Glad sangfugl på rot
Fokstumyra byr sine beundrere på mange gleder. En blåstrupe er en slik, ganske betydelig glede. Den muntre fuglen dukker opp både her og der med sitt sprelske spill og sin glade sang. For fotografen er det viktigere at den dukker opp her enn der. Og er det en dekorativ rot akkurat her, gjør vel ikke dét så mye.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-06-22 22:48:51
    Versjon #2
Utstyr
  • 1 Ds Mk II
  • 600 mm
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetStativ, myggolje.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger1056
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_263108} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (33)
Terje S.
En utrolig flott plass du har fått Blåstrupen på. Fin positur på fuglen og avdempet å rolig bakgrunn. På min skjerm virker trestammen litt for lys. Spesielt i parti med hvit lav. Ofte får vi kritikk for hard oppskarping når slike hvite felt fremstår men tviler på at det er oppskarpingen her. Personlig hadde jeg kommet til å justert bilde i flere lag å dempet de hvite feltene. Kan gjøres på flere måter å jeg regner med at du kan dem fleste.


Terje
Robin J.
Hei Kjell
Dette var et fint bilde av fjellets sangfugl. Fine farger og bra komp. Uten å være for bombastisk tror jeg bildet tåler litt mer kontrast? Kanskje? Vi sees om ikke så alt for lenge. Mvh RJ
Kjell G.
Takk for raske kommentarer!

Terje: Helt riktig. Roten er fremdeles for lys. Jeg justerte den ned noen hakk, men ikke nok. Jeg ser det nå. Carsten A. har sett bildet og påpekte det samme. Jeg får ta hardere i i en evt. versjon 2.

Robin: Jeg forsøkte litt alternative kurvearbeid på fuglen og kom til at denne versjonen var best (på mine skjermer). Roten derimot tåler nok både det ene og det andre.

- Jasså, du skal på tur! Det var en hyggelig nyhet. Det begynner å bli en stund siden bjønn og ulv, så det skal bli interessant å treffes igjen!

mvh kjellg
Kjell Sigurd S.
Jepp, først og fremst en meget flott positur du har fanget nordens nattergal i Kjell. Svært sjelden å se så langt inn i gapet på småfugler :-) Den sitter på en kledelig rot og bakgrunnen er sommerlig og fin. Bildet fremstår også på min skjerm noe lyst. Et strålende foto av en vakker hann.

Kjell S
Knut Børge S.
Hei Kjell!

Herlig naturfotografi av den meget vakre blåstrupen som synger for ful hals. Meget flott miljø med en dekorativ stubbe og en fin dus bakgrunn. Sylskarp blåstrupe noe som fremhever detaljene i fjærdrakta bra. Flotte farger og fint lys. Kjempebra!

mvh KBS
Roar K.
Her er det vel mest bare å henge seg på de positive kommentarene over. Det er ikke alltid at fuglebilder tatt rett forfra fungerer så godt, men her var det full klaff. Jeg er ikke sikker, men sitter her og lurer på om fuglen kanskje hadde tålt enda ørlite mer kontrast. Stubben er mer tvilsom for faren er jo da at de hvite feltene som Terje Sylte nevner ville gå over i nærmest utbrent. Hva utbrenthet angår så har jeg mine bitre erfaringer fra fuglefotografering i tropesol.

Roar
Avsluttet .
Nydelig bilde med flott skarphet og fine farger av en flott liten fugl.
Hilsen Tone!
Tor Olav O.
Fint fugleportrett, men greina er for lys på min skjerm
mvh
Tor Olav
Carsten A.
Veldig bra av den gapende blåstrupen, kanskje litt mer og selektiv oppskarping på fuglen tar hensyn til det Robin Jensen peker på. Men god stofflighet i grenen har du foreløpig ikke fått til (vi har jo diskutert dette tidligere).

Uansett står blåstrupen veldig fritt og fint mot bakgrunnen!

MVH CA
Øyvind A.
Pent bilde av en pen pippipp, det åpne gapet gir liv og betyr mye for resultatet.

Rota blir ganske iøynefallende. Jeg ville lagt den i et mørkere toneleie for å få mer oppmerksomhet på fuglen.

mvh
Ø.
Inger-Lise S.
Herlig positur og bilde! For et flott blinkskudd! Synger nok sommerens pris;)Enig med Ø.A mht rota.

Inger-Lise:)
John S.
Veldig bra.

Dette er for meg et litt anderledes fuglebilde.
a) Liker at krabaten er så frittstående.
b) Fargetonen på bakgrunnen er veldig behagelig.
c) Grenen er for meg en helt vesentlig del av fotografiet.
d) Jeg er spesielt svak for den gule mosen.
e) Posituren på fuglen.

Flott.

John
Skjærefotograf
Per Einar G.
Meget vakkert bilde av en flott Blåstrupe.

Ett fenomenalt bilde etter min mening, men som nevnt i flere kritikker over; denne greinen, problemet kan jo løses ved å tilføre en annen fargenyanse på greinen for å dempe fokuset på denne????

ELLER enda bedre, foreta ett kutt rett under beina på fuglen ca. max en cm. Da er problemet definitv løst og du har et Suuuupert bilde.

Per E.
Geir Arne M.

En herlig fugl og fint bilde. Elegant bakgrunn - fin positur. Men som andre har nevnt litt kan gjøres med det harde lyset på rota.

Ellers under teknisk nevner du myggolje - virket den ?
Posisjonen og skarpheten er ikke noe etter mitt syn å utsette på.

mvh
geir
Svein B.
Solid portrett av blåstrupen, vakker både i utseende og framferd. Det tekniske er nevnt tidligere- jeg har ingen ting å tilføye.

Myggolje er obligatorisk turutstyr i fjellet nå, det er mange år siden jeg har opplevd slike mengder mygg som i sommer. Men så er det heldigvis mye annet enn mygg i fjellet også.

Mvh
Svein B
Mads B.
Hei. Et fint bilde av en vakker sangfugl. Er imponert over skarpheten på fuglen, og fine farger!
Mvh Mads B.
Ketil K.
Skarpt og tett formidling av blåstrupen, der fargekombinasjonene kommer flott frem. Det tekniske er kommentert fyldestgjørende. Rart å tenke på at dette er en fugl som har sitt overvintringssted i bl.a. India(!) Hadde gleden av å høre denne nattergalslektingen med sin bjelleklang på tur i fjellet nettopp. En fugl som virkelig frisker opp både med sang og utseende. Fjellets mest eksotiske representant uten tvil.
Kjell G.
Takk for nye, hyggelige kommentarer!

Denne roten ble en større utfordring enn jeg hadde trodd. Jeg er enig i at roten er for lys, stjeler uønsket mengde oppmerksomhet og bidrar til at hele bildet blir for lyst.

Lys rot i hardt lys: Vanskelig! Jeg burde ha helt vann over den et par timer før jeg startet posteringen. :-)

CA: Stofflighet på roten er ikke god nok. Jeg gjør et nytt forsøk.

Jeg har knotret til en ny, forbedret (forhåpentlig) versjon, som V2.

Geir M og Svein B: 2 viktige hjelpemidler under denne øvelsen: Myggolje og stativ. Der og da føltes myggoljen som viktigst.

Ketil: For et par år siden fikk jeg se en liten blåstrupe i et kratt i Chitwan nasjonalpark i Nepal. Etter å ha gnidd meg i øynene en stund, lurte jeg på hva vi hadde drukket til middagen kvelden før!

mvh kjellg
Ketil K.
Jo da. Nepal er sikkert et større hjemsted for Blåstrupen enn Dovrefjell! V#2 ble bedre. Dog ble roten litt vel mørk og lavet fikk litt for saturert farge. Roten bør i mørkhetsskala komme mer i nivå med bakgrunnen. Roten og bakgrunnen avstemt vil gi mindre oppmerksomhet for roten, og dermed kommer blåstrupen enda bedre frem.


Blåstrupen selv ble veldig fin.
Per Einar G.
Versjon 2 ble meget bra. Blåstrupen er jo modellen her...og med en meget vakker posering, synger av full hals, flotte farger!
Dette må da være bra nok eller?? Anyway versjon 2 fortjener en anbefaling!

Per E.
Inger Anne Maritsdotter V.
Dette var et imponerende flott bilde,
best i #2,
faine omgivelser med farger som også matcher fint med fuglens fine farger,
nydelig!!

Inger Anne
Carsten A.
Korrigeringen av tonene i roten gikk kanskje litt vel langt, men selvsagt en smaksak.

MVH CA
Odd E. k.
Hei Kjell!

En av fjellets nattergal dette! Blåstrupen er en fargerik fugl, som er fasinerende å høre på med sine flotte strofer som lett kan høres utover fjellteigen. Posituren er upåklagelig, der den står oppe på rota og synger for full hals. Flott skarphet og et fint lys inn på fuglen, noe som fremmer de flotte fargene til blåstrupa. Bakgrunnen fremhever fuglen fint. Rota er noe omdiskutert, der den nok blir en mellomting mellom disse to versjonene. Flott fanget Kjell!

Ha en fortsatt fin fotohelg!

Mvh

Odd E.
Espen A. I.
Veldig norskt synes jeg og derpå lekkert. Flott med gul mose og gult på fuglen. Slikt gjentagende mønster slår aldri feil! Atter en gang et prakfullt bidrag fra deg.

Espen
Gro K.
V.2 ble riktig lekker, synes jeg. Det skal visst ikke være lett å være digital fotograf, etter alle kommentarene å dømme, (alt dette slapp man da man brukte dias).
En utrolig vakker fugl i en flott positur mot en dus og fin bakgrunn på en meget dekorativ stubbe med gult lav.
Ikke mange andre fugler i Norge kan oppvise en så fargerik drakt. Selv har jeg hverken hørt eller sett den. Har gått Hardangervidda på kryss og tvers men aldri sett den der ? Finnes den ikke der ?
Jeg kan bare si gratulerer, Kjell.
Hilsen Gro.
Bjørn H.
Dette er bare fint, Kjell.

Dekorativt, et inneretier av et komp, flotte farger, og ikke minst et gøyalt bilde med utstråling i.

Bjørn.

Kjell G.
Takk igjen for vennlige kommentarer!
Jeg er enig i at en utgave midt mellom v1 og v2 hadde blitt det mest vellykkede.

mvh kjellg
Lars-Anders M.
Meget fint portrett. Strålende bra.
Per Harald O.
Kompen på V1 fremhever hovedmotivet best. Rota bør være en mellomting av de to verjonene. Dette er vel bare pirk, totalen: et lett og perfekt motiv!
Hilsen Per
ingebjørg fyrileiv g.
Utrolig bra til å være tatt av en amatørfotograf ;) Jeg hopper rett til v#2. Bildet har et meget godt, og ikke minst behagelig, fargespekter med både kontraster og harmoniske tilhørigheter. Komposisjonen er heller ikke så verst med et godt utsnitt og ei fin rot. Moseklattene gjør mye for både farge og innhold. Når det gjelder posituren, så er den fabelaktig og får meg til å le. Man kan kanskje si at den gir bildet det lille ekstra. -Det ser ut som han er på sangaudition, og er dermed temmelig nervøs og tissetrengt. Akkurat som han ikke vet hvor flink han er til å synge :)

vh ingebjørg
Odd Tore S.
v2 for meg, uten tvil. Har skjerm med lyse mellomtoner, så da ser den vel her ut som en mellomting mellom v1 og v2 for mange andre.
Fulltreffer av en fugl som virkelig har lært seg å posere. Skulle tro at den var operasanger.
Vi har bra med blåstruper rundt hytta, men de er alt for stressete og beskjedne til å sitte slik. Men trivelige er de.
Odd Tore
Morten W.
Hei!

Dette var et flott bilde av fjellfuglen. Synes V2 blir best på min maskin.
Kjell Ivar Ø.
Henger meg på alt det positive Kjell. Det mest hyggelige med
denne blåstrupen er at det ikke bare er ørnebilder som kan få
mange komentarer. Men så er det en veldig flott fugl da.
Mvh Kjell ivar
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu