Vår på Rotvoll
Våren sitter tydeligvis langt inne i Trondheim i år. I går kom det faktisk enkelte snøbyger innover byen.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-05-10 17:28:18
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2007-05-11 07:54:42
    Versjon #3
Utstyr
  • Nikon D200
  • Nikon 17-55mm f/2.8 DX
  • Brennvidde20mm
  • Blenderf/11
  • Lukker6s
  • FilmtypeISO 100
  • Nei
  • AnnetGradert gråfilter
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger935
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_255678} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (25)
Tormod I.
Dette var toppklasse, Torbjørn. Her skjer det mye spennende. Meget delikate farger også. Super valg av lukkertid i alle fall, siden bevegelsene i vannet er malt bort.
Komposisjonen er også på topp. Steinen i utgangspunktet ørlite for mye midstillt, men det er viktig at den tangsåta ikke blir kutta, så derfor flott som det er.
Ivar S.
Dette vart bra, slike motiv er eg glad i. Himmelen ser perfekt eksponert ut hos meg, men skyggepartia har du lysna i meste laget slik det ser ut på min skjerm.
Odd Tore S.
Ser meget typisk ut dette, men ikke særlig vårlig. Husker meget godt min første 17. mai i Trondheim med nsynø på Snaustrinda.
Jeg sitter og forsøker å venne meg til bildet, som omfatter myr:
Stor stein i forgrunn, mellomgrunn og dramatisk bakgrunn.
Grunnen til tankene er at steinen er så stor i helheten. Kunne lenger brennvidde og større avstand vært et alternativ, slik at steinen ble litt mindre i forhold til bakgrunnen? Eller Kanskje mer vidvinkel og bildet tatt litt mer ovenfra? Eller kanskje er det du har valgt best?
Jeg vet ikke, men synes det er interessant å lage meg noen innvendige bilder av alternativene. Det gjør jeg jo når jeg tar bilder selv også, så kanskje du har vært gjennom denne prosessen allerede?
Odd Tore
Torbjørn K.
Takk til alle for kommentarer.

Ivar: Jeg har ikke lysna steinen så mye, men har brukt to graderte gråfilter i kombinasjon her (0.6 + 0.9). Det gir en nokså mørk himmel og en lys forgrunn.

Odd Tore: Takk for utfyllende og god kommentar. Jeg prøvde en del andre vinkler og brennvidder på dette motivet. Noe særlig lengre brennvidde var ikke mulig, da det var en liten bakke bak der jeg stod. Jeg hadde derfor ikke fått den samme lave kameravinkelen som jeg har brukt her med lengre brennvidder. Forøvrig gikk det hele nokså fort for seg. Skyene kom og regnbyga kom innover fjorden nokså fort, og jeg hadde bare noen minutter på meg til å finne en forgrunn som passet.

Torbjørn
Steinulf L.
Teknisk framifrå dette her. Dramatiske skyer og ødselt landskap. Ligner på et Nærdrumsk landskap. Meget bra.
Avsluttet .
Dette bilde var kjempenydelig! Behagelig å se på, fin blå farge.
Wiggo T.
Helt utsøkt!
Inger Anne Maritsdotter V.
Steinen i forgrunnen gjør mye for bildet her, det er en fin stemning du formidler, best i #2.

Inger Anne
Odd E. k.
Hei Torbjørn!

Et flott bilde, der dybdeskarpheten er meget god. Fin blåtone som sammen med steinene, tangen, skarpheten og lyset fremmer en noe magisk stemning. En meget kraftig Cb er under oppbygging, da uværet ikke er så langt unna. Kan nok være fare for lynnedslag også fra denne avstanden. Fin fotovinkel som sammen med utsnittet og komposisjopnen gir et flott bilde Torbjørn!

Ha en fin fotouke fortsatt!

Mvh

Odd E.
Erik J.
Svært så bra dette. Jeg syns tangklatten i bildets høyre del er veldig fint dandert og gjør seg bra. Og den lille lysningen i bakgrunnen er perfekt plassert!
Ola Alexander V.
Førsteinntrykket er: Wow! Veldig flott! Lekker blåfarge. Topp teknisk kontroll. Etter å ha sett på horisonten og den flotte vannflaten en stund slår det meg at den nærmeste steinen kanskje burde presenteres mer ''sjelfullt''. Kanskje litt mer konrast eller skarphet på rura. Med forbehold om at min skjerm ikke er optimal. Men det er selvfølgelig bare subjektivt pirk. Et knallbra bilde!

Mvh Ola
Eirik H.
Teknisk bra, men komposisjonen blir litt tam for meg. Steinen er hovudmotivet, men den er vel dominerande i den nokså avlange bileteflata. Ein mellomting mellom dette og eit kvadratisk format hadde gjort motivet litt meir dynamisk, eventuelt litt meir luft til venstre for steinen for at dette skal gå heilt heim hos meg. Men teknisk er det utsøkt, særleg tonevalørane i vatnet er nydelege.
Torbjørn K.
Hei, og takk til dere også for kommentarer.

Eirik: Du er til stor inspirasjon for meg, så jeg setter stor pris på det du sier om komposisjonen. Jeg tenkte at jeg burde få frem et stort blikkfang her, og tvert imot at dersom jeg gjorde steinen for liten så ble bildet for tamt.

Jeg har uansett lagt ut en v3 ut fra dine råd. Dette er en annen eksponering der steinen er noe mindre, og brennvidden noe lengre (24mm). Grunnen til at jeg opprinnelig ikke likte denne best er stein-klysa nede til venstre, som jeg synes lager litt vel mye rot i forgrunnen. V3 har også noe mer luft til høyre for steinen.

Fungerer denne bedre?

Torbjørn

Eirik H.
Ja, for meg gjer den det. Når steinen er litt mindre blir den ikkje så dominerande, og dermed blir det ein betre samanheng til dei andre steinane. Generelt sett meinar eg at 35mm-formatet er litt for avlangt, og at det normalt tenar på å kutte litt på sidene ved landskapsbilete.
Anne Ø.
Liker v 3 steinen fint plassert i billedflaten.
Liker de blåtonene og livet her med tangen og taren.
God dybde.
Et svært bra bilde i sin helhet.

Anne:)
Inger Anne Maritsdotter V.
Eg for min del syns bildet blei ''tamt'' og mista ein del av dybdevirkningen i #3.

Inger Anne
Øyvind A.
Pent og lekkert, fin toneskala.
Jeg synes utsnittet er best i v1/v2. Det er forsåvidt en god løsning å trekke steinen litt unna som i v3, men det blir litt for mye uinteressant forgrunn.
Fargene er mer enn tilstrekkelig sterke i v2.
Ø.
Øyvind A.
Jeg tror forresten at dette kunne blitt bra i s/h også.
Ø.
Torbjørn K.
Hei, og takk til dere siste også. Fint å høre at det er delte meninger om steinen, da jeg ikke er helt sikker selv heller. Øyvind er inne på noe om at dette bildet sikkert fungerer bra i S/H, så jeg får se om jeg kanskje legger ut en ny versjon etterhvert.

Torbjørn
Ann T.
Hei Torbjørn - dette synes jeg er et bra bilde. Komposisjon er best i V1 og V2 synes jeg og jeg like lyset best i V1. Teknisk veldig bra. Fint bruk av lukkertid som gir ro på vannflaten som en fin kontrast til den skarp og fin tekstur på hoved steinen og tang. Likte dette veldig godt.
Mvh. Ann
Ivar B.
Flott skildring og herlige toner i himmelen og vann. Jeg er mer usikker på hvilket utsnitt som er best bortsett fra at begge fungerer. Versjon 1 er roligere kanskje, men jeg synes steinen er litt ''påtrengende'' så jeg tror jeg går for versjon 3. Bra! Mvh Ivar.
Kjell Sigurd S.
Mente jeg hadde kommentert dette men den har tydeligvis ikke kommet med. Liker dybden i bildet og de spesielle blåtonene. Komposisjonen blir litt ''sperret'' av steinen i v1-2, så jeg støtte IB i valget av v3.

Kjell S
Jan Frode A.
For å starte med versjon #3 først, så syntes jeg denne ble litt for 'opplagt'. Nokså ordinær komposisjon som ikke gir noe større spenning i motivet.
Derimot, når det gjelder 1'ern og den etterjusterte 2'ern, så er dette et veldig godt bilde som faller i smak hos meg. Jeg liker komposisjonen; at du er såpass tett innpå den store steinen, og lar denne sammen med miljøet rundt som tang og sørpe være såpass framtredende. Et bilde som vel er tatt idet floa er på vei til å trekke seg tilbake antar jeg, utifra sløringen i vannflata, og rester av vannpytter helt i forgrunnen. Fint lys og skyer som bidrar til stemningen. Tror etterhvert at jeg foretrekker tonene i versjon #2.
Teknisk meget godt, med gode detaljer. Vannflata utover med stein og tang pent dandert, gir en fin dybdefølelse.

mvh Jan Frode
Marcelo V.
Meget bra teknisk, kunne tenke meg et litt hoyere perspektiv, få litt mer av vannflata, mye fint der. Kanskje mere vidvinkel?
Ellers lekre toner og bra utnyttelse av eksponeringstid.
Marcelo
ingeborg w.
Tja, spennende vær og glimtet av lys himmel er viktig. Det trekker blikket fra steinen og ut. Grunnen til at v1 og 2 ikke funker for meg er at både steinen og det lyse på himmelen ligger på høyre side. Det blir for tomt på venstre side. Jeg ville om mulig plassert meg, vridd meg, så stein og lys himmel hadde kommet på hver side av bildet og balansert mot hverandre. V2 passer bedre for meg med hensyn til kontraster. V3 er noe bedre, mindre dominerende stein, mer slik jeg kunne tenke meg, men enda mer vridning er ønskelig og et lite kutt nede for å bli kvitt småsteinklysa nede til venstre, rett oppunder den store steinen.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu