Heilo- fjellets stemningsskaper.
Heiloen er kanskje for meg den fuglen i fjellet som også gir meg den beste fjellstemningen- om det er noe som heter det. De klagende pipene hører til der, og fjellet ville blitt tomt om denne fuglen forsvant.
Ikke optimal skarphet på heiloen, men jeg synes selv det holder noenlunde i bilder som dette. Hva synes dere?
Bildet inngår i albumet Fugler i Gudbrandsdalen -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-06-25 22:25:53
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2007-06-25 22:30:57
    Versjon #3
Utstyr
  • Nikon D200
  • Nikon AF-S 80-200/2,8 IF ED
  • Brennvidde280mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/800s
  • Nei
  • Annet1,4X telekonverter
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger384
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_262387} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Truls L.

Syns du har klart å få et bra bilde av heiloen. Ikke enkelt å ta bilde av fugler i flukt :)

Mvh Truls
Einar S.

Er litt usikker på om det er beskåret nok. Tror kanskje jeg ville fjernet himmelen
ingebjørg fyrileiv g.

Hei, Svein. Jegsynes absolutt at dette fungerer, men som Einar sliter jeg som smått med utsnittet. Den er litt malplassert, og et kutt i toppen hadde nok kanskje fungert noen lunde. Samtidig føler jeg at det hvite området løfter bildet litt, så ved nevnte aktivitet kan det bli litt tungt!? Fjellantydningen viser jo også noe miljø, noe som er viktig for Heiloen.

vh ingebjørg
Tove H.

Synes bildet fungerer flott med utsnitt og det hele. Flott bilde av denne ''fjellets melankoliker''.
Mvh Tove
Randulf V.

Skarpheten er nok litt i nedre grenseområde, ja.
Bildet må ikke kuttes i toppen. Da blir det veldig statisk og kjedelig, med fuglen i sentrum av et nesten kvadratisk bilde med helt ensfarget bakgrunn. Det vil ikke akkurat understreke inntrykket av dynamikk og bevegelse...
Stian H.

Hei.

Utsnittet synes jeg er bra, og ville slett ikke beskåret over. Lyset inn i front på Heiloen er flott, men som du selv sier er skarpheten ikke helt på topp. Burde hatt et skarpere ansiktsparti for å nå opp hos meg, og da hadde det vært et flott bilde !

kan bare nikke gjenkjennende til din flotte beskrivelse av fuglen:-)

Stian
Ola H.

Mangt er sagt,men må si meg enig i at utsnittet må være sånn for at det ikke skal bli kjedelig. Det gode lyset i fronten på fjelltita er topp!
MvhOH
Ketil K.

Å ta bilde av arter som boltit og heilo i flukt er noe av det vanskeligste man kan begi seg ut på. Dette skyldes først og fremst at disse vadefuglene flyr ekstremt vinglete, og det er stort sett nødvendig å slå av alt som heter autofokus. Man skal ta svært mange bilder før man treffer med noe som helst, og fuglen er stort sett fløyet og er vekk lenge før det.

Dette bildet er derfor meget godt ut fra betingelsene for opptak, med ypperlig bakgrunn og fint lavt lys - mens større skarphet og nærere opptak av heiloen selvfølgelig er ønskelig. Vil ellers anbefale en fastteleløsning uten bruk av zoomoptikk og telekonverter ved opptak som dette, og ennå noe raskere lukkertid.
Svein B.

Hei, og takk for kommentarer alle sammen.

Fjellene i toppen kommer jeg nok ikke til å kutte vekk- de hører definitivt med synes jeg selv. Jeg har andre og skarpere tilsvarende bilder av denne heiloen, tidligere bilder i serien da den passerte, der det ikke er fjell i bakgrunnen. Her var det fjellbakgrunnen som gjorde at jeg likte bildet selv, til tross for ''annenrangs'' teknisk kvalitet på fuglen.

KK: ''Vil ellers anbefale en fastteleløsning uten bruk av zoomoptikk og telekonverter ved opptak som dette''- Ja, jeg vet......;) Her var jeg ute i registreringsarbeide, og bar derfor kun ''lett fotogru'' -og denne kombinasjonen er egentlig utrolig anvendelig og bra, men kommer selvfølgelig til kort i de mest krevende situasjonene.

Takk så mye igjen alle sammen for gode kommentarer jeg tar med videre i vurderinger av disse heilobildene mine.

Legger ut en ver #2 med annen bakgrunn, om dere vil gi tilbakemelding på denne så setter jeg selvfølgelig også pris på det.

Mvh
Svein B
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu