Øyenstikker i motlys
Det klargjøres til sommerens fototurer.
Ikke minst viktig er det å rydde opp i alle bildene fra i fjor som ligger strødd på et antall disker.

Så dukker det opp hyggelige minner fra en rekke fine turer med gode fotovenner.

Som dette: Ett av resultatene fra noen trivelige besøk til sensommerens idylliske tjern i Asker.

Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetFrihånd
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger1156
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_254145} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (38)
Kjell Sigurd S.
Stadig like imponert over at du klarer å fange denne i flukt Kjell. Flott skapning, fine farger og god skarphet. I tillegg synes jeg refleksene der bak hever bildet. Kort og godt - godt håndtverk!

Kjell S
Lars Kristian A.
Lekkert gjennomført.
Kjell Ivar Ø.
Veldig flott Godt gjort. Mvh Kjell Ivar
Avsluttet .
Dette syns jeg var meget fint.
Må bare henge meg på Kjell Sigurd sine ord her:-)
Dette er du dyktig på.
Hilsen Tone!
Per Olav V. T.
Morsomt å studere detaljer og farger på øyenstikkeren i dens rette element. Du har mange fine bilder, men dette likte jeg svært godt.
mvh Per Olav

Stig Børre E.
Lekkert gjennomført. Bra skarphet og en makaløs bakgrunn med flotte reflekser.
Et lite minus for ørlite støy.

StigB
Anne Ø.
Svært bra tatt med frihånd!!
Bra farger har du fått frem og skarphet der
den flyr ut i universet her. Artig og flott
med de refleksene.

Anne:)
Geir Arne M.
Jada ..bra , denne traff.
Som vi begge fikk erfare de er ikke lette å treffe ed rett fokus.

Fint bilde , refleksene gjør seg , fin skarphet. med den fine diagonalen. Flott Kjell.

mvh
geir
Rolv B.
Vakkert insekt. Som regel går de i ''angrepsposisjon'' rett foran øynene mine. Glimrende flyver. Du må ha brukt meget kort lukkertid for å fryse vingene.
Mvh Rolv B
Espen B.
Fint å se en større versjon av 3. plassen i biofotos fotokonkurranse i 3. runde. Flott og detaljert fluktbilde. Har ikke prøvd selv enda, men jeg vil tro det ligger mye tid bak et slikt bilde.

mvh
Espen
Ruth S.

Dette var vakkert! Et av det vakreste insektene jeg vet om:-)

Er det en Lullebelle? De som kan også ha blå/lilla farger...

-ruth-
Lars-Anders M.
Meget bra. Helt topp.
L-A M.
Oddrun B.
Får bare henge meg på alle de positive kommentarene :)

mvh Oddrun
Rolf S.
Hei.
Dette likte jeg. Topp skarphet - inkl. dybdeskarphet - og knallfine reflekser i bakgrunn.
mvh Rolf
Inger-Lise S.
Meget bra presentert! Teknisk veldig godt. Bakgrunnen er spennende:)

Inger-Lise
Robin J.
Et meget bra bilde med særdeles høy vanskelighetsgrad. Utmerket. Mvh RJ
Odd Tore S.
Den satt!
Ikke så mye mer å si her.
Kunne tenke meg som oppsummering en omskrivning av den gamle sjokoladereklamen: ''Alltid noe godt fra Germeten''.
Odd Tore
Arnhild A.
Liker bildet ditt. Flotte detaljer på øyenstikkeren, liker skarpheten. Flotte farger og bakgrunn.

Mvh Arnhild
Terje S.
Har sagt det før og sier det igjen . Kjell du legger ikke ut kvantitet men kvalitet . Nok ett topp bilde med høy vanskelighetsgrad.

Gratulasjon og anbefaling vanker for dette.

Mvh Terje
Kjell G.
Takk for alle kommentarene til min sprelske øyenstikker!

Jeg skal ikke stikke under stolen at jeg har tillatt meg å varme meg litt på all positiviteten. Men det har jo sin pris også: Det blir sikkert tilsvarende nedtur om neste publiserte bilde ikke er bra!

:-)

Med vennlig hilsen Kjell G.
Ben B.
Wow. Kan ikke ha vært bare-bare å fange en øyenstikker ''in flight''.
Svein B.
Mener jeg kikka på dette på Biofoto-siden for noen dager siden også, og jeg merket meg dette bildet da Kjell. Dette er ett riktig godbilde av denne kategorien, der du ikke nøyer deg med at øyenstikkeren er skarp (som for de flese av oss er utfordring nok i seg selv), du har i tillegg krydret med flotte reflekser og en nydelig bakgrunn, og med pent lys som tegner øyenstikkeren på en perfekt måte. Komposisjonen er også upåklagelig.
Dette er svært vellykket, uten tvil.

Mvh
Svein B
Adrian Dyrhaug G.
Hei

Nydelig gjennomført bilde av øyenstikkeren!!

mvh Adrian Grande
Ann T.
Dette var veldig imponerende! Alt stemmer her - motivet, komposisjonen, skarphet, farger, lys. Meget bra jobbet!

Mvh. Ann
Kjell G.
Takk for nye, hyggelige kommentarer!

Bildet er plukket ut blant noen hundre bilder som ble tatt ved flere besøk ved dette idylliske tjernet i fjor sommer. Et resultat av ganske mye øvelse, mye målbevisst prøving og feiling, samt en god posjon flaks.

- Men flaksen står gjerne den målbevisst arbeidende naturfotografen bi.

mvh kjellg

Ronnie S.
Fin studie av denne flotte skapningen. Tenker ofte på amerikanske kamphelikoptre når jeg ser disse.

MVH
RS
Espen A. I.
Å, jemen så bra!!
Carsten A.
Strålende bra, og velfortjent høyt vurdert i BioFoto-konkurransen.

Jeg ser det spekuleres over tidsforbruk i forbindelse med dette bildet. Ettersom vi jo stort sett drev med dette sammen ifjor på sensommeren, kan jeg bekrefte at det gikk med mye tid over svært mange dager, ca. 20 stk. á endel timer i august og september! Lønn for strevet var det iallfall her!!

MVH CA
Gro K.
Her blir det umulig å finne superlativer som ikke er brukt før , og de er vel fortjent. Alt er ''berre lækkert''. Utrolig å få såpass skarphet på vingene (rask lukker), samtidig som kroppen er relativt skarp både foran og bak ( liten blender) og, etter fargen i refleksen i vingen, er det vel tatt nokså sent på dagen også (høy iso ???? ).
Refleksene i bakgrunnen er blitt svært dekorative, lyset er delikat, libellen er en juvel i seg selv og er fanget av en kunstner i kamerabruk. Ingen må tro at dette er lett. Gå ut og prøv selv.
Hilsen Gro.
Kjell G.
Mange takk for nye kommentarer!

Gro: 1D MK2, ISO 500, 300 mm 1/1000 og 1/6,3. Du fikk jo prøvd deg du også ved et par anledninger. Takk for hyggelig selskap!

Carsten: Jeg tenker tilbake på alle disse turene våre med den største glede. Dels fordi de var så hyggelige, men ikke minst fordi jeg syntes at det fotofaglige innholdet ble så bra.

Vi forsøkte mange strategier, et antall alternative utstyrskombinasjoner og flere varianter av ''å komme i posisjon''. Å kunne ''surfe'' på dine erfaringer og omfattende innsikt i optikk og kamerabruk, var avgjørende for utbyttet i form av noen ganske bra bilder til slutt!

mvh kjell
Ole Birger S.
Et flott bilde. Reflekser i form av lyse sirkler er som regel uønsket, med på dette bilde er disse refleksene et stort pluss for bilde. mvh obs
Ketil K.
Kanonbra! Jeg liker spesielt følelsen av rom i bildet. Refleksene har en form som sammen med plasseringen av øyestikkeren i bildet gir en fin dynamikk innover. Vakkert. Teknisk glimrende, gode fargekombinasjoner.

Siden Biofotokonkurransen er nevnt, og man nærmest skal måle bildene i forhold til hverandre, går jeg ut fra at juryen har vektlagt mest den bildemessige fortellingen i bildet, siden et så flott foto som dette ikke nådde 1.plassen. Og selv om det her er en fin visuell ''fortelling''.

Så min tanke om hva som skal til er at bilder med en tydelig historie som sådan, og gjerne med flere elementer som bygger opp mot hverandre, ofte får et forsprang, i forhold til det vakre og fotografisk flotte. (Bilder som byr litt såkalt estetisk motstand hører fortsatt ikke ordentlig hjemme i Biofoto, men det kommer.)

En annen sak er at øyestikkeren går fint inn i bildet, men uheldigvis er vendt bort fra seeren. Men det er kryssende hensyn å ta, skal fronten med, forsvinner lett bakkroppen som viktig element i bildet. Det skal ikke være enkelt!
Kjell G.
Takk igjen for nye kommentarer!
Ole Birger: Det er komplett umulig å foreta en beregnet komposisjon hvor reflekser harmonerer med motivet i slike situasjoner. Men det er selvfølgelig mulig å bruke reflekser som en effekt / elementer i bildet med den forhåpning at det blir en harmonisk match.

Ketil: Jeg leser din analyse med stor interesse. Dels fordi den er grundig, men ikke minst fordi du stadig viser at du har mye å fare med. Det kommer blant annet til uttrykk i nevnte BioFotokonkurranse, hvor du har slått knock out på oss andre. Og dét har ikke vært ufortjent!

mvh kjellg

Kathrine Å.
Oj! Helt utrolig at det går an å få tatt et så skarpt bilde av disse skapningene. Har prøvd selv, og endte opp med fine bilder av vegetasjonen istedenfor.... Hrmf. Syns bildet er skarpt og har fine farger, -og jeg liker refleksene i bakgrunnen.
Vennlig hilsen Kathrine
ingeborg w.
Her liker jeg godt diagonalen den danner, refleksene og de duse fargene i bakgrunnen, og skarpheten på selve øyenstikkeren som får fram så mange fine detaljer.
Avsluttet .
Hei KG.

Detta kan du.
Nydelig fremføring og supre farger. Topp lukkertid.

mvh. EMJ
Tor Olav O.
Hei,dette hadde jeg ikke fått med meg. Veldig bra skarpher,uskarphet,reflekser osv..dette bare stemmer. Topp !
mvh
Tor Olav
Odd E. k.
Hei Kjell!

Et fasinerende bilde av øyenstikkeren. Flott fotovinkel inn på innsektet i flukt. Upåklagelig skarphet og et flott lys, noe som fremmer fine detaljer og farger. Bakgrunnen med sine lyse parter fremhever insektet meget bra. komposisjon og utsnittet er også meget flott. Nydelig dette Kjell!

Mvh

Odd E.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu