Rite of Spring
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetDette bildet foranlediget at jeg i øyeblikket ligger på sykehus, her har jeg vært de siste 5 døgn og kan påregne endel dager til. Historien vil selvsagt bli publisert i sin helhet på mine nettsider www.naturfotograf.com når jeg omsider blir utskrevet fra Ullevål sykehus. Essensen er iallefall at det å være naturfotograf og erfare naturens lune og årsskiftninge,r ja det kan være forbundet med den største risiko.

    Vårkursene i naturfoto (som var fulltegnet) vil bli lagt til 3. og 10.5 istf. Jeg vil informere alle påmeldte pr. e-post eller telefon straks jeg kommer hjem fra sykehuset.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriPortrett
  • Lastet opp
  • Visninger844
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_25156} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (33)
Avsluttet .
Uffda! Håper det ikke er for alvorlig :-( God bedring anyway!!
Bildet er flott, utrolig fin komp i dette, noe av det flotteste jeg har sett av blomsterbilder her til nå!! Dette er noe for blomsterholmsen :-)
Ivar
Carsten S.
Super nydelig fargesammesetning. Veldig elegant i venstre part men littegran for urolig i høyre part for min smak.
God bedring!
Thorfinn B.
kreativt og dekorativt så det holder. Meget bra og falt umiddelbart i min smak.

Natur er det tydeligvis overalt!

God bedring Bjørn!
Jan B.
Utrolig vakkert. God bedring.
Jan B
Jostein M.
Supert bilde. Håper det var vært det. God bedring!
Mvh
Jostein
Hege Helen R.
God bedring Bjørn, og beskjeden er mottat. Ta vare på deg selv og bli frisk. Fint bilde selv på sykeleiet :-)
Hilsen Hege
Carsten A.
Dette var jo ganske mystisk, men uansett er dette et oppsiktsvekkende fint bilde, virker dels naturalistisk, dels abstrakt. Eiendommelig og engasjerende fargeskala, og det egger fantasien!

God, fullstendig og snarlig bedring!
MVH CA
Tom B.
Lekkert - og det sies ikke for å være snill med en syk mann, men fodi det er et melodisk og interessant bilde.
God bedring !

TomB.
Tom A. T.
Må si meg enig med rosende kommentarer. Dette var utradisjonelt og flott gjort.
God bedring!
mvh Tom T
Arild K.
Nydelig vår bilde med flotte farger !!!
God bedring !

Mvh AK
Nils B.
Flott bilde, med fine overganger og farger. Håper du har det bra der du er.
Du får ha god bedring!
Sender deg noen varme tanker, det kan jo være det hjelper.
MVN Nils
May-Lise L.
Jeg liker veldig godt fargesammensetningen her. Det er som et Weidemann-bilde...nesten! (Jeg liker hans bilder, også.) Bra det ikke var fordi du brakk fingrene du havnet på sykehus! God bedring fra meg, også :)
Eskil O.
Flotte fargevalører,stilig med det difuse preget.

Eskil.
Hans- Georg S.
Kreativ og orginal løsning med god fargesammensetning.
God bedring fra meg også.
Roy S.
Flott og anderledes bilde. Og selvfølgelig ønskes god bedring fra meg også.
Ann F.
Spesielt, annerledes, dekorativt, og typisk BR.
God bedring fra meg, også, hva du nå enn har rotet deg opp i. Beskjed mottatt og notert, men jeg går uten videre ut fra at du mener 4.5. siden den 3. er en fredag......
Mvh Ann
Erlend K.
Bildet gir jo større interesse for kurset !, og naturen går jo sin gang...

God bedring.
Arne S.
Sjeldent bra blomsterbilde!

Måtte du bare få den behandling du fortjener :-)
Tove H.
Jeg også likte dette svært godt. Fargene ikke minst - og den abstrakte touchen.
Frank W. G.
Whoow, veldig flott og tiltalende.

Frank
Kjell Ove H.
Etter å ha sett endeløse rekker med makroopptak av blomster på ymse nettsteder må jeg få lov til si dette: Det her er noe av det aller beste jeg har sett på veldig lenge!

God bedring _ raskt. Slik trenger vi mer av.

Kjell Ove
Avsluttet .
Dette er jo helt suverent! Gleder meg til å høre hele historien så fort du kommer deg ut fra Ullevål.

I tillegg lurer jeg på om du ikke ligger an til å bli årets FOTOdot'er når du selv etter å ha havnet på sykehus likevel klarer å stable deg bort til en datamaskin for å svippe innom FOTOdotNO!!! Vi føler oss beæret!

Uansett, god bedring fra hele FOTOdotNO, Bjørn.

Harald V.
Jeg har ikke kommentert bilder her på dotten før nå, men nå måtte jeg.
Dette var det råeste blomsterbildet jeg har sett på svært lenge. Noe mer er det ikke å si.

God bedring Bjørn
Birna R.
Takk for kommentarer og gode ønsker om bedring fra dere alle!

Nå, etter 10 døgn med tilsammen 10 liter (!) antibiotika i intravenøs form gjennom kroppen, kan man jo smile av hele greia, men ikke der og da.

Kortversjonen: allergisjokk ved fotografering av blåveis, antakelig utløst avpollen fra en hassel rett over meg (som jeg i iveren ikke så). Deretter, noen timer i delvis koma hvor immunforsvaret var helt slått ut, så en superkraftig bakterieinfeksjon i ett bein med høy feber, øyeblikkelig sykehusinnleggelse og full pakke. Etter 5 døgns intensivbehandling kunne jeg såvidt krabbe meg ut av senga og komme til en PC for å få lagt ut bildet (og tilhørende melding til kursdeltakerne). I dag ble jeg skrevet ut fra sykehuset, fortsatt med en lang antibiotikakur i vente (men nå i tablettform), dessuten må
jeg regne med å bruke etpar måneder på å bygge opp igjen all muskelmassen som gikk tapt i de infiserte områdene. For de kommende kursdeltakerne er jo det siste godt nytt i og for seg, for det betyr at tempoet i terrenget kommer til - om mulig - bli enda lavere enn tidligere år.

Har alt dette noe med bildet å gjøre? Nei.

Et bilde skal kunne stå frem alene. Jeg er ikke tilhenger av ''naturlig'' gjengivelse av et motiv som det enste naturlige, det viktige og vesentlige må være at bildet blir slik fotografen ønsker at det skal være. Og i tilfellet her, så ville jeg ha et drømmende blåveisbilde hvor fargeskalaen er anvendt for å forsterke uvirkeligheten og det ''skjøre'' inntrykket. Det er akkurat *slik* jeg ''så'' bildet for mitt indre og da er det slik det skal bli. Om det likner betyr ingenting - iallefall for meg. Men det er altså blåveis (Hepatica nobilis) for den som måtte lure på dét.
Dave S.
Herlig bilde, herlige farger. Får assosiasjoner til noe uteromjordisk.

Ellers god bedring!!
Rune T.
Bjørn! Nok en gang til inspirasjon!!!! Helgen skal tilbringes i ''blåveisskogen.'' Denne gangen skal jeg forsøke å se bildet istedet for å avbilde blomsten. Forsøke å bryte med de rammer jeg bevisst og ubevisst søker å forholde meg, til basert på det jeg tror er et godt bilde. Et bilde ofte basert på andres avbildninger av samme eller tilsvarende motiv. Hvorfor plagiere? Det finnes vanligvis bare en orginal...Jeg må lære meg å SE, tror jeg..............
Tom B.
Vel talt Rune ! Jeg håper mange leser den kommentaren, for der har vi alle mer å oppnå.

TomB.
Marius S.
Ukreativt motivvalg, men bra gjennomfoert. ''Unaturlig'' gjengivelse er i hvert fall oppnaadd.
Carsten A.
Enig med RT at bildet er inspirerende - og at det nettopp er om å gjøre å se bildet snarere enn å avbilde det en har foran seg.

Dessuten leser jeg med tilfredshet siste avsnitt i Bjørn R's siste kommentar - bildet skal kunne står ''på egne ben'' - og formidle med sitt billedspråk. La meg legge til at dette er et uvanlig engasjerende bilde!
MVH CA
Avsluttet .
Kaster meg på et ønske om god bedring!
Skummelt med allergisjokk! Vet hva er, da jeg fikk ufrivillig kjøretur med ''musikkbussen'' til sykehus for et par år siden.

Utrolig flott bilde. Det stråler energi av det!
Kommentaren til Rune Tallaksen er også verd å ta med seg.
MVH
Jon-Petter
Carsten A.
Må stadig tilbake for å se på dette bildet - en perle!
MVH CA
Avsluttet .
Fantastiskt tjusig bild med färger som jag normalt inte tycker passar med varandra..krya på dig..motiven står på kö,men du hittar väl nya motiv inne på sjukstugan också..
mvh/gunte..
Birna R.
Joda Gunte, det ble endel fotografering på sykehuset også, iallefall når jeg klarnet opp i hodet og forsto hvor jeg var.... Holder på med å jobbe meg gjennom haugen av filer akkurat nå.

Blåveisbildet er forøvrig tatt med (nominell) f/0.75, så det ''forklarer'' endel av virkningen jeg har oppnådd (og som jeg jaktet på). Tar tid å lære seg å anvende slik ekstremoptikk, men det kommer lysere tider med flere blomster mv. og bedre førlighet, så her er ingen muligheter brukt opp.

Mange har kommentert fargeskalen - og oppfattet den positiv. Jeg vil kanskje ikke påstå at det så slik ut da jeg tok bildet, men det tok meg likevel ikke lang tid å finne ut at akkurat denne fargegjengivelsen var riktig likevel. Bilder er jo når alt kommer til alt subjektive og avhengig av vår egen fantasi og innlevelse, både når bildet tas og når det betraktes.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu