3 dråper
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-06-17 18:53:52
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger401
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_262389} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
André M.
Skulle gjerne sett bildet til høyre alene og større. Bildet til venstre finner jeg noe ordinært og montasjen sammen med et tilsynelatendde svært godt insektsbilde harmonerer ikke spesielt godt, verken i form eller farger.
Bente K.
Takk for ærlig kritikk Andrè. Jeg har lagt ut en versjon 2 til deg.
Hva som skal til for å få en montasje til å harmonere vet jeg sannelig ikke, så dersom noen har gode tips er jeg lutter øre.
mvh Bente

Kjetil D.
'Hva som skal til for å få en montasje til å harmonere vet jeg sannelig ikke, så dersom noen har gode tips er jeg lutter øre.''

Vel, f,eks to bilder av fluen der vinkelen er forskjellig. De tre dråpene har ingenting med fluen å gjøre, så de to bildene kunne like gjerne vært lagt ut hver for seg.
Inger Anne Maritsdotter V.
For min del harmonerer denne montasjen veldig bra, og sistnevnte her K.D. kan holde seg for god til å komme med en hånende og arrogant uttalelse der han gjengir(aper) hennes kommentar ang. montasjen.

Likte godt speilingen i dråpene, og syns fargene i de to bildene harmonerer godt sammen, det er en montasje med et par fine macrobilder der det tekniske sitter godt på plass.

En ting er at BK(bildekritikken) skal være ærlig, men vi kan også øve vanlig folkeskikk og det er også lov å opptre på en vennlig måte.

Mvh Inger Anne
Bente K.
Kjetil D: Det ser ut til å være på sin plass nå å få oppklart at det er en kobling mellom bildene. De tre dråpene til venstre speiler blomsten fluen sitter på.

Inger Anne. Det er godt å høre at bildet fungerer etter ditt bildesyn, og det har jeg all respekt for.

mvh Bente
Kjetil D.
Inger Anne Vik. Å sitere det man svarer på i et innlegg er helt vanlig å gjøre på forum. Det er ikke frekt i det hele tatt. Og jeg kan ikke skjønne hva som er så frekt med mitt innlegg her. Kom bare med et tips om hva som kan harmonere i en montasje.
Finn M.
Jeg liker ideen bak denne montasjen, men det er mulig koblingen mellom bildene ikke umiddelbart blir forstått. Jeg ville jobbet videre med ideen.

mvh Finn
Henrik Eidem K.
Jeg må nok også si meg enig med Kjetil sier - jeg synes ikke montasjen fungerer helt heller. Muligens fordi de er for forskjellige i form og farge.

Men jeg liker begge bildene godt, og særlig refleksen i venstre dråpe er veldig stilig.

|-| e |\| r | K
Inger Anne Maritsdotter V.
Kjetil D.: måten du uttaler deg på, formen, etc....er en type hersketeknikk som ikke hører hjemme i en bildekritikk/kommentar.

Mvh Inger Anne
Cristina B.
Jeg skjønte heller ikke forholdet mellom de to bildene sammen, før jeg leste videre. Jeg må vel få det inn med t-skje. Tittelen bidrar heller ikke til avklaring!

Jeg vuderer begge bilder hver for seg.
Favoritten først, nemlig fluen, den er fantaskisk. Presis fokus, fine farger og svært bra vinkel den er fotografert fra. Mulig ett utsnitt hadde gjort seg, fordi føler det er for mye tom plass i bakgrunnen, som ikke vekker noe interesse.
Speilingen av blomsten og omgivelser i dråpene har du fanget helt utmerket.
Fluen er mer spennende for meg :-)

Meget bra !
mvh Cristina
Geir F.
Kommennetar til:
''Hva som skal til for å få en montasje til å harmonere vet jeg sannelig ikke, så dersom noen har gode tips er jeg lutter øre.''
Ofte synes jeg det fungerer når man får en historie mellom bildene. Altså at bilde 1 leder mot bilde nr to på en elller annen måte. Det er vel ikkke tilfellet her, men synes slikevel det funker. De orange refleksene tar opp i seg det store fargeflatene i bildet til høyre og gir det hele dermed ganske så epnnende fargekpmposisjoner.
-fløde-

Odd E. k.
Hei Bente!

En flott montasje fra naturens undre. Flott skarphet og et fint lys, fremmer fint dråpene i bilde nr. 1 og fluen i bilde nr. 2. Ikke lett dette med montasje, men synest du har grei det meget bra. Flotte farger og en fin bakgrunn fremmhever motivene godt. Flott dette Bente, da komposisjonen og utsnittet også ble meget bra.

Mvh

Odd E.
Kjetil D.
'Kjetil D.: måten du uttaler deg på, formen, etc....er en type hersketeknikk som ikke hører hjemme i en bildekritikk/kommentar.''

Jeg er helt uenig i at min kommentar i det hele tatt var arrogant og uhøflig, og det med hersketeknikk.
Såpass burde man tåle her på Bildekritikken.

Jeg vil legge til at jeg synes begge bildene i montasjen er veldig fine.
Og refleksjonene av den gule blomsten la jeg ikke helt merke til i starten.

Bente K.
Takk for engasjement og gode råd.
Jeg mente å ha en historie i bildet, men den ser ikke ut til å ha nådd frem til publikum. Det betyr at jeg har fått gode og reelle tilbakemeldinger om hvordan dere opplever montasjen.
Min tanke med tittelen 3 dråper var å henspore til at det er tre dråpene som speiler blomsten. På fluens vinge og overkropp finnes det også 3 dråper..
Dette var tydligvis ikke tydlig nok.

Takk alle for gode tilbakemeldinger uansett om det var bildene hver for seg eller satt sammen.
mvh Bente
Espen A. I.
Lekker historie og gjennomføring, jeg liker bildene og ser den klare sammenhengen. Det som trekker kraftig ned er stygge støv på billedbrikken i bilde 2, slikt er lite pent. Orange er knall!

Espen
Bente K.
Takk Espen, godt å høre at noen så sammenhengen.
Ja, flekker er irriterende.
Hilsen Bente
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu