Jerpe hunn
Bildet inngår i albumet Fugler i Gudbrandsdalen -
Utstyr
  • Nikon D200
  • Nikon AF-S VR 200-400mm f4 G ED-IF
  • Brennvidde400mm
  • Blenderf/4
  • Lukker1/60s
  • FilmtypeRAW ISO 400
  • Nei
  • AnnetHåndholdt
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger417
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_261936} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Robin J.
Et veldig fint bilde dette Svein med en meget kledelig bakgrunn. Mvh RJ
Mathias B.
Vakkert og stemningsfullt bilde av en pen fugl.

-Mathias
Nina S.
Veldig bra! Skarpt og fint -med dus, uforstyrrende bakgrunn. Fine farger. Bra fanget. Mvh Nina
Espen B.
Jerpespesialisten slår til igjen. Synes dette var et flott bilde av hunnen. Sjelden kost. Meget bra skarphet med tanke på brennvidde/lukkertid. Har du brukt stativ eller er det VR'n som redder deg?

mvh
Espen
Erlend K.
Spennende motiv, men fin positur og god bakgrunn. Jeg merket meg forøvrig at noe av kvaliteten i bildet er svak, og denne ble bekreftet med den lukkertiden du har oppgitt vs. brennvidde. Du har hentet en god del inn på oppskarping, men det er en touch av bevegelsesuskarphet likevel.

Jeg er litt ekstra kritisk nå, og ønsker derfor å understreke at du har et beundringsverdig bilde likefullt. Det er bakgrunnen din som gjør mye i bildet, da den isolerer fuglen og kompenserer for den svake uskarpheten.
Kjell Sigurd S.
Fint artsportrett av jerpen Svein. Bakgrunnen er meget fin og bidrar til å løfte frem den flotte fuglen. Støtter EK i anføring om en anelse uskarphet, den forstyrrer litt. Fine farger. Mulig at fuglen ville vunnet på en liten kontrastøkning. Fint, men du har bedre.

Kjell S
Knut Børge S.
Hei Svein!

Flott bilde av jerpefruen der hun står i fin positur på greina. Teknisk har jeg ikke noen spesielt å utsette. Et severdig naturfoto!

mvh KBS
Odd E. k.
Hei Svein!

Et flott bilde av jerpa. Upåklagelig positur der den står oppstilt med hele sin prakt. Flott lys inn på fuglen men det skotter noe på skarpheten og kontrastene. Virker som om bildet er noe blasst. Bakgrunnen med sin grønnlige farge fremhever jerpa bra. Et prakteksemplar dette. Komposisjon og utsnittet er også meget bra. Flott fanget dette Svein!

Mvh

Odd E.
Aleksander M.
Hei Svein!
Et meget flott artsbilde av jerpa der lys og skarphet er veldig flott. Jeg lurer på hvordan du har klart å ta et så skarpt bilde håndholdt på 400mm. Må nok også si at du har bedre jerpebilder enn dette, men dette er et av bildene dine (som så mange andre) jeg gjerne skulle hatt i mitt arkiv :)

Mvh Aleksander
Svein B.
Hei, og takk for kommentarer alle sammen.

EB- Her var jeg egentlig ute i et helt annet ærende, og grep bare kamera tilfeldigvis med meg. Stativet lå igjen i bilen. Så uten VR ville jeg ikke hatt disse bildene her.

EK, KSS- dere har helt rett i at skarpheten kunne vært enda bedre, selv synes jeg det vises best i fjærene på halsen.

AM- Det er ikke alle bildene som blir like skarpe ved slik fotografering uten stativ da- og jeg er omtrent aldri ute uten stativ. Men det er helt klart at bildestabiliseringen har en viss funksjon, og sammen med puste/avtrykksteknikker overført fra baneskyting så er det utrolig hvor langt en i heldige øyeblikk kan tøye lukkertidene.

Mvh
Svein B
Espen A. I.
Meget pent artsportrett av jerpa. Fargene, bakgrunnen og komposisjonen harmonerer og fremhever artsbeskrivelsen.

Espen
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu