• Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-06-06 02:21:43
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2007-06-06 14:01:15
    Versjon #3
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriArkitektur
  • Lastet opp
  • Visninger518
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_260595} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (20)
Kjell G.
Omtrent slik så det ut etter en russefest vi hadde på slutten av 60-tallet. Noen av deltagerne syntes nok at lokalet så ut som V2.

:-)

Spennende sammensetning av farger og elementer / flater. Og teknisk bra gjennomført. Jeg synes kanskje at v2 ble litt vel drøy.

mvh kjellg
John S.
Veldig spennende bilde med veldig mange detaljer. Dette er et bilde som jeg kan se lenge på.

Flott.

John
Ivar B.
Forfall er fasinerende og vakkert på sett og vis. Morsomt med alle fargene som er spredt utover som et slags lappeteppe. Vinduet oppe balanserer opp mot ovnen og gir balanse i bildet. Mange detaljer, og det åpnes opp muligheter for tanker omkring hva som har skjedd. V2 fallt ikke helt i smak. Mvh Ivar.
Avsluttet .
Ja, versjon 2 ble unektelig for drøy. Versjon 1 derimot er fin. Linjer, flater, fargekontraster og geometri som står godt i forhold til hverandre. Mykt og fint lys. Fine saker dette synes jeg. Den blanke metallkula eller hva det er der nederst på det gule på veggen - samt skriften på panelet til venstre er fine detaljer. Detaljer som gjør bildet til noe mere enn bare en avbildning av et slitent rom. Fungerer veldig bra dette synes jeg.
Ketil K.
Takker for kommentarene. Jeg var litt spent på hvordan bildet ville oppfattes. V#2 ble lagt ut for å vise intensjonen med fordelingen av farger og de litt ''kubiske'' flatene, og var ikke ment som noe selvstendig bilde.
Avsluttet .
Tror dette hadde sett pent om du redigerte kurvene litt. Det trenger mer lys, og kraftigere farger+kontraster. Ellers ville jeg nok kuttet bort døren til høyre.
Mange tøffe farger og flater, tror dette kan bli veldig bra om du klarer å få frem alle de forskjellige spennende teksturene.
Cornelia T.
Ja, mange fine elementer i dette bildet som jeg liker godt. Skjønner hva du mente med v2, kanskej du kan klare å bruke en filter og lage en mer malarisk effekt (v2 ble for ''sterk'') det vill passe bra til dette ''kubist''-bildet ditt. Enig med Thomas A i at lyset i V1 ikke er helt som det skulle, det er mye bedre i v2 etter min mening.

mvh, Lia
Ketil K.
Takk for de siste forslagene. Mulig jeg har veldig lys skjerm, men har laget en versjon der jeg personlig synes det blir vel lyst, og der stemningen fort forsvinner litt.
Bjørn H.
Heisan ...

I utganspunktet et spennende motiv med masser av deilige fargevalører.

På min skjerm, er det masse å hente, bare ved å justere levels og høylyset. Rommet vil puste og fargene slipper til.

V2 er selvfølgelig et artig ekperiment, men med vedlig kort levetid :)

Bjørn.
Stig Børre E.
Smakfulle greier...
Motivet er helt topp. Syns bildet blir litt for kaotisk. Ville strammet opp bildet en del ved kutt fra høyre. Fargemessig foretrekker jeg v1, kanskje en blanding av v1 og v3.
Morsomt rom.

StigB
Geir Helge S.
Hei Ketil.
Dette bildet greier jeg nok ikke å finne så mye givende i. Ja, der er mange linjer, farger og flater, men jeg kan ikke se at de spiller ''på lag''. Jeg savner en helhet eller en historie. Den gamle kaminen greier ikke bære en historie, ei heller de slitte veggene. En annen lyssetting kunne kanskje hjulpet, men slik det fremstår her når det ikke opp i mine øyne.

Mvh Geir
Helge R.
Jeg velger meg v1, her er lyset best, toeren er forferdelig, tre litt for glorete.
Bra komposisjon, spennede fargesjateringer, bra bilde
:)Helge
Ketil K.
Takker for nye kommentarer. Om det er en historie her, må det være det som HAR vært. Det som er gjort og selve forfallet. Om det er godt gjenfortalt er en annen sak. Men jeg tok bildet fordi jeg syntes fargene, lyset og ovnen utgjorde en slags merkelig helhet der den visuelle motsetningen mellom alle fargene og det fattigslie miljøet sier sitt. Noen har så opplagt forsøkt å pynte på en stusselig tilværelse med malerpenselen, uten å lykkes. Jeg synes det er leit at et slikt hus forfaller og da er jeg selvsagt nostalgisk, når dette gamle huset, som sikkert inneholder mange historier og som jeg har sett i god stand da jeg var yngre er i ferd med å rase sammen.

Men det er klart, hadde det vært elementer av noe mer mystisk, eller annet hadde det kunnet heve bildet. Kanskje figurene i det gule, en hund og gjenferdet av kvinnen som bodde i huset ikke er tydelig?

Så Geir Helge, jeg ser en historie i kombinasjonen, der ikke bare ovnen er med på å lage fortellingen. Men dette er noe av det jeg strever med i fotosammenheng, spørsmålene om dette ble for enkelt, for selvsagt, for dagligdags, usammenhengende, grelt osv. Så fikk følelsen avgjøre og den sa ja til motivet for min del.
Geir Helge S.
Hei igjen Ketil.
Fint at du deler dine tanker om hvordan du selv vurderer bildet.
Jeg ser en historie ala det du skisserer, men jeg greier ikke legge så mye i den. Jeg finner den rett og slett ikke spennende nok (og ja, jeg er nostalgiker også :-)

Du legger sikkert mye av dine minner om rommet, slik det en gang var, i din opplevelse av motivet. Det kan gi en forsterket effekt bildeopplevelsen.
Men for all del, mange kommentatorer over ser jo kvaliteter som jeg ikke finner, så det er kanskje jeg som ikke leter godt nok...
Uansett er det interessant med meningsutvekslinger, enten man er enig eller uenig.

PS: Gratulerer så mye med dobbeltseieren i BioFoto-konkurransen (årets fotograf og årets bilde)! Velfortjent seier!

Mvh Geir
Ketil K.
Takk for det Geir Helge.

Jeg setter stor pris på dine synspunkter, og legger vekt på det. At bildet ikke er spennede nok er jeg jo i og for seg enig i og skjønner det. Så oppgaven, hvordan gjøre en slik type bilde mer spennende kan det jo jobbes mer med.
Geir Helge S.
Enig. At motivet er spennende er det jo ingen tvil om!
Geir
Geir B.
Jeg synes utsnittet er flott slik det er -> og det er ikke alltid at bilder skal være ''spennende''.

Her har jeg fornemmelen av ettertanke og refleksjon, og alle som har opplevd at kjære steder er forsvunnet, vil fornemme en form for lengsel etter det forgagne ...... tror jeg :-)

Jeg har faktisk selv tatt samme ''type'' bilder i dag - kanskje det er derfor jeg skriver kommentaren på denne måten .... :-)

mvh
Geir
Caroline M. S.
Jeg liker bildet - masse fine farger og detaljer å se på. Synes v3 ble for lys og lystig. Kanskje en mellomting mellom v1 og v3 ville vært best? V2 - alldeles skrekkelig i mine øyne.
Tove H.
Støtter forslaget om en mellpomting mellom v1 og v3. Fine flater, farger og detaljer. Artig med figurene i det gule. Lenge siden noen har brydd seg om å ta vare på dette huset/rommet, det er trist å se. Bildet bæres av fargene og detajene, samt assosiasjonene den enkelte måtte få av å se bildet...utsnittet er også flott - det trenger ikke være mer ''spennende'' enn som så, synes jeg.
Mvh Tove
Ketil K.
Takker for nye kommentarer. Enig i at bildet bør ligge mellom V#1 og V#3. Og V#2 var altså kun for å illustrere flatebruken.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu