Svarttrost
Bildet inngår i albumet - Norske fugler - - Bilder av arter som finnes i naturen rundt meg her i Namdalen.

De aller fleste av bildene er også tatt i mitt nærområde.
Utstyr
  • Nikon D-200
  • Sigma 300-800 mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_249745} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (19)
kurt arne h.

Ja her traff du, skarpe detaljer fin dus bakgrunn.

Mvh kurt
Avsluttet .

Teknisk fulltreffer!
Jeg synes kvisten over er litt forstyrrende, men er nok bare litt misunnelig på dette bildet :) Supert!
MvhJRH
Vegard L.

Fine detaljer på fuglen. Naturlige farger. Greinen som er over fuglen forstyrrer litt. Fin dus bakgrunn. Prøvde i dag på fluktbilde av denne arten, men det var ikke enkelt..
Mvh Vegard
Ole Martin D.

Den satt!! Kvisten forteller meg at det er vår, at vi må inne på denne fotografens side å skryte mye i dagene som kommer. Flott av Svart trosten.
Erik A.

Ahh - snakker om vår!
Teknisk perfekt, med overlegen skarphet og fullkommen eksponering, man kan til og med skille pupillen fra den svært mørke irisen. Helt uenig med de andre vedr. kvisten. Uten den ville fuglen blitt for mye ''utstoppet fugl på kvist'', hvis du skjønner hva jeg mener...Som her tilfører gåsungene et autentisk og feltaktig preg av vår, noe som jo matcher svarttrosten perfekt. Kvistskyggen over fuglekroppen forsterker dette ytterligere, og eliminerer det litt tamme inntrykket av ren artsdokumentasjon som slike tette utsnitt ofte gir. Dus og nydelig bakgrunn også.

Det sentriske kompet funker også godt, idet mer luft foran (som normalt funker best) kun ville tilføre en skarp og lang/tynn seljekvist, noe bildet helt klart ikke vinner på her. Et solvarmt og godt portrett av en av vårens desiderte gromfugler, både i kraft av sitt blotte nærvær, og ikke minst sin fantastisk vakre og vemodige sang i de milde og sjoende vårkvelder...
Kjartan T.

Takk til alle som skriver noen ord, og stor takk til Erik Aaseth for en lang og fyldig kommentar. Årsaken til at jeg selv også liker dette bildet er kvisten med ''kattlabber'' som kaster skygger på fuglen, det tilfører liksom noe mer - og jeg er glad for at flere her ser det på samme måte.

Påska har vært så som så fotomessig for meg. Litt for dårlig vær til å sitte ute å vente på blinkskuddene, men jeg har likevel fått knipset noen tusen bilder. Det er ei herlig tid i naturen nå, og ukene som kommer er enda mye bedre... Så jeg lover å stå på Ole Martin:)
Avsluttet .

Å for en nydlig bakgrunn, skarpt og flott possitur, kvisten forstyrrer noe men skulle du ha klonet denne måtte det bli mye arbeid på trosten også.. så forstår dette..

Meget bra..

Rune
Jóhann Á.

Hei Kjartan!
Et riktig pent eksemplar av arten og bildet! Liker også kvisten, er med å gjør litt mer. Særlig at den kaster skygge på fuglen og ikke bare blir stående i billedflaten. Møte i morgen? ;o)

MvH, Johann
Stian H.

Hei Kjartan.

Ble svartfuggel på deg i dag også!

Lite glupt å tillføre om det tekniske, annet enn en sylskarp nydelig svarttrost med vakker bakgrunn. Skyggen av kattlabbene var genialt, og skiller det fra å være et vanlig bilde av svarttrost. Kjempeflott.

Stian
Marit O.

Flott og andeledes,der skyggen gjør dette til litt andeledes bilde av en svarttrost gode detaljer du får frem i denne mørke fjærdrakten fin og behaglig bakgrunn.
Bra jobbet Kjartan!
Mvh Marit
ingebjørg fyrileiv g.

Fabelaktig, Kjartan. Fargene er suverene, og det tekniske er vel så og si perfekt. Når det gjelder kvisten, så var jeg første ganng jeg så på bildet usikker. Men jeg har kommet frem til at den må være med (iallefall når skyggen er der), men jeg skulle kanskje ønske at den kom inn en annen plass istede for rett over hodet. Utrolig flott å se pupillen i øyet.. Skarpt.

-ingebjørg
Aleksander M.

Hei
Flott bilde som er meget bra teknisk. Fin dus bakgrunn.
Flotte farger også. Først tenkte jeg at jeg ville ha fjernet kvisten, men avslo det senere ettersom man kan se skyggen av den på fuglen.
Bra jobba!

Mvh Aleksander
Kjell Ivar Ø.

Teknisk topp flott bakgrunn Greina viser hva som lager skygge på svarttrosten, et pluss. Mvh Kjell Ivar
Kjartan T.

Takk igjen for nye kommentarer.

Bare så alle skjønner det: Kvisten skal være der. Den ble håndplukket fra en topp i et tre noen hundre meter unna fotoskjulet mitt. Jeg brukte lang tid på å få den ned, for det er ikke mye vår her i Namdalen ennå, jeg ville altså tilføre litt vår i de fuglebildene jeg tok.

Jeg har dermed aldri hatt planer om å klone den vekk. Da hadde jeg i stedet fjernet den fra riggen min ute i skogen. Forstyrrende kan det godt tenkes at du synes den er, men den er altså planlagt :) Hadde den ikke vært der hadde bildet også manglet den detaljen som tilfører det noe litt mer enn å være en fugl på en kjedelig kvist.

Jóhann: Det blir nok bokskrivingskveld på meg i morgen, men når jeg er ferdig med naturboka skal alt bli mye bedre:)
ketil o.

Hei! Et fantastisk bilde,her har du truffet perfekt med komp,skarphet......
Føler skyggen fra gåsungene er et stort + i dette bildet.
Mvh:ketil
Magnus A.

Må være et av de beste bilder jeg har sett av Svarttrosten her inne .Meget detaljrikt og skarpt så det holder.Komposisjonen er også god,meget bra.
Mvh.Magnus.A.
Erling J.

Perfekt, her har du lyktes med alt.
Jan-Eilert P.

Teknisk perfekt svarttrostbilde.

En ekstra pluss for den lille kvisten som det nesten ser ut at den dukker for.

Vårlig og flott.

J-EP
Anne Ø.

Så fint med kvisten som skaper denne skyggen.
Utrolig skarp og med lyset som gir denne glansen på
fjærdrakten.
En av de fuglene som jeg synes synger så utrolig fint.

Anne:)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu