GreenGrass 54
VW Treff på Bore Strand (Jæren/Rogaland).

[Sør Rogaland VW treff 2007 10-12 August i regi av Sør Rogaland VW-Klubb; http://www.srvwk.com/]

Tilnærmet orginal 54-modell med 100 % orginale omgivelser ;-)

Bildet er en serie natteksponeringer med lukkertider mellom 30 sekunder og ca. 5 minutter.

Belysningen av bil og gress er en sykkellykt (halogen), håndholdt blitz m/softener, kombinert med golden reflektor.

Seriene er så satt sammen, og HDR`et/Tone-Mapped i PhotoMatix; og USM/Sat(+12->23)/og spot-touch-ups i PhotoShop.

Bildet ble bygget opp gjennom en fotoseanse som varte i rundt to timer.


____VoOoW____


Torgeir Matre er eier av bilen, som er en VW T1 1954modell 1200.


Han gikk til anskaffelse av den i 2006, etter at den hadde stått ubrukt i garage på Lye i flere år. I ''pensjon'' hos en annen artsfrende av arten bilentusiast med boblebegeistring.

Fargen er original, men bilen ble omlakkert for ca 20 år siden (L227 Stratos Silver), antagelig på grunn av en liten skade i høyre forskjerm.

Undersiden av bilen er å betrakte som rustfri, men litt ''lakkrust'' her og der har fulgt med.

Panser og bakskjerm står for tur til oppretting og lakkering.

Motoren er satt sammen av deler fra gamle transportere og litt nyere bobler, og er på 1500ccm. Planen er å sette inn en Porsche 365 motor som er en ''tidsriktig trimmemotor'', samt samle nok deler til også å få satt sammen originalmotoren.

Bilen har fått Porsche 356 felger, tidsriktig takgrind og ekstralys. Den er også senket, men alt som er endret på bilen er ''skrudd'' slik at bilen uten videre kan settes tilbake til original stand.


Torgeirs plan er å beholde bilen i den stand den er i dag, ikke strøken men bra; det skal vise at den er brukt, men behandlet meget pent.

Takk til Torgeir for lån av ''modell''.
Utstyr
  • Nikon D70s
  • 18-70
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_271620} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Johan S.

Bra - veldig bra! Både motiv og tenkikk stemmer her. Spennende løsning du har valgt også. Ekstra fint med den lyse flekken på himmelen rett over bilen.

Eneste jeg vil sette spørsmålstegn ved er midtstillingen (selvom det fungerer ganske bra) og ''moderne'' reg. nummer på bilen. Denne skulle ha bokstav og fem siffer (eller noe slikt)

mvh
JOhan
Torgeir J.

Hei
Dette er et herlig bilde.
Jeg er enig med Johan i at du burde overveie å beskjære det, da blir det enda bedre. Har du brukt ''male med lys'' teknikken?
mvh
torgeir
Reidar H.


Bildevinkelen ble valgt for å gjengi bilen direkte, klart og fokusert - med natthimmel som silouettgivende kontrast til skogen (litt sånn Africa-Light preg); akkompagnert med en fargematchende koffert som sto sentrert under lyssenteret.

Første komposisjonen jeg gikk for, hadde både det gyldne snitt, bil i 30 graders vinkel, matchende blåside av himmelen med stjerner; men det var allikevel ikke helt det samme.

Ettersom bilen fikk den senterplasseringen under lyset, med fronten fram, gjennomskinn av bakrute-elementet, så ble det naturlig å gå for en ''nesten senter''-presentasjon. Himmelen, kombinert med differansen på lyset (høyre og venstre), ''strekker'' bildet litt over til høyre, mens bilen står en ørliten nyanse til venstre.

Dette gir etter min oppfattning, den nødvendige indre spenningen - som kombinert med et dybdeperspektiv; som forsterkes av de mørke partiene. Denne spenning/dybde-kombinasjonen finner jeg ikke rom for med en 1/3-dels plassering.

Komposisjonsmessig var valget noe tyngre i forhold til graden av lys i lyktene, person bak rattet og slike ting. Og ja..... det ville høynet faktoren betydelig om et L-skilt hadde funnet veien til bildet. Men akkurat her går vel grensen for hva en kan/bør klippe inn ;-) - (eller kanskje ikke...?...).

Angående teknikken, så har jeg kombinert håndholdt blitz med diffuser, halogenlykt fra en sykkel (velvillig utlånt av bileier) - og bruk av golden-reflektor.

Blitzen og lykten tok jeg med meg rundt på både bilen og marka, og belyste del for del, bit for bit - helt til ''den rette'' feelingen var der. I alle fall min feeling. Så gjenstår det jo da å se hvordan denne faller i smak hos andre.

Rent teknisk er bilskiltet den største enkeltstående refleksjonsutfordringen, siden den er designet for å sende lyset tilbake. Kanskje en idè å få tak i et par ''in-blanco''-skilt, til bruk som effektreflektorer; for å utnytte utfordringen til en fordel. Bare en liten strøtanke sånn på tampen.

Ellers inviterte bilen med tilhørende ''familie-look'' til et ''familie-på-picnic''-bilde, hvor fruen stiller i hvit kjole med røde polka-dots, og mannen med hatten på snei, og press i brun eller mørk-blå bukse. Da mangler det bare en såpereklame under bildet. ;-) Vi får se hvilke muligheter som dukker opp ved senere høver.

I øvrig var det flere spennende motiver på treffet - og om Bore Strandcamping blir Rogalands VW-hovedstad får vise seg i årene som kommer, men skal jeg dømme etter stemingen - så er svaret gitt.

Vyrdsamst
Reidar
Eirik A.

Flott bilde! flotte farger og bra lys! veldig bra bilde!
Torild H.

Mye å hente her, både av informasjon om bil og tilblivelsen av dette bildet, litt mer forseggjort enn ''bare'' en ren avbildning, kan en si! ...og jeg har veldig sansen for resultatet, får både litt 3D- og filmkjensle av dette, og settingen, i det grønne og med høy himmel passer utmerket!
(Må jo også få nevne at jeg liker biler av eldre årgang, for min del små Fiater, og Citroener med sine gule lykter.)

Flott skue dette!

Mvh Torild
Heiki H.

UTROLIG bra bilde, litt følelsen av ''Herbie'' incognito hvor en kan formelig høre boxermotoren ruse litt sånn forsiktig....
Steinulf L.

Et bilde du jhar jobbet mye med å få frem, og resultatet er teknisk meget bra. Men jeg ville nok foretrukket bilen avbildet litt fra siden.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu