjekt å se bilde derfra iogmed at eg ikkje hadde fått meg kameraet da og derfor ikkje fikk tatt noen bilder derfra :)

Flott bilde som beskriver plassen godt.

Mvh Kjetil.
Helge R.

en vakker historie om vennskap og gode motiver, Danmark er virkelig et yndig land, nærmere Kristiansand enn Oslo
:)Helge
Tom T.

Hei! Mye bra i dette bilde:) Liker plassering av båtene og menneskene. Moloen tar dessverre for mye oppmerksomhet etter min smak.

mvh Tom T
Inger Anne Maritsdotter V.

likte også dette bildet,
mange interessante elementer og en interessant historie du skriver,
dette bildet har rom for flere utsnitt, og et kutt i øvre del hadde gjort et roligere bilde.

-iav
Jostein F.

Hei!
Dette var virkelig en god komposisjon! En forfriskende tilnærming til motiver og temaer, gjør at jeg alltid ser innom dine bilder med spenning. Noe i hele bildet, må være proporsjonene og de rare båtskrogene, minner meg om lilleputtland. Veldig bra!

Mvh; Jostein
Stig Børre E.

Spennende bilde. Fine gjentagelser i form og farge.
Personene er fin plassert i flaten. Fine diagonale linjer i bølger.
Tror dette blir knallbra hvis du kutter vekk moloen.
Please - prøv!

StigB
Espen R.

Hei Anne-Lise
Synes dette ble veldig bra, fin historie du forteller med både bilde og undertekst. Komposisjonsmessig synes jeg det funker bra, ser noen har påpekt moloen, blir spennende å se om det kommer en V2 uten... Fin eksponering, bra skarphet.
vh
Espen
Avsluttet .

Hei

Jeg like også bildet veldig godt. Fine farger og et fint utsnitt. Er enig i kommentarene om moloen, og syns bildet ble roligere da den ble klippet vekk.

Det som gjør at jeg blir sittende å se på bildet, og at jeg gliser bredt mens jeg ser, er kombinasjonen av dybdeskarphet og måten den grå sanden fjerner avstandsholdepunktene. Jeg syns det ser ut som de to personene er på vill flukt vekk fra GIGANTBÅTEN som peiser inn fra venstre.

hilsen
Øyvind
Inger Anne Maritsdotter V.

#2 blei kjempefin Anne-Lise:-))

-iav
Laurberg G.

Hej Anne-Lise.
Morsomt at se et af dine resultater fra turen Hanstholm via Nr. Vorupøre. Billedet her over er meget velskildrende denne gamle fiskeplads særsyn. De optrukne fiskekuttere, som ikke ulig norske joller, er meget fladbundede. For at få mere koncentration om og af miljø og både tror jeg at du skal beskære lidt hårdere. FFor at få lidt mere havfornemmelse kunne du også med tonecontroller, Levels eller Curves sænke lyset en anelse i shadows og mellemtone og en forsigtig hævning af lyset i hightone. Du opnår hermed en større farvekontrast. Se fremsendte skitse. Iøvrigt gætter jeg at du og Vidar sad på resturanten og delikaterede Jer da du tog dette billede. Håber at I også fik set det lille museeum på stedet. mvh. lau
Tove H.

Kjempeflott bilde! Liker plasseringen av båtene og menneskene spesielt godt!
Mvh Tove
Nely d.

Hei Anne-Lise.
Du har gjort det igjen! Både vært ut og reist og tatt et kjempeflott bilde. Jeg er ellers veldig enig med det noen av de andre har sagt. Versjon 2 ble absolutt best! Fint at du skryter litt av sjåføren. Vi er nokså avhengige av at de er villige til å stoppe hver gang vi ser et motiv som det absolutt må tas bilde av. Min sjåfør (og ektefelle) er som regel ikke så verst når det gjelder det, men noen ganger!? Ellers er det artig å se hvor foeskjellig man oppfatter et bilde. Jeg kan absolutt ikke se at noen er på vill fart vekk fra den store båten. Særlig mannens holdning og fotstilling gjør at det ikke skapes noen følelse av fart. Det som jeg synes er best ved bildet er ''Gulliver'' følelsen det gir. Den kjempebåten i forgrunnen og de små båtene og menneskene ''under'' den. Fine klare farger og god dybde. Altså: Veldig bra bilde enda en gang! Hilsen, Nely
Anne-Lise S.

Takk for mange gode kommentarer, for forslag til beskjæring som jeg har prøvd ut i V2, og fra forslaget og skissen fra deg, Lau, i V3! Her står jeg på stranden etter at Vidar og jeg inntok lunsj på den vesle restauranten ved stranden, Lau, så du er inne på det... :-)

Anne-Lise
Bjorn F.

Hei Anne-Lise.
Versjon 2 synns jeg ble flott.Dæilig og være norsk i Danmark?
Hilsen Bjørn.
Anne-Lise S.

Takk, Bjørn! :-) Likte v2 selv også!

Anne-Lise
Liv F. D.

Hei Anne-Lise,
Lekkert dette. Likte godt #2, hvor du har skåret det en del. Viser at det blåser en del i vårt flate naboland. Har selv vært på vestkysten, der står trærne helt på tvers.
mvh
Liv '')
ingeborg w.

Både v1 og v2 er veldig bra, men de blir så forskjellige med og uten horisont. Båten i forgrunnen er viktig for dybden og personene er velplassert. Som så ofte blåser det i det yndige land.
Anne-Lise S.

Hyggelig at dere likte det! :-) Takk!

Anne-Lise
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu