Sandsvale
Sandsvalen er den sjeldneste av våre svalearter og har hatt tilbakegang de senere årene. Den er normalt avhengig av sandtak i en eller annen form for å hekke. Den graver redehuler inn i sanden. Hekkeplassene er ofte risikable. Sandsvalene som hekker langs Numedalslågen har for eksempel i år på grunn av flommen i stor grad fått ødelagt reirene sine som ofte er plassert i elvekanter lavt over normalvannspeilet.
Bildet inngår i albumet Norske fuglearter - En serie med artsbilder av fugler som finnes i Norge, men hvor bildene ikke nødvendigvis er tatt i Norge. Får jeg miljøet rundt fuglen med i bildet tas det nok med, selv om det da ofte ikke blir rolig bakgrunn eller forgrunn for den saks skyld.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger437
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_265375} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Ivar B.
Hei Ketil!
Denne fuglen har jeg aldri sett på nært hold, selv om jeg inbiller meg at jeg har sett reirene i sandtak rundt omkring i trøndelag i ''gammle'' dager. Fint artsbilde med fint miljø der den grønne mosen liver opp i bildet. Mvh Ivar.
Kjell Sigurd S.
Sandsvalen er en kjenning fra barndommen, men det er jo noen år siden nå :-) Fin blikkontankt og teknisk upåklagelig. Fuglen fint plassert og mosen liver opp. Et lavere kamerastandpunkt og unngåelse av steinkanten midt på hodet ville kanskje vært en forbedring, men jeg synes resultatet er veldig fint som det er.

Kjell S
Kjell Ivar Ø.
En sjelden fugl på dotten. fint blikk og miljø rundt.
Mvh Kjell ivar
ketil o.
Hei!
Et kjempefint bilde. God skarphet,detaljer,positur og blikk. Et velkomponert bilde.
Mvh:
Ketil
Inger-Lise S.
En fugl jeg mener aldri å ha sett. Vakker fugl, flott presentert, med kledelig miljø rundt. Fine farger.Jeg liker struktur og fargenyanser i steinen her.
Flott levert,-igjen:-)

Inger-Lise
Knut Børge S.
Hei Ketil!

Et meget flott fotografi av en sjelden art, teknisk bra. Det at arten i seg selv er så sjelden tilfører jo bildet en hel del.

mvh KBS
John-Tore G.
Bra dette. Spennende lesning også, og er med på å sette bildet i eget lys. Bra jobba

mvh John-Tore
Thorbjørn R.
Behagelig lys og flotte farger her. Den grønne mosedotten gir fint liv i bildet.
Gunnar N.
Et fint portrett av sandsvale - de noe uvanlige omgivelsene gjør jo i tillegg bildet enda mer interessant.

mvh Gunnar N
Svein B.
Fint artsportrett av sandsvala- og som du skriver i underteksten har denne fuglearten utfordringer i å finne stabile redeplasser her hos oss. Det er trist å stadig se at grustak som har sagt seg villige til å sette igjen de mest populære veggene i gruvene for å hjelpe denne fuglen, desverre ofte overser disse avtalene etter litt tid. En trend for disse fuglene har blitt å trekke høyere opp i landskapet og bygge hulene sine i torvtak på hytter og seterhus. Så gjenstår det å se om den der blir ønsket velkommen eller ikke.

Mvh
Svein B
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu