''blåklokke''
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-07-30 20:56:52
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon 20d
  • Canon 100mm macro
  • Brennvidde100mm
  • Blenderf/4
  • Lukker1/200s
  • FilmtypeIso 200
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger184
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_269234} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Espen R.

Hei
Pent lys her først og fremst. Komposisjonsmessig synes jeg blåklokka blir noe midtstilt. Lurer på om det hadde gjort seg med noe tuning i levels, da på mellomtonene, eller evt en økning av kontrast?
vh
Espen
Steinulf L.

Skulle nok sett et litt dypere skarphetsplan plassert på den fremste blåklokka. Etter å ha tatt bildet inn i ps, ser jeg at det kan være mye å hente med forsiktig bruk av levels/curves.

Et vakkert bilde som fortjener litt mer jobbing. Lykke til.
Anne Kristin Fiskaa h.

takker for fine kommentarer og gode råd. Alltid fint for en nybegynner...

Anne K
Monika Frisvold V.

Hei
flott bilde av blåklokkene.. Steinulf nevner skarphet og er enig...
meget fine farger og flott bakgrunn..
-monika-
Knut H.

Hei Anne Kristin.
Likte fargene i bilde,duse og avstemte.V2 ble
den beste av disse der kommer fargenyansene
mere til sin rett.Ellers har du fått gode råd
ovenfor så lykke til videre på macro veien.
Mvh Knut
Håkon S.

Dette bilde likte jeg godt. Fine rolige farger.
Blomsten er skarp som bare det, og bakrunnen er flott syns jeg.
Liker v2 best.
Anne Kristin Fiskaa h.

Takk for all respons. Er veldig nyttig å få både ros og ris. Setter stor pris på ærlige tilbakemeldinger.

Anne K
Laurberg G.

Godaften Anne Kristin.
Jeg har kigget flere gange på denne macro som isig bærer en ådeløs skønhed. Sart og vakker. Alligevel står det for mig at den ikke helt kommer til sin ret. Jeg tror i lighed med flere ovenstående kommentatorer at det i hovedsagen skyldes 1. At motivet er så centreret i billedet. 2. at difusiteten antyder en manglende dybdeskarphed (DOF = dept off fields) og 3. ( min tilføjelse ) at der mangler lidt kontrast.

1./ Jeg har haft derfor leget lidt med dit motiv. Dels har jeg forsøgt at ophæve det midtstilte ved at kopiere en stribe af baggrunden i venstre og tillægge dette som en udvidelse. Inden stykket sættes endelig på har jeg horisontalt spejlet det. Kan herefter påsættes med et usynligt skel.

2./ Herefter har jeg indmarkeret blåklokkerne ( minus stilken ). Inverteret markeringen. Valgt feather så de griber kanten af blomsterhovederne med 2 pixel. Valgt tonecontroller/master/ sænket lidt i shadows og i mellemtone. Nu er baggrunden blevet en del mørkere. Denne operation kan også udføres med Levels eller i Curves i PS. Herefter inverteres markeringen så blåklokkerne er de markerede.

3./ Colorstyring/ blå kanal er lagt på så farvedybden bliver større. Mere blå.

4./ Beskåret til det nye format så blomsterne nu er højrestillede over diagonalforløbet fra øverste højre til nederste venstre. Dette kan lade sig gøre uden at billedet får overvægt på grund af at farven i nederste venstre er mørkere end den øvrige baggrund.

5./ Sluttelig har jeg forsynet billedet med en 35 pixel næsten hvid bort. Eftersharpnet forsigtigt og påskrevet authors navn. Thi æres den der æres bør.

Resultatet er et lidt anderledes billede hvor den fokuserede blomst sprionger frem mod tilskueren på en mere 3D-agtig måde. Jeg sender dig resultatet af det her beskrevne så du ved selvsyn kan vurdere denne mulighed. Men alt uanset. Det er et dejligt billede. mvh. lau
Anne Kristin Fiskaa h.

Takk til deg Lau for utfyllende veiledning på hvordan ting kan forbedres. Det er fint å få gode råd og tips. Da jeg ser på sluttresultatet av bildet du har forandret, ser jeg at dette blir veldig bra. En så vakker blomst fortjener det optimale.

Anne Kristin
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu