Siste put
Utstyr
  • D80
  • 18-200 VR
  • Brennvidde200mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriSport/Action
  • Lastet opp
  • Visninger877
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_259691} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (30)
Steinulf L.
Nydelig motlys. Minner meg om hull 15 på Bogstad. Skulle jeg ønsket noe annerledes her, så må det være at du bør utstyre deg med stylter. Skulle gjerne sett føttene, greenflaten og ballen.
Mone K.
Utrolig flott lys du har fått til her.

Liker slik det klistrer seg til personen i bildet, bjerka og bakken.
En nydelig kveldsstemning

Mone
Ketil K.
Et meget godt golfbilde, der motlyset gir en spesiell stemning. Om den konsentrerte golferen får det med seg er en annen sak. Men han fatter vel at det nærmer seg kveldens siste birdie. Golfbaner kan gi mange fotogene muligheter.
Terje K.
Nydelig og varmt motlys..enig med SL, at et høyere standpunkt hadde hevet bildet enda noen hakk. Ellers syns jeg du har fin komp, men ville kanskje kutta en smule i bunn. Pollenmetta luft (?) gav også en ekstra stemning her :-)

Terje
Kjell Sigurd S.
Flott stemningsbilde fra golfbanen. Motlyseffekten er meget pent utnyttet. Flott komponert også. Med mindre han er lefty (som undertegnede) så manlger han litt luft i slagretningen. Tipper han var fornøyd med en fotograf bak seg når han stod der i dyp konsentrasjon :-) Kunne gjerne vært 15. på Bogstad men jeg får ikke det kortklipte i forkant til å stemme. Flotte reflekser av hva det nå er i luften. Håper han satt den...

Kjell S
Judit W.
Hei Odd Tore!

Perfect lighting and absolutely great composition! I like the warm colours and tones very much.

Judit :)
Ann T.
Hei Odd Tore - dette likte jeg veldig godt. Flott komp. og fint bruk av motlyset for å skape stemning og bra dybde i bilde. Enig med Mone ang. at lyset ser ut til å ''klistre seg'' til alle elementene. Det er det som gjøre dette x-tra spesielt tror jeg.

Mvh. Ann
Torbjørn K.
Dette synes jeg ble veldig bra. Fin stemning og lys. Spesielt linjene som lyset lager i de overlappende gresshaugene synes jeg blir fint. Jeg er litt usikker på om det blir vel mye tomrom nederst i bildet, men det gjør seg bra med det lyse området nederst. Noen harde lyse ''spots'' nede i bildet tror jeg at jeg ville klonet bort. Hvordan synes du forøvrig at 18-200mm VR fungerer? Jeg vurderer å kjøpe den med tid og stunder for å lette kamerautstyret når sekken blir for tung. Har du testet den i litt vær og sett om den suger like mye vann som canon sin 17-55mm?

Torbjørn
Ann F.
Absolutt vellykket bruk av motlyset, slik det rammer inn alle vitale deler.
Du berger den grønne flaten nedenfor golferen ved det lyse glimtet helt i bunnen.
Det kan tydeligvis være mer ved golf en en jæ.... dyr spasertur.
Fra samme golfbane som bilde nr. 139214? Selv om den nesten ligger så nær som en ''lovlig BioFoto-tur'' (dvs.150 m.) hjemmefra, er jeg bare kjent i ytterkantene av den.

Mvh Ann
Lars-Anders M.
Det mest spennende golfbilde jeg sett. Strålende bra lys.
Knut Børge S.
Hei Odd Tore!

Virkelig et flott bilde med nyydelig lys, kjempebra!

mvh KBS
Inger-Lise S.
Usedvanlig nydelig og vellykket bruk av motlys! Et meget bra bilde. Fin komposisjon og dyktig levert. Her er det bare å henge seg på rosen du velfortjent har fått:)

Inger-Lise
Stig Børre E.
Utrolig lys. Liker spesielt den naturlige glorien rundt golferen. Fint med refleksene i pollenstøvet eller hva det nå er i luften.
Stemningen er godt formidlet. Ville vurdert en renere flate og kuttet vekk lysstripa i bunn (er ikke helt sikker på det).

StigB
ingeborg w.
Dette ble lekkert. Motlyset er varmt og fremhever bjørka, mannens positur og alle insektene eller pollenen eller hva det er. Eksponeringen sitter så du har detaljer også i de mørke områdene. Det ser så idyllisk ut at til og med jeg kunne finne på å prøve golf.
Odd Tore S.
Takk for hyggelige kommentarer!
Ja, det er på Bogstad, hullnr. er ukjent.
Nei, han traff ikke da, heller ikke før, og heller ikke på neste slag. Hans golfkollega virket noe oppgitt der han hang på flaggstanga.
Med kamera forsøker jeg å være som Ånden som går, usynlig tilstede. Her sto jeg inne i en treklynge bak et tre.
Bildet er et utsnitt på ca. 1/4 av total bildeflate.
Mye forgrunn? OK med gylden stripe, ville nok kuttet i bunn ellers. Ikke mer å hente i topp gr. sola.
En mengde med svevefrø i lufta.
Torbjørn,
18-200 VR funker bra til nå, kanskje ikke topp over 150 mm, men dette er 200 mm. Om den suger vann vet jeg ikke, og har heller ikke tenkt å prøve det. 17-55 f/2.8 IS var ikke våt, hadde bare noen dråper. Det regnet så lett at frontelementet holdt seg tørt uten solblender. Innvendig dugg var meget overraskende. Nå skal jeg ta med klut uansett objektiv, her var jeg langt inne i skauen, og hadde glemt reserven 18-55 hjemme.
Odd Tore
Chr. G.
Den nedre lyse delen forsvarer så vidt (og det er godt nok) den store mengden forgrunn. Fortreffelig lys, som frambringer et noe tung/grøtete/seigt uttrykk - hvis jeg kan bruke slike begreper. I sannsynligvis positiv forstand (er nok på vippen). Litt høy fargemetning, spesielt skjorta skjærer litt, men den kan vel også være realistisk. Et dokument fra en striglet gressørken som skiller seg ut i positiv forstand, takket være lyset.
Inger Anne Maritsdotter V.
her har du fanget det magiske motlyset,
flott formidla.

Inger Anne
Øyvind T.
Mye bra er sagt av i andre kommentarer, men dette bildet fanget min oppmerksomhet med en gang. Fantastisk lys!!!
Øyvind
Torild H.
Lyset som jo er det vesntlige for *fotografi* generelt er helt klart det som gjør bildet slagferdig her; golferens slagferdighet blir her uvesentlig. ...for her fanges til og med det som drysser, svever i luften rundt omkring, noe som også tilfører bildet mye, dessuten linjer understrekes på en utsøkt måte.

Liker godt komposisjonen her, var litt i tvil først om lys stripe nederst, men syns etterhvert den stabiliserer bildet.

Eksellent!

Mvh Torild

Ivar B.
Nydelig lys og stemning med lekkre farger. Synes utsnittet du har valgt, fungerer, takket være lysstripa helt i bunnen. Føler likevel at det blir en tanke mye forgrunn og tror at et kutt i bunnen til et mer avlangt format blir en forbedring. Mvh Ivar.
Odd Tore S.
Takker for flere positive tilbakemeldinger!
Det som imponerte meg litt her er 18-200 VR i motlys. Sola er faktisk med i bildeflaten på dette opptaket, men bildet beholdt god kontrast og unngikk det brunaktige sløret som EF 75-300 IS ga i slike situasjoner. Uventet og positivt fra et såpass ekstremt ''reiseobjektiv''.
Odd Tore
Espen A. I.
Wow! Her hjelper lyset deg ekstremt på vei, men du verden for en gjennomtenkt og bra komposisjon. Hvilket vakkert skue!

Espen
Odd E. k.
Hei Odd Tore!

Det meste er vel sagt av positive kommentarer til dette bildet. Vil bare henge meg på og si at dette var meget bra. Flott hele seansen Odd Tore som er formidlet på en utmerket måte!

Mvh

Odd E.
Nils G.
Bildet ditt gjør stort inntrykk på meg også. Liker spesielt den flotte glorien som omkranser spilleren. Den rosa-fargede luften og alt støvet som skinner i motlyset skaper en rolig og sommervarm stemning. Forgrunnen synes jeg er flott, veldig bra at den nederste lusstripen er med for å skape balanse og dynamikk.

Nils
Tove H.
Gjennomført bra! Og fo et lys! Wow!
Mvh Tove
Rune S.
Et meget flott bilde med et meget vakkert og varmt lys og fine fargetoner! Meget godt komponert! Meget seværdig!

Mvh
Rune S
Odd Tore S.
Takker igjen!
Ja, lyset er avgjørende her. Dette hadde vært ganske platt i gråvær eller i midt-på-dagen direkte og hardt sollys.
Jeg har mange motiver som ligger på vent etter riktig lys. De har ligget trygt i sommer.
Odd Tore
Sissel N.
Så herlig lys! I det heletatt et flott stykke arbeid!
Kenneth J.
-Fortsett å lur i treklyngene du! Hvis det blir slike bilder av det så...
Kjell Ivar Ø.
Støtter alt det positive som er sagt her. Lyset og komposisjon
er meget bra. Kort og godt et blinkskudd.
vh Kjell Ivar
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu