Tid for tømmerfløting
Med vårflommen kom også tiden for tømmerfløting.
Først fra de dype skoger via småelver og tømmerrenner til Begna eller Randselva, så videre på Storelva, til Tyrifjorden. Der ble tømmeret samlet i grimer og slept over Tyrifjorden av Greven og assistenbåten Tronken.
Og så ble det til papir og cellulose i de nå nedlagte fabrikkene i Drammensvassdraget.
Belegget på steinbunnen her er ''rømt'' papirmasse fra bl.a. Follum.
Bildet inngår i albumet Storelva - Storelva er egentlig elva fra der Begna og Randselva kommer sammen etter Hønefossen, og til den renner ut i Tyrifjorden.
Her utvider jeg definisjonene til også å omfatte siste deler av Begna og Randselva før de møtes.
Utstyr
  • Minolta SR-1
  • Rokkor f/2 55 mm
  • Blender-
  • FilmtypePerutz C18 (ISO 50)
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriIndustri
  • Lastet opp
  • Visninger406
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_260340} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Steinulf L.
God scannejobb. Kjenner jeg deg rett er det lite å hente i det mørke skogsområdet til venstre. Et bilde som har motstått tidens tann på en fin måte.
Lars-Anders M.
Ja dette var andre tider. Jeg har levd i Hønefoss i 33 år men har ikke sett noe av dette vad jeg kan huske. Litt lyst er det. Men det har sin verdi. takk
ingeborg w.
Jeg synes det er synd en ikke har beholdt noe av dette, bare for tradisjonens skyld. Da er det bra vi ihvertfall har bildene fra det. Teknisk er det ikke så bra som dine nye bilder, men det er heller ikke å vente.
Roger K.
Hei Odd Tore!
Ja det her er historie nå, men du har tatt vare på den. Kjekt å få sett seg litt tilbake i tiden. Bilde bærer jo preg av datidens utstyr som skal overføres til det digitale i kvalitet, men dette synes jeg hører med til slike bilder. Ikke enkelt lys du jobbet under her for noen år siden heller, men greit utkomme der tømmerstokkene sliter litt i høylyset. Flott og historier er du flink til å ta vare på.

Mvh RK
Odd Tore S.
Takk for interessen for dette 46 år gamle opptaket, som nok er merket av tidens tand.
Etter min hukommelse var det ikke så lyst i høylysene eller så gjengrodd i de mørke partiene da det var et ungt diapositiv. I tillegg hadde det pådratt seg rødstikk, som måtte fjernes. Kanskje litt for grundig.
Ja, tømmerfløting er en fjern og kanskje også ukjent epoke for mange her. Den siste fløtingen i Maridalen foregikk tidlig på 70-tallet. Jeg var ikke der, men har sett en del på skåvegger og tømmerforinger senere i elvene der senere. Dokumentar, og neppe noe for dotten.
I Vassfaret er fløtingen tatt opp igjen som en historisk begivenhet, mellom Grunntjernene om jeg ikke husker feil. Selv om vi hadde hytte i rimelig gangavstand, var ikke fløtningstidspunktet forenlig med jobb.
Akkurat som jobb og foto ikke er det i år, eller var det i fjor, eller i forfjor.
Odd Tore
Marie J.
Vakkert! Et bilde med minner. Ønsker flere ''gamle'' bilder:-)

mvh MJ
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu