Lappugle
Ny versjon av lappugla som stuper ned på ei mus- tettere utsnitt og økt kontrast. Kan dette funke?
Bildet inngår i albumet Fugler i Gudbrandsdalen -
Utstyr
  • Nikon D200
  • Nikon AF-S VR 200-400mm f4 G ED-IF
  • Brennvidde500mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/25s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger537
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_252114} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Aleksander M.
Hei
Jeg vet ikke om det funker siden det er du som vet hvordan du vil ha det, men jeg synes det ble ganske stilig. Jeg likte i alle fall dette bedre enn ditt forrige bilde! Bedre utsnitt synes jeg og litt økt kontrast øker synligheten på fuglen. Som sagt jeg vet ikke helt hvor bra det er, men liker det bedre enn ditt forrige :)

Mvh Aleksander
Kjell Sigurd S.
Nok et flott uglebilde fra deg Svein. Som i det forige i samme genre fra deg så synes jeg du klarer å formidle en fin stemning og følelse av action. Fargene i bildet er fine, skulle gjerne sett noe mer til den fine stamme på høyre side, men på den annen side ville det kanskje ødelegge for plasseringen av hovedmotivet. Noe mer luft i fluktretningen, slik du hadde på det forige, ville gjort seg. Severdig og flott!

Kjell S
ingebjørg fyrileiv g.
Hei, Svein. Igjen et spennende og fengende bilde av lappugla. Det er så stille, så stille.. ;) Jeg liker utsnittet og bevegelsen veldig godt. Linjer og utsnitt fungerer også, og dybden er god. Men jeg lurer på om bildet har sprukket noe!? Det virker slik noen steder, men kanskje er bare etter komprimeringen.

God helg!
vh ingebjørg
Raymond T.
Hei

Vet ikke om jeg har rett smak til å kommentere dette bilde. Men jeg ser knapt at dette er en fugel. Har forståelse for de som liker dette, men jeg synes det ble litt for uklart.

Liker de andre fugle bildene dine godt:)

Mvh Raymond
Bent O.
Hei Svein.

Spennende forsøk, men personlig skulle jeg ønsket meg en tanke mer skarphet i hodepartiet. En fantastisk fugl som jeg håper du kommer med flere bilder av. Vi hadde en lappugle på besøk her for noen få år siden, men det var desverre før jeg hadde begynt med fotografering. Det kom folk fra hele verden hadde jeg inntrykk av, og det var noen som fikk bra bilder. Hvor er det du har fått se denne praktfuglen hen da?? Er det i Norge?

mvh Bent
Øyvind A.
Jeg likte bedre formatet på det du la ut for et par uker siden (?). Høydeformat og trestammer bidrar til følelsen av fart og bevegelse. I breddeformat blir det mer bråstopp. Uansett severdig. Det er mye stemning i disse bildene.
Ø.
Ivar B.
Hei Svein! Jeg likte betraktelig bedre den forrige versjonen i høydeformat. Jeg gikk også da for den første versjonen med minst kontrast. I mine øyne ga denne den beste og drømmende følelsen med fin bruk av antydningens kunst. Her synes jeg det blir litt for kantete om du skjønner og er dermed enig med foregående taler angående format. Jeg tror også at en nedtoning av bakgrunnen, litt mørkere altså hadde gitt bildet mer mystikk. Mvh Ivar.
Jan-Eilert P.
Har sett på begge Lappugle-bildene dine flere ganger nå og latt vær å kommentere dem fordi jeg ville fordøye dem litt først.

Skal jeg gi min ærlige mening (og det vet jeg du foretrekker) syns jeg ikke du har lykkes helt med dem. Litt for mye grøt til at jeg finner dem spennende nok. Uskarpheten tilfører ikke noe i disse bildene etter min mening.

Jan-Eilert
Svein B.
Tusen takk for ærlige og flotte kommentarer alle sammen. Jeg må vel egentlig si at jeg føler meg noe usikker på disse lappuglepanoreringene mine- og mine oppfatninger av bildet veksler på samme måte som kommentarene jeg har fått. I alt føler jeg nok mye det samme som det Jan-Eilert beskriver- og at det blir kontrastøkningen i dette bildet som blir en form for erstatning for ett skarpt hode e.l. Til syvende og sist er det nok bare tiden som vil vise om disse bildene er noe jeg kommer til å bruke mer tid på. Men en ting er sikkert- lappugla skal jeg gjerne bruke mer tid på!

BO: Denne lappugla gjestet Elverumstraktene noen dager i begynnelsen av april nå i vår- en flott opplevelse å få sett den. Får håpe det blir flere møter med slike gjester.

Nok en gang, hjertlig takk for oppriktige meninger alle sammen.

Mvh
Svein B
Hilde J.
Fuglene pleier å sende ut spesialinvitasjoner til Svein skjønner dere. Det kommer jevnlig postugler til Kvikne med opplysninger om når og hvor de forskjellige spennende og sjeldne artene vil infinne seg. Men det er hemmelig, så postuglene er det ingen som har fotografert enda. Tror jeg. Kanskje dette er en av dem, det er ikke godt å si.

Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu