Grensefjell
Som grå høysåter ligger fjellene i Namdalen mot svenskegrensa. Mellom de finner du slake bjørkelier, mørk granskog og fiskevann. Dette er et rike som tilhører en mengde arter. Her vandrer bjørn, her flyr fjellfugl, her vanker stor-elg, her vokser myrplantene og her går namdalingene stort sett rundt og holder kjeft om herligheten:)

Dette er et landskap som nærmest er uoppdaga av fjellvandrere sørfra. Bildet viser Blåfjella i det fjerne.

Hører gjerne din ærlige mening om bildet. Rett frem, uten å pakke det inn. Kjedelig? Greit? Eller bra?
Bildet inngår i albumet - Norsk natur - - Generelle bilder fra naturen rundt om. De fleste bildene er tatt i mine hjemtrakter i Namdalen.
Utstyr
  • Nikon D-200
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_267098} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (21)
Truls L.

Nydelig bilde med flott stemning :)

Mvh Truls
Stein Helge v.

Nydelig. Den fjerne tåken er en ''gave'' som gjør underverker
Avsluttet .

Dette bildet likte jeg veldig godt. Det skal noe til før jeg blir imponert over landskapsbilder...det er så mange av dem...men dette hadde det lille ekstra. En stemning som gjør at det går ann å bli i bildet. Skape sin egen historie. Da blir det noe litt mer enn bare fin natur og takk for det. Gratulerer.
Knut Børge S.

Hei Kjartan!

Fantastisk trollsk og fin stemning du presenterer i dette nydelig bildet. Meget, meget bra!

mvh KBS
Jan Inge K.

Nydelig stemning. Jeg vil dit. NÅ....
Svein B.

Henger meg på med ros her Kjartan, dette var stemningsfullt og vakkert. Råtåka i søkket midt i bildet demper ett lys som ville vært i overkant friskt rent generelt for slike bilder, og gir trerekka en fin bakgrunn å tegnes mot.
Likte dette godt.

Mvh
Svein B
Stein Øyvind B.

Henger meg på de andre, flott stemning. synes kansje at bilde henger litt på høyre side. litt oppretting hadde nok vært prikken over i...

Stein Ø.
Ola H.

Synes kanskje litt mer av tuene i forgrunnen burde vises,for å få enda litt mer dybde i bildet. Ellers et rent og pent landskapsbilde,bare 20-spiringen som mangler... :-)
Ola H
Solveig F. K.

Nydelig fjellbilde med blåne bak blåne. Fin stemning. Varme fine farger.
hilsen Solveig
Avsluttet .

Et nydelig landskapsbilde, fint med disen og et nydelig lys. Flott komponert og fine farger. Stemningsfullt. Mvh Liselotte
Hans-Jørgen H.

Hallo Kjartan!

Virkelig inspirerende og stemningsfullt landskap!
Flott tips til hvor vandringen skal legges neste gang...
Great, synes nå jeg!
Hans-Jørgen
Inge S.

Hei.
Her trenger man ikke pakke det inn i silkepapir :-)
Få det opp på veggen!!
Meget severdig.

Mvh Inge
Rolf S.

Henger på de rosende kommentarene.
Vi ser altfor lite av slike flotte landskapsbilder her inne.
Mvh Rolf
Terje S.

Flott landskap Kjartan som er foreviget på en utmerket måte.

Terje
Annichen H.

Nydelig.....
Fargene er fantastisk og trolsk stemning med tåka !!!
Tove H.

Nydelig landkap med speilblankt vann og tåke - vakkert bilde.
Mvh Tove
einar e.

Dette landskapet får jeg lyst til å vandre inn i. De gule fargene i forgrunnen og med blå fjell langt bak gir en utmerket dybdevirkning. Den tynne tåken understreker dybden ytterligere. Noen større og mer markerte forgunnselement kunne muligens ha gjort bildet enda mer spennende. Som landskapsskildring er bildet helt topp, som (abstrakt) komposisjon noe mer på det jevne.
hilsen Einar
Kjartan T.

Takk for rosende ord, konstruktive forslag og tanker om bildet. Selv synes jeg det er vanskelig å få landskapsbildene opp på et virkelig høyt nivå. Får bare jobbe mer på de rette stedene i de rette stemningene. Her var jeg nok kanskje litt feilplassert, mens stemninga var til stede. Enig i at det mangler noe...
Ivar B.

Hei Kjartan! Jo visst er det fint og flott stemning du presanterer her, men jeg er kanskje ikke like begeistret som mange av de andre komentatorene. Det handler slettes ikke om at dette er et dårlig bilde, for det er det ikke, men du er en meget dyktig fotograf, og da stilles det også krav. Jeg synes dette virker litt for rotete og tilfeldig i kompossisjonen, og savner forenkling, isolering og kanskje en sterkere linjeføring. Stemningen kjenner jeg godt, og kan leve meg inn i, men jeg savner noe som virkelig griper og virkelig gir meg godfølelsen. Min konklusjon:En fin stemningsskildring, men jeg savner det lille ekstra som gjør det til et virkelig godt landskapsbilde. Mvh Ivar.
Anne-Lise S.

Her er det nedre del av bilde; fra tretoppene og ned, som fenger meg! Her er stille vann, flott ro, god speiling, gresstuster hist og her, fin dybde innover, gode farger, disen som gir en trolsk stemning, herlige krøka trær... Grunnen til at det er nedre del som faller best i smak er lys og farger. Dessuten synes jeg den skrå vinkelen på horisonten i det fjerne med fjellene bak forstyrrer hele bildet siden du har såpass gode linjer i nedre bildedel. Den skrå vinkelen bak der fører til at jeg blir sittende og ''irritere'' meg over den, og til tross for at fjellene bak er vakre, og er så langt unna at bildet gir litt sånn uendelighetsfølelse, så.. Skulle gjerne vandret frem til og med ''tregrensa''... :-)

Anne-Lise
Kjartan T.

Takk til dere to siste som skriver her også. Godt å høre noen som har noen innvendinger og tanker om hvordan dette kunne ha vært gjort på en bedre måte. Man må bare jobbe å ta bilder dersom man skal komme seg videre...
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu