Senja
Sommerkveld ved Ersfjorden på Senja.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-08-12 13:50:46
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2007-08-12 16:42:53
    Versjon #3
Utstyr
  • Nikon D200
  • Nikon 17-55mm f/2.8
  • Brennvidde17mm
  • Blenderf/13
  • Lukker1/4s
  • FilmtypeISO 100
  • Nei
  • AnnetLee 0.9 soft ND-grad
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger945
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_271411} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (40)
Robin J.
Skjeldent pent solnedgangsbilde fra en utrolig fotogen og fin plass.Mvh RJ
Robin J.
En ting til:Har du brukt blitz her. Mvh RJ
Torbjørn K.
Takk for kommentar.

Jeg har ikke brukt blitz her, men har brukt gradert grå-filter her for å gjøre forgrunnen lysere.

Torbjørn
Thorbjørn R.
Knakende flott, ingen tvil om det.
Liv F. D.
Hei Torbjørn, et nydelig bilde fra Senja! Rett og slett nydelig. Anbefales!
mvh
Liv'')
Odd E. k.
Hei Torbjørn!

En flott stemningsrapport fra Senja, der naturen spiller på lag. Et nydelig fargerikt bilde, der lyset fra solen skaper et fint inferdo av farger som brer seg utover vannet, himmelen og skylaget. Fjellene som siluett gir en fin balanse i bildet sammen med den lyse havflaten til venstre. I forgrunnen har du stranden med sin noe brunaktige farge og som er en fin kontrast til de fine sløringene som vannet og eksponeringen skaper. Dybdeskarpheten er også flott sammen med lagdelingen innover i bildet. Jeg skriker etter mer panorama, men du selv har vel en grunn til dette trange utsnittet. Et flott bilde er det i alle fall, der en smulrting vandrer over til deg..

Ha en fortsatt fin fotohelg!

Mvh

Odd E.
Knut Børge S.
Hei Thorbjørn!

Den vakre solnedgangen, de majestetiske fjellene og den flott sløringen av bølgene som slår mot land gjør dette til et utrolig vakkert naturfoto. Nydelige farger, vakkert lys og god komposisjon! Helt supert, gir deg nok en anbefaling for dette flotte bildet!

mvh KBS
Kjell Sigurd S.
Ganske lekkert dette Torbjørn. Den øverste delen av bildet er kanskje litt postkortaktig men forgrunnen løfter det til et severdig resultat. Effekten du har skapt ved gradert gråfilter er fin. Kanskje litt høyretungt? Fjellformasjonene er fine og stranden med det flotte myke vannet ditto. Likte bildet.

Kjell S
Torbjørn K.
Takk til dere også for kommentarer.

Odd: Akkurat her gjorde svaberga at horisontalt utsnitt ble veldig ubalansert. Jeg tok en del andre bilder fra samme område både i høyde- og bredde-format, så kanskje jeg legger ut et annet bilde etter hvert.

Kjell Sigurd: Jeg kan være enig i at bildet blir veldig høyretungt pga. de mørke svaberga. Jeg har prøvd meg på en v2, der jeg har lettet disse skyggene noe. Ble dette bedre?

Torbjørn
Inger Anne Maritsdotter V.
Dette var særdeles flott, best i #2,
meget bra eksponert og absolutt veggmateriale.

IAV
Per Einar G.
Versjon2; vakkert og velkomponert bilde fra Senja, godt valg av lukkerhastighet og filter.

Per E.
Kjell Sigurd S.
Ja Torbjørn, v2 ble en forbedring synes jeg. Bedre balanse og du får frem potensialet i dette flotte landskapt.

Kjell S
Jan Inge K.
Dette viser at et solnedgangsbilde ikke behøver å være kjedelig, som de fleste ofte er....
Wiggo T.
Et sjeldent vakkert solnedgangsbilde, meget bra!

Mvh
Wiggo
Ivar B.
Du glemmer nok ikke denne kvelden så lett Torbjørn :-) Forgrunnen gjør mye av bildet. På min skjerm ble opplettingen i deler av forgrunnen i versjon 2 for mye og virker nesten grått på min skjerm, jeg går derfor for versjon 1. En mellomting hadde kanskje gjort susen. Bildet er fin komponert, har flott driv i forgrunnen. En tanke kraftig gråfilterbruk etter min smak som gir lysere forgrunn enn bakgrunn noe som ikke stemmer helt i mine øyne. Flott. Mvh Ivar.
Edvin S.
Meget vakkert Torbjørn, men sitter her med akkurat de samme tankene som Ivar om en mellomting mellom V1 og V2.

:: ~ Arne
Torbjørn K.
Takk til alle dere også for kommentarer!

Ivar: Takk for god og konstruktiv kommentar. Jeg har gjort forgrunnen noe lysere i etterkant, så det er nok kanskje etterbehandlinga og ikke filterbruken som er i overkant :-) Jeg har prøvd meg på en en ny versjon etter ditt forslag. V3 har noe mørkere forgrunn, og så har jeg gjort svaberga til høyre mørkere også. Bedre?

Torbjørn
Ivar B.
V3 er klart best i mine øyne. Mvh ivar.
Steinulf L.
Et solnedgangsbilde av høy klasse. Gradert gråfilter er nok noe å tenke på.
Per R. G.
herlig bilde
Erik J.
Dette bildet ble klart severdig på grunn av forgrunnen, som er meget vellykket! Bakgrunnen med de spisse tindene er også velplassert og passende. Men jeg føler at solnedgangsklisjeen er faretruende nær-
Tom R.
Et herlig bilde med mange fine elementer i. Meget flott med sjøen som er i bevegelse. Trur at jeg må ta meg en tur tilbakke nå som det begjunner å bli fint lys. Tak dette bilde tidligere i sommer.bilde nr. 316815

Tom:)
Ketil K.
Velkjent teknikk, der gråfilteret ser ut til å ha vært litt for lyst?
Svein B.
Ver #3 sitter som ett skudd Torbjørn, og med detaljene på plass kommer dette gullkornet av ett solnedgangsbilde til sin fulle rett. Strukturen og tonene i bølgen i forgrunnen er av stor betydning for bildet, og skaper fin variasjon i fargene. Ett bilde som nok burde sees i stooort format på vegg for å gi fullt utbytte.

Mvh
Svein B
Torbjørn K.
Takk til dere også.

Tom: Dette bildet er tatt like bak neset som stikker ut over skum-sprøyten i bildet ditt. Det ser ut til å stå en person omtrent der jeg tok dette.

Ketil: Forstår jeg deg riktig, så mener du at himmelen blir for lys i forhold til forgrunnen, altså omtrent stikk motsatt av det Ivar skriver? Interessant å høyre forskjellige synspunkt.

Svein: Takk for hyggelige ord. Spørs om jeg ikke må vurdere å forstørre opp dette da.

Torbjørn
Kjell G.
Her har du jobbet godt på et nydelig sted og fått et praktfullt bilde!

mvh kjellg
Per Harald O.
V3 ble severdig!
Kjell Sigurd S.
V3 viser hvor lite som skal til i blandt. Bra.

Kjell S
Kjell Ivar Ø.
Vakkert en knapp på V3. Tåler så absolutt en oppforstørring.
Mvh Kjell ivar
Espen A. I.
Et høyst vakkert bilde med god oppbygging innholdmessig sett. Jeg savner kanskje mer himmel, men egentlig ikke med tanke på den fine sanda. Et av dine aller, aller beste og det sier sitt.

mvh Espen
ingebjørg fyrileiv g.
Nå har ikke jeg lest alle kommentarene her, men det er åpenbart at dette faller i smak. -Også hos meg. Fargene, eller lyset, i bildet er veldig bra, og sløringen av bølgen som slår har en utmerket hvithet med en dæsj god blåtone. Fjellene bak stråler også, men på grunn av berget litt lengre ned, føler jeg at det blir litt høyretungt. Jeg synes også at en noe lys himmel trekker litt oppmerksomhet, men du verden; bildet er suverent (selv om jeg er uenig med Espen ang. ett av dine beste :)

vh ingebjørg
Jan R O.
I V1 følte jeg at forgrunnen var litt for lys, dvs at gråfiltereffekten ble litt for fremtredende. Det fikset du fint i V3 og nå synes jeg det ser bedre ut. Forøvrig tror jeg Lee lager de beste avtonede gråfiltrene.
Espen B.
Ja det er et fantastisk flott bilde du har her. Jeg må ærlig talt si at jeg synes V1 er best. V2 og V3 ser ut som hastearbeid med en eller annen brush i PS. Tanken med de siste versjonene er bra men tror du må være forsiktig før berget blir blasst.

mvh, Espen
Stig Børre E.
Her har du fått velfortjent mye skryt.
Bilder i denne sjangeren har lett for å bli kopier av noe annet vi tidligere har sett.
Og ja, jeg har sett noe lignende - men ikke så gjennomført som dette. Stemningen er utrolig, fargene er akkurat så intense som de bør være og valg av lukkertid er perfekt. Komposisjonen er knall og gir bildet en veldig god dybdevirkning. Foretrekker v1 (kan ikke forså hvorfor det er nødvendig å endre noe på den??). M+

StigB
Ann F.
Jeg liker faktisk V1 best, det mørke svaberget gjør det mer rikt i fargene.
Du har et bilde i bildet: fra horisonten og nedover er dekorativt i seg selv.

mvh Ann
Ola Alexander V.
Veldig bra. Komposisjonen er spesiell, men det fungerer utmerket. Super eksponering.

Mvh Ola
André M.
Jeg faller nok mest for v3. Liker at det er litt glød i svaberget. Storslagent, - og langt fra minimalisme ;-))
Åsmund K.
V3 er et spesielt og glimrende bilde av høg kvalitet. Nydelig lys og god komposisjon. Har dessverre ingen konstruktiv kritikk å komme med.
mvh åsmund k
Inger-Lise S.
Et aldeles nydelig motiv! Vakkert. Jeg liker formatet du har valgt. Lekre farger. Fantastisk lys. Vannet er bare topp! Dyktig presentert dette.
Jeg velger meg v#3, men alle tre er jo lekre:)

Inger-Lise
ingeborg w.
Her synes jeg du har lykkes godt. Lukkertiden gir passelig sløring. Vannkanten leder en bakover i bildet til de taggete fjellene. Svabergene foran synes jeg er best i v3. Himmelen synes jeg er litt lys på det lyseste.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu