The Old Oak Tree
Bildet inngår i albumet Norwegian Landscapes -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-05-20 11:51:01
    Versjon #2
Fotograf
Utstyr
  • Nikon D50
  • Nikon NIKKOR AF-S DX VR 18-200 f/3.5-5.6 G IF-ED
  • Brennvidde40mm
  • Blenderf/10
  • Lukker1/250s
  • Nei
  • AnnetHåndholdt.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_257456} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (25)
Vidar S.

Ikke mange som gidder og stoppe bilen, gå ut og nyte utsikten her...i alle fall ikke rigge opp kamerautstyret! En nydelig plass med masse historie som jeg selv har kjørt forbi flere ganger (uten og stoppe). Her har du fanget både årtiden og storheten i denne fantastiske eika. Veldig bra komposisjon. Litt forsiktige vårlige grønntoner...kunne kanskje fått en tanke mer ''pønsj''? Det samme for himmelen. Liker motivet veldig godt! :o) Vidar
Anne Ø.

Veldig fint utsnitt, komp. med eiketreet som ramme for
Villa Fredly(?) Et svært godt vårlig bilde der
bladene er i ferd med å sprette.

Anne:)
Ivar B.

Et nydelig tre og et flott og vårlig kulturlandskap. Den har nok stått å skuet ut over dette landskapet en stund denne mektige eika. Mvh Ivar.
Terje M.

Kjempefint bilde av den gamle eika med Villa Fridheim i bakgrunnen. Et nydelig motiv og fin skarphet. Mulig jeg også kunne tenkt meg litt mer smell i fargene, men det blir jo en smaksak. Nydelig bilde i alle fall.

Mvh
Terje.
Majala T.

Herlig bilde! Hvor er det hen?
Marit O.

Hei igjen Ann!
Enig i al ros du har fått her,utrolig pent og skjarmerende med denne
gamle eika som har en historie.
Flott komposisjon og skarphet fin dybde også innover i landskape,men jeg kunne
også tenkt meg bitte litt mere kontrast.
Men du værden så flott bilde du viser her!
Flott sett :)
Mvh Marit
Anita M. S.

Jeg synes du har fått et flott utsintt her! Flere nevner fargene her, men jeg synes det er bra som det er, for det gjenspeiler en litt gammeldags stil som passer til en gammel eik. Nydelig bilde!
Mvh Anita
Ann T.

Hei og takk til alle for hyggelige tilbakemeldinger! Veldig bra å høre at dere likte dette :-)
For de som ikke er kjent med dette flotte eiketre og området hvor det stå her kommer litt tilleggs opplysninger:
Eiken står i nærheten av Noresund, Buskerud ved siden av vannet Krøderen. Det har fått navn ''Den Gamle Mesteren'' og er, som jeg har forstått, det første treet i Norge som var fredet. Jeg tror at det er over 1000 år gamle. Prest og dikteren Jørgen Moe har skrevet dikt om eiken.
Byggningen i bakgrunnen heter Villa Fridheim og var oppført i 1890-92 som landsted for trelasthandler Svend Haug og hans kone Thea Haug fra Drammen. En av Norges best bevarte trebygninger. Huset er bygget i sagastil og er et eksempel på norsk ''sveitserstil'' fra århundreskiftet. Arkitekten var Herman Major Backer.

Med vennlig hilsen, Ann
Avsluttet .

Kjempefint bilde. Fine farger og bra komp. Liker v1 best:)
Ann T.

PS - har noen lagt merke til den ansikten som ligger helt nederst på trestammen - er det ''den gamle mesteren'' som viste seg denne dagen???
Mvh. Ann :-)
Vidar S.

Jaggu tror jeg du har rett, Ann! Du skal se han har valgt å gjøre ære på bildet ditt fordi du tok deg tid til å stoppe opp :o) ...likte bedre varmen og grønska i v2. Bra! :o) Vidar
Avsluttet .

Veldig vakkert landskapsbilde:-)
Fine farger og for et nydelig land du viser oss:-)
Hilsen Tone!
Avsluttet .

Hei Ann.

Meget flott bilde. Farger komp og alt er på plass.

mvh
Tommy
Ann T.

Mange takk till Anette, Vidar, Tone og Tommy for de siste fine kommentarene!
Mvh. Ann :-)
Geir N.

Velkomponert vakkert landskapsbilde med god dybde fine farver(spesielt i vers 2) . Meget severdig dette !!
mvh
geir
Ingunn S.

Hei Ann:-)
For et nydelig landskap...og med en veldig god dybde med blomstrene i forgrunnen, den sjarmerende gamle eika, marken som skråner så fint ned mot vannet og de skogkledde åsene bakover så langt øyet kan se. En utrolig innbydende komposisjon...og med huset på den lille lysningen kunne dette vært tatt ut av et eventyr...og det passer jo også når jeg fikk øye på ansiktet nederst på eikestammen:-) Jeg synes bildet ditt er så bra at jeg gir det en anbefaling.

Hilsen Ingunn:)
Inge S.

Hei.
Et meget pent motiv med naturlige fine farger.
Teknisk meget bra.

Mvh Inge
Kjell Ivar Ø.

Veldig fint bilde. Likte det.
Mvh Kjell Ivar
Anne-Lise S.

Dette er kjente og kjære trakter, nydelig foreviget av deg, Ann! Mersterlig utført der du velger å bruke den ærverdige eika som dybdeskapende videre innover i bildet til den flotte sveitserbygningen der inne, og med elva som renner forbi. Jeg er klar over at komposisjonen nødvendigvis måtte være slik dersom retningen skal være ekte, men flipper du horisontalt får du maksimalt utbytte av komposisjonen i.o.m. vi ser i leseretningen. Flotte strukturer i trestammen, som kanskje kan komme enda mer til sin rett ved litt usm og litt spakedraing i levels. Det er godt du valgte å stoppe!

Anne-Lise
Tone A.

Hei Ann
Eit vakkert landskapsbilde kor denne gamle eika i forgrunnen står majestetisk og rammar inn bakgrunnen. Flott dybde med villaen bak som er ein fin kontrast til dei skogkledde åsane bakover.
Her er det forgrunnen med eika som dominerar bildet og som har skarpe detaljar spesielt på trestammen og kor også eg ser den ''gamle mesteren ''nederst. Dei litt krokete greinene kjem fint fram mot den lyse himmelen og blada som ikkje er heilt utfolda, viser at det er vår saman med grøntonane på bjørketrea og løvetennene i forgrunnen. Fint lys-og skuggespel på eikestammen som får fram strukturen og kor versjon 2 får fram fargane og kontrastane best.
Fint komponert og bildet osar av stille våridyll med fine fargar.
:) Tone
Knut H.

Hei Ann.
Gammel historie fanget i dobbel forstand.Den maiestetiske
flotte eika med sine ansikter står som en vaktpost mot
de ærverdige gammle landstedet som omkranses av
skogen.Krøderens vannspeil som snor seg i landskapet
bryter fint i bilde.Likte v2 best av disse,der kom smellen
i fargene som v1 manglet.
Mvh Knut
Ann T.

Hei og tusen takk til alle dere siste for fine tilbakemeldinger! Jeg setter veldig stor pris på deres positive kommentarene :-)

Mvh. Ann
ingeborg w.

Sånne store, gamle trær er ofte idylliske og vakre motiver. Her har du gjort bruk av det samtidig som huset på andre siden kommer godt fram. Eksponeringen ser bra ut, tegninger i himmelen kommer også fram. V1 holder i massevis for meg.
Nely d.

Her er det ikke mulig å bruke noe annet ord enn ''NYDELIG''
Hilsen, Nely
Nils Christian S.

Jeg er nærmeste nabo til dette eiketreet ''Den Gamle mester'' på Noresund.
Det var artig å se din formidling av denne eika som ble fredet allerede i 1914.
Villa Fridheim i bakgrunnen danner en fin bakgrund på venstre side. Flott utsnitt, skarphet og farger. Dette treet er majestetisk og flott til alle årstider, ditt vårbilde er kjempefint !!!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu