Frikar på fest- i kjole og hvitt
Orrhanene er pyntet i kjole og hvitt, og de røde kammene er ekstra store og flotte nå denne tida. Men som på de fleste bygdefester blir det lett bråk om damene, og når denne karen inntar arenaen vises det tydelig at han er ikke debutant på fest.
Bildet inngår i albumet Fugler i Gudbrandsdalen -
Utstyr
  • Nikon D200
  • Nikon AF-S VR 200-400mm f4 G ED-IF
  • Brennvidde400mm
  • Blenderf/5
  • Lukker1/1000s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger584
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_253491} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (19)
Hans-Jørgen H.

Hallo og god lørdagskveld oppi Vinstra!

Så det er bygdafest oppi dalom i kveld Svein!
Knall-action bilde dette av orreguten som prøver å vekke damene...
Tipper det blir heftig brus med fjørom når denne karen melder sin ankomst.
Han her er ikke til å spøke med.....
Flott skarphet på hodeparti, og tør vel ikke gjengi hva han skriker ut her....
Her ser vi damenes Jens ja....
Ha en undebar helg!
Anbefaling fra stuggo i kveld!
Hans-Jørgen
Vegard L.

Personlig syns jeg at vegitasjonen i forgrunnen ødelegger litt. Flott positur på fuglen. Litt utbrente vinger men det er vel vanskelig å unngå i dette lyset.
Stå på!
Vegard
Linda G.

Hei! Synes dette var utrolig flott jeg! Synes forgrunnen er med på å skape litt mystikk i bildet...flott og spesiell positur på fuglen. Hilsen Linda
Lars Ivarson F.

flott og heilt andreleis engasjerande orrebilete..
Anne Ø.

Lyset er utrolig flott som skaper en stemning her
på vei til festen!!
Bakgrunnen gjør også mye her sammen med en utrolig flott hane!!!!
Anbefales.

Anne:)
Knut H.

Hei Svein.
Lyset og fargetonene rund Orren er kunstneriske
og meget gode.Posituren på hanen er meget god
der posituren viser at dette er en av de lokale
heltene på bygdadansen.Fartsfylt bilde med
lys og fargetoner som fenger.
Mvh Knut
Stig Børre E.

Knall. Flott actionbilde fra leiken.
Imponerende teknisk og med en god komposisjon.

StigB
Kjell G.

Frisk, agressiv positur!
Vingekantene ble jo litt lyse, for å si det sånn, men det var antagelig nødvendig med kompromiss i det lyset. Litt tettere utsnitt kanskje, siden det er mye brunt rundt omkring som ikke tilfører så mye.

Alt i alt: Flott situasjonsrapport fra vårskogene!

mvh kjellg
Geir Helge S.

Dette var bra Svein. Nydelig innramming av motivet. Teknisk og komposisjonemessig supert.
Geir
ingebjørg fyrileiv g.

Jammen sa jeg action! Dette ble rett og slett et fabelaktig knips, Svein. Det skiller seg også ut med tanke på mange andre andre kjekkaser som heller viser seg rundt på dansegulvet. -Denne karen ser ut til å være på vei ned fra scenen. Farger, skarphet og uttrykk er meget bra. Men lyset har du vært litt uheldig med. Men du verden, for en forbedring fra forrige versjon.

vh ingebjørg
Kjell Ivar Ø.

Synest dette var knall. Som regel ikke så mye lys og rutte med i
morgon timane på leiken. Godt gjort Svein.
Mvh Kjell Ivar
Ole Martin D.

Kanonbilde Svein. Liker godt at det er diffust rundt fugle. Et av de best i år.
Terje S.

Ett knallbra orrfuglbilde med masse action i mine øyne Svein. Heldig du som får oppleve slik i fotolys. Her hjemme er det Hønsehauk så det monner så det er skjelden fuglene spiller lenger enn til kl 5.

Terje
Espen B.

Flott og annerledes actiobilde av orrhanen. Det tekniske er nevnt. Synes ikke forgrunnen forstyrrer for mye. Utsnittet er i mine øyne slik det bør være.

Espen
Svein B.

Hei og tusen takk for kommentarer og anbefalinger, artig at bildet faller i smak. Tanken bak bildet- og hvordan jeg plasserte meg på leiken her- var å prøve å få til noe litt anderledes enn helt rene artsportretter, og å få til slike helt diffuse omgivelser var noe av målet. Leiken ligger helt oppunder snaufjellet, så med finvær er sola framme godt før kl 06, og det gir litt spillerom mht lys. Utfordringene i det hele ligger å komme seg til denne leiken - med lang marsj med tung oppakning og en halvmeter råtten snø duger ikke ski, og knapt nok truger. At en må vade en flomstor vårbekk undervegs krydrer turen litt ekstra.

KG: Ja, de hvite vingekantene sprakk noe, i lys som innbyr til slik actionfotografering ble det hvite i bildet taperen i kompromisset- for å si det slik. Jeg har tettere utsnitt- men dette er utsnittet jeg selv liker best helhetlig.

IFG: Lyset er nok i hardeste laget for de hvite detaljene i alt det mørke- men egentlig knapt nok til å fryse bevegelsene i hodet fullstendig. Dette er nok sjefen på leiken, den har mistet en god stripe med dun på brystet- og er lett gjenkjennelig. Den holder ett relativt stort område på leiken fri for andre haner- og sitter igjen til slutt når alle de andre festdeltakerne har avsluttet dansen.

Igjen, tusen takk til dere alle sammen.

Mvh
Svein B

TS: Hønsehauken er nok fast gjest på leikene som ligger innenfor dens områder- trolig er det nok best å se etter andre leiker først som sist- evt kan du jo være så heldig å få bilder av hønsehauk som tar orrhane på leiken! Ikke helt dumt det heller da! Men det er jo kjedelig når leiken blir avbrutt før fotolyset hver morgen da.
Monika Frisvold V.

Hei
Dette er et meget fasinerende bilde av Orrfuglen... flott lys og fine farger...
meget severdig dette...
mvh monika
Kjell Sigurd S.

Herlig eksempel på at innholdet er svært viktig for et godt fuglebilde. Her har du fanget en skikkelig fin positur på orrhanen. I hoppestil og med nebbet på fult gap. Noen svakheter som forstyrrende forgrunn og utbrente partier har ingen negative effekter på opplevelsen av å betrakte dette. Flott!

Kjell S
Aleksander M.

Hei
Har kommet hjem fra orreleik og sitter nå og redigerer litt på bildene. Imponert over dette bildet. Situasjonen er jo kjempebra her, men jeg synes likevel bildet har noen svakheter som sagt tidligere. Litt dumt at vingene er utbrente, de blir litt fremtredende i forhold til hodet synes jeg. Vegetasjonen er stilig synes jeg, kanskje litt ødeleggende ved stjerten, men det er jo bare pirk som du ikke kan ordne på. Totalt sett et veldig bra bilde! Du har jo strålende artsbilder fra leiken allerede så jeg skjønner godt at du prøver på noe annet. Lykke til videre!

Mvh Aleksander
Kjetil Greger P.

Praktfull action her :), sammen med kombinasjone av for/bakgrunnsblur. så var dette råtøfft.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu