Lavskrike
I skogen er det ikke stille denne tiden på året- men lavskrika er ikke den som gjør mye ut av seg. Stille småpludring fra inne i granbaret er det eneste som avslører et troskyldig lite vesen.
Bildet inngår i albumet Fugler i Gudbrandsdalen -
Utstyr
  • Nikon D200
  • Nikon AF-S VR 200-400mm f4 G ED-IF
  • Brennvidde400mm
  • Blenderf/6.3
  • Lukker1/640s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger442
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_258424} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Terje S.
Artig liten krabat jeg til dags dato ikke har sett annet enn på bilde. Skarpheten er upåklagelig og jeg kan nærmest telle antall fjær på brystet. Lyset er på kanten hardt men syntes du har kommet godt ut av det i redigeringsbiten. Tenker litt på om bilde kanskje hadde passet best i høydeformat ? Hadde så klart ønsket at kvisten i forgrunn var borte men artig bilde allikevel.


terje
ingebjørg fyrileiv g.
Hei, Svein. Dette bildet liker jeg godt da det er nært og småsjarmerende (både motiv og fremførelse). Skarpheten/det tekniske er vel så å si upåklagelig (bortsett fra noe lyst parti til høyre). Jeg er også enig med Terje angående antall fjær på brystet. Artig tanke i grunn :) Skal jeg pirke, må det bli at forgrunnen trekker litt oppmerksomhet, spesielt grankvisten som strekker seg opp. Lavskrika har et fin uttrykk.

God helg!
vh ingebjørg
Øyvind A.
For meg, som ikke er optatt av å telle fjær, framstår ikke dette som spesielt vellykket. En ting er det harde lyset. En annen ting er de ufokuserte greiene i forgrunnen. Mosedotten er forsåvidt ok, men både kvisten foran fuglen og de nede til høyre forstyrrer.
mvh
Ø.
Robin J.
Jeg har heller ikke sett denne arten. Bra artsbilde som viser den i sitt rette element.Teknisk meget bra som vanlig. Skulle gjerne sett at den grønne kvisten foran brystet ikke var med men slik er naturen. Bra dette Svein. Mvh RJ
Knut Børge S.
Hei Svein!

Et meget flott naturfoto av en av skogens mange avfallsholdere. Sylskarpt og detaljert, der detaljene i fjærdrakta kommer godt frem. Flotte farger og fint lys som skinner in på skrika der den sitter lunt til inni treet.

mvh KBS
Frank N.
Hmmmm.....du kan så mye bedre enn dette. Det er nært nok, ingen tvil om det. Men lyset er veldig hardt og skyggene ødelegger mye av bildet. Pluss for at det er skarpt.
Aleksander M.
Hei
Ok bilde av lavskrika, men skyggen fra fuglen og kvisten i forgrunnen ødelegger litt. Det tekniske sitter som det skal. Nært og søtt portrett med glimt i øyet.

Mvh Aleksander
Vegard L.
Et flott bilde dette. Bra skarphet og med godkjente skygge-effekter.
For øvrig sendte jeg deg en melding.
Mvh Vegard
Ketil K.
Et nærbilde der kort avstand kommer til sin rett - og av en fugl som er tillitsfull og lite sky. Da går det jo greit med nærbilder! Her er selve lysinnfallet og detaljeringen veldig bra, mens det uskarpe i front og det harde lyset, der de mørke områdene blir vel mørke, trekker ned.
Svein B.
Hei og tusen takk for kommentarer.

Jeg er veldig enig i at lyset er i hardeste laget, selv om jeg selv liker godt skyggeeffekten det gir over lavskrika. Men forgrunnen og kvisten som stikker opp liker jeg nok ikke så godt selv heller. Gleder meg til nye møter med denne krabaten utover sommeren og høsten. Får se om jeg får til noe bedre da.

Mvh
Svein B
Kjetil S.
Nydelig lavskrikeportrett i typisk miljø. Synes ikke de mørke partiene sjenerer. Jeg ville dempet kontrasten litt i etterbehandling/rawkonvertering.

mvh Kjetil
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu