Lundeportrett
Nok et bilde fra Lundeura på Runde. Siste for denne gang.
Utstyr
  • Canon EOS 5D
  • Canon EF 300 f/4 L IS
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/4.5
  • Lukker1/320s
  • Nei
  • AnnetISO 800
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger516
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_260581} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Kjell Sigurd S.
Meget vakkert portrett i en kledelig grønn innramming. Fint valg av DOF. God kontakt med pippen. Noe fargestøy i det grønne. Fargemetning helt på grensen. Ellers synes jeg som nevnt dette var virkelig vakkert.

Kjell S
Terje S.
Til å være 800 iso syntes jeg dette er meget bra. Skarpt så det holder. Ser KSS nevner fargestøy i bakgrunn men er usikker på om det er det ? Får ofte slik når jeg drar på for mye saturation eller oppskarping. Alternativet er behandling i flere lag. Her hadde jeg nok valgt å holdt igjen litt farge å oppskarping på bakgrunn og visket rundt fuglen med eraser tool.

Terje
Ivan H.
Hei,

Meget flott portrett.
Liker at hodet og nebbet gir en diagonal linje i bildet.

Når det gjelder støy (som nevnt over), synes jeg det ikke har så mye å si.
Med et så flott og fremtredende motiv legger jeg ikke merke til det i det hele.
Nå er jo 5D et meget godt kamera når det gjelder høy ISO og støy.
Mener att oppskarping i etterkant fremhever støyen, så all oppskarping gjør jeg i RAW redigering, der har jeg mer kontroll.

Jeg har siklet lenge på Canon EF 300 f/4 L IS objektivet så det er på tide å kjøpe og ta en tur til Runde :)

Igjen, likte dette bildet meget godt!

Hilsen
Ivan Holmedal
Tom E.
Heisan!
Et meget bra portrett av lundefugl.Fin komposisjon.Flotte farger og fin bakgrunn.Velfortjent skryt.Anbefales.
mvh tom
Roar K.
Uten tvil et flott portrett av vår hjemlige papegøye. Skarpt og fint. Men - og det er dessverre nesten alltid et men. Ofte krever etterarbeidet sine bivirkninger. Så også her. Jeg må vel nevne det igjen siden jeg foreløbig ikke er så kjent på dotten at jeg har flere ganger sett ting som andre ikke ser. Tror ikke det skyldes at jeg er bedre enn andre, men at skjermen min avslører mer. Kanskje p.g.a. 21,3 tommer. Jeg har flere ganger sett halo som hverken author eller kommentatorer har sett. Samme her. Fuglen er jo bare herlig. Støyen i bakgunnen er nevnt. Men ikke den noe mørkere grønne haloglorien som følger rundt hele det hvite brystet på fuglen på bildets venstre side. Det blir noe svakere på halsen der det er svart, men kommer igjen langs det hvite på hodets begge sider i særdeleshet. Litt er det langs hodets øvre bue også, men svakere. Bør vel nevne for sikkerhets skyld at jeg har slitt forbanna mye med halo på fugler sjøl og er derfor spesielt var for det. Jeg ser forskjellige teknikker er nevnt av andre her. Selv har jeg noen ganger løst problemet ved at jeg har fått isolert fuglen fra haloen slik at haloen har blitt en del av bakgrunnen og så latt Gaussien blur gjøre jobben, Noen ganger går det, andre ikke. En annen løsning jeg har brukt er å blåse opp i 200 kanskje 300 og klone vekk haloen. Nitidig job. Men dette flotte portettet fortjener kanskje en time eller to ekstra. Håper ikke jeg virka for negativ, men du vil ha ærlige tilbakemeldinger og denne er det. Dessverre er jeg nok en bedre kommentator enn fotograf, men det går da framover.
Roar
Kjell Ivar Ø.
Flott av Lunden i fin positur en meget fin grønn innramming.
Ivan Holmedal skriver han gjør oppskarpingen i Raw redigeringen.
I siste nummer av fotografi skriver Pål Otnes det er spesielt viktig
og justere ned oppskarpingen fra standarinnstillingene om du skal skarpe
opp bildet i photoshop. Vet ikke om Ivan bruker Photoshop mener du
gjør det Geir. Hva er riktig og gjøre? Bruker CS 2 sjøl.
Synst det var et flott portrett Geir.
Mvh Kjell Ivar
Roy H.
Veldig bra. PS Det er da ikke noe støy her som er sjenerende nok til å kommentere.
Mvh Roy
Judit W.
Hei Geir Helge!

This lunde is so 'photograph well' model! Cute! Perfect contact! The photo is absolutely great. Congratulations!

Judit :)
Geir Helge S.
Hei alle sammen!
La meg bare bringe på det rene at ærlige kommentarer alltid er velkommen, enten de påpeker gode eller mindre gode sider ved mine bilder. Retter derfor en stor takk til alle som tar seg tid, og spesiell takk til Roar Kneppen som har tatt seg tid til å komme med en utfyllende og velbegrunnet kritikk på bildet mitt. Ærlige kommentarer er det eneste som har noe for seg for meg egentlig, særlig her på bildekritikken.

Den grønne haloen er registrert, og jeg skal se om jeg kan greie å jobbe den bort. Setter pris på tips om hvordan det kan gjøres.

Kjell Ivar: jeg skarper alltid opp bildene i PS. Oppskarping i RAW-konverter (Adobe Lightroom) ser jeg ikke som hensiktsmessig, fordi jeg føler at jeg har vesentlig bedre kontroll i PS.

Personlig kan jeg forøvrig ikke se at den støy som finnes i dette bildet er skjenerende på noen måte.

Mvh Geir
Ketil K.
Morsom positur, selv om rett på blikkontakten blir litt hemmet når lunden med sine sidestilte øyne har hodet fremover som her. På min skjerm fremstår bildet som støyfritt.

Den relativt lave dybdeskarpheten gjør at lundens brystparti ikke er skarpt. Den CA-effekten som oppstår da tror jeg ikke det er mye å gjøre med i originalopptaket. Her er det jo ikke mye å gå på når det gjelder å øke dybdeskarpheten, selv om det sikkert hadde gått fint med noe mindre blenderåpning og ikke fullt så rask lukkertid. Ellers finnes det jo greie programmer, Bibble (og for Nikon-brukere NC NX) hvor det enkelt lar seg gjøre å regulere fargen i det farveforvrengte området. Her kunne det vært kjørt fra grønt til ''fjærhvitt'' på et blunk.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu